joi, 5 mai 2011
Paine impletita in 4
Aceasta paine am indraznit s-o fac de data asta fara ou, si doar cu faina alba.
Nu e greu de impletit in 4 o sa vedeti
Ingrediente:
~500 gr faina alba
~250 ml apa calda
~25 gr drojdie
~1 lingura sare
~1 lingurita zahar
Am dizolvat drojdia proaspata si zaharul intr-un pahar cu apa, pe urma am turnat in mijlocul gramezii de faina. Am inceput sa framant turnand cate putin din restul de apa, punand si sarea. Aluatul era elastic sil-am lasat la crescut o jumatate de ora. pe urma am trecut la impletit in felul urmator. Se fac 4 suluri prinse la un capat. De la stanga la dreapta, sulul 1 se trece peste al 2lea
Al 3lea peste al 2lea ca in imagine
Al 3lea peste al 4lea. In sfarsit i-a vanit radul si sulului 4 sa-si schimbe locul
Si acum din nou primul peste al 2lea
Al 3 lea peste al 2lea
Al 3lea peste al 4lea
Si tot asa, pana painea arata asa.
Am mutat-o in tava de cuptor si am mai lasat-o la crescut jumatate de ora, apoi am uns-o cu ou batut cu lapte si am presarat susan.
La cuptor a stat vreo 25 de min si de buna ce era am mancat jumatate din ea calda. Stiu ca nu e recomandat, dar...
Daca vi se pare ca n-am fost explicita va pun aici si un video dupa care sa va luati.
Yamy yamy....arata delicios...eu altfel imi impletesc parul in 4...da tre sa incerc si asa sa vad daca iese:)
RăspundețiȘtergereIubitaaa! Tu sti ca la tine ma gandeam in timp ce impleteam painea? Chiar vroiam sa-ti zic sa arunci o privire cand ai timp. ca stiu ca esti ocupata :)
RăspundețiȘtergerece minunatie de piine,incerc numaidecit,dar cozonacul impletit asa se va tine?vazind ca-i dulce...nu stiam asa o impletitura...incerc.
RăspundețiȘtergerescuze, aici trebuia sa comentez :) dar reiau: buna paine ai facut! si frumoasa, si gustoasa :) a papat si bebeluta mea :) ms ms
RăspundețiȘtergere