luni, 19 noiembrie 2012

Ciupercuta - activitati copii 3-4 ani

Tot cu ocazia invatarii cifrei 6 de care v-am spus saptamana trecuta, vineri am facut cu copiii ciupercute frumoase pentru a repeta aceasta cifra. Pentru postarea cu globurile cineva m-a intrebat daca nu e prea mult ptr copii de 2-3 ani sa invete deja cifra 6 de aceea vreau sa precizez acum ca grupa de varta pe care am trecut-o se referea la activitatea propriuzisa de lipire a bulinelor pe glob. nu la invatarea cifrei. Eu aproape tot ce fac cu copiii la gradinita fac si acasa cu copiii mei. Fiica mea are 2 ani si 4 luni si a lipit frumos buline pe glob alaturi de fiul meu care are 4 ani si 8 luni. Este o activitate simpla dar care solicita destul atentia unui copil de 2 ani si ceva.
Activitatea pe care v-o prezint azi este una de potrivire si lipire de aceea varsta la care poate avea succes, zic eu din experienta mea, este cea de 3 ani. Dar nimic nu va poate opri sa faceti aceasta si cu un copil de varsta mai mica.

Pentru realizarea ciupercutei fiecare copil a primit un carton colorat sau alb dupa cum a dorit, 6 frunze luate din curte, piciorusul si palaria ciupercutei ambele decupate de mine si 6 buline.

Pentru inceput fiecare copil a lipit cele 6 frunze cum a dorit pe foaia lui.
Ideea era sa numaram frunzele in timp/dupa ce lipim pe suprafata insa una dintre fetite are un deosebit simt al ordinii si le-a lipit asa. "ca sa le numar mai usor" - mi-a spus ea ;)

pe urma fiecare a dat cu lipici piciorusul si palaria ciupercii si le-a asezat peste frunze
Si apoi cele 6 buline autoadezive pe palarie

Si gata ciupercutele :)



Cand au plecat acasa, fiecare copil si-a recunoscut lucrarea de pe panou si a stiut sa povesteasca ce a facut.
Sper sa va placa si voua si sa gasiti interesanta aceasta idee pentru copiii vostri
Voi adauga aceasta postare in colectia idei cu buline deschisa de curand de LittleLucky.

9 comentarii:

  1. aveti 2 forme de ciuperci!:D
    imi place mai mult fundalul verde.:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aaaaa!!! Ai observaaaat!!! Mai ce ochi ai :))
      Sa sti ca special am facut doua forme deoarece nu ma puteam hotara cum sa fac ciupercutele - mai tuguiate sau mai plate.
      Insa asta a fost un fel de experiment ptr mine. cele doua fetite si-au ales palariile de ciupercute plate :) iar baiestii cele tuguiate. De-aia am si pus lucrarile asa in ultima fotografie. ca un remember la ce-am descoperit.

      Dar asta era obesrvatia mea personala, nu credeam ca o sa isi mai dea seama cineva.
      esti tare !!

      Ștergere
    2. :)))
      mi se spune "ochi de vultur".:D

      Ștergere
  2. Foarte frumos, fetita aceea ordonata sigur o sa ajunga contabila ca mine :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) :)) Simona, m-am intrebat asa in sinea mea.. ptr a ajunge contabil e musai sa iti placa matematica? :)
      oh, daca mai trebuie sa fi si ordonat ca sa fi contabil... e imposibil ptr o fiinta ca mine :))

      Fetita acea ordonata are si un simt deosebit al esteticului, deci, uite ca mai semanati la ceva :)

      Ștergere
  3. frumoase ciupercute ;)
    p.s.: nu mi se pare devreme pentru cifre; depinde de fiecare copil cum ii place sa invete,de ce se simte atras....
    Andrei implineste 4 ani in ianuarie si deja ma innebuneste cu adunari (5+5, 6+3.....etc), plus cuvinte spuse pe litere (spelling) in engleza si romana...si asta fara sa fi facut eu vreun efort deosebit;pur si simplu e atent ce face sora lui mai mare si la gradi' invata engleza zilnic (15 minute)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa am observat si eu in cazul copiilor cu frati mai mari. De exemplu la gradinita am un baietel de 2 ani si 2 luni care recunoaste cifrele, cuvinte in engleza si are si valeitati de fotbalist :)
      Are un frate cu 4 sau 5 ani mai mare si de la el invata toate.
      Pe fiica mea nu o mai dau exemplu, ca ea orice lucru care il fac cu fiul meu si ea vrea sa participe. si educatoarele ei sunt tot mirate ce de unde stie atatea.. mai ales in engleza :)

      Ștergere
  4. Buna seara. Acum am citit ca ai lucrat ceva timp la o gradinita ...ai putea, oare, atunci cand vei avea stare si timp, sa scrii despre prima zi de gradinita si despre cum ar trebui pregatiti piticii pentru asta? Baietelul meu a stat numai cu mine pana acum (si uneori cu mama), din toamna ma gandeam sa mearga macar 4 ore la gradi, dar nu stiu cum va reactiona cand voi pleca de langa el ...Sfaturi am mai cerut, dar le-am primit pe cele cu "o sa planga o saptamana, doua, trei si pe urma se obisnuieste!" ...nu pot spune ca m-au linistit, ba din contra ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina, imi cer scuze de intarziere.
      am vazut abia azi mesajul tau.
      prima zi de gradinita ,, as fi putut scrie despre ea in urma cu cativa ani... acum e un pic cam tarziu.
      cel mai bine e acomodarea treptata la gradinita. poate va plange, poate nu. baietelul meu nu a plans deloc si a inceput gradinita la 2 ani si 9 luni. pe fetita am dus-o cu mine din prima zi.
      e foarte importanta educatoarea copilului. daca copilul se va relationa bine la ea, va fi mai usor. depinde deci, daca gasesti o educatoare buna.
      si felul in care il pregatesti tu de acasa, si cum ii insufli increderea in el, si felul lui de a fi...- sunt copii mai sensibili, comunitatea in care traieste- daca are si in afara cadrului gradinitei ocazia sa se joace cu copiii de acolo. sunt cativa factori care influenteaza adaptarea la gradinita.

      Ștergere