luni, 1 iulie 2013

Dulceata cruda de visine sau cum sa conservi visinele in miere

Ahh, asta e ultima activitate de bucatareala inregistrata de mine in  bucatarie si m-am gandit s-o impartassc cu voi.
N-am avut in plac prepararea nici unei dulcete  insa am ajuns la ea ptr ca aveam 2 kg de visine cumparatepe care copii mei nu le puteau manca deoarece aveau o viroza intestinala. Iar eu nevrand sa le mananc singura (desi stiu din experienta ca pot) si neavand alt mod de a le pastra pana ei le vor manca fara probleme, am ales sa fac cu un kilogram un tort iar din celalalt kilogram sa fac aceasta dulceata.
Ideea nu este a mea ci o am de pe blogul doamnei Elena Nita Ibrian, cu numele de dulceata raw de cirese.
Asa ca am trecut la treaba repede deoarece aveam tot ce imi trabuia spentru ea.
~visine
~miere
~lamaie
~busuioc/menta



Am spalat visinele si le-am scos samburii, le-am pus in borcane.
Am pus deasupra miere, incet, lasandu-i timp sa se scurga printre boabele zambitoare.
Am taiat o felie de lamaie pentru fiecare borcan si am pus-o printre visine.
Am adaugat o crenguta de busuioc si una de menta in fiecare borcan
Am pus capacul strans bine peste borcanul plin si le-am pus in camara  invelite in prosoape.
Acolo vor sta in urmatoarele 6 saptamani dupa care urmeaza separarea fructelor de sirop.


Promit ca revin cu impresii dupa ce trece perioada de macerare.
Sper ca v-am dat o idee buna de conservare sanatoasa a visinelor sau a cireselor.

LE: dupa cele 6 saptamani , am scos visinele din miere (ce a mai ramas dupa ce am facut inghetata de visine) si le-am pus intr-un borcanel separat, bine inchis.
Siropul ramas in borcane l-am pus in sticla si l-am folosit la diferite bauturi.
asa arata visinele din dulceata:

8 comentarii:

  1. Mai, mai! Daca as avea si ceva timp pe langa visinul plin de langa casa si cele 25 kg de miere din butoi as face-o si eu.
    Sau facem asa: eu ofer visine si miere si daca e nevoie si menta si busuioc si cer la schimb timp. E? Se baga cineva? :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aaaa. pai vin eu la cules de visine si la pus conserve :)
      vin si cu timpul dupa mine :)

      Ștergere
  2. Ce idee grovază! De câtă miere e nevoie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simona draga, n-am masurat mierea . dar in orice caz, oricum ar fi borcanul in care pui visinele/ciresele cantitatea de miere adaugata peste, e mai mica decat daca ai fi pus doar mierea in borcan.
      umpli borcanul cu visine pana sus. apoi torni mierea incet, cate putin, ca curge greu printre boabe.

      Ștergere
    2. E nevoie de ceva miere :) Am un borcan mare de la țară, dar parcă mi-e milă să-l sacrific :D O să încerc într-un borcănel de 400 de grame :D

      Ștergere
    3. Simona incearca mai bine in mai multe borcane mici, daca tot ai multe cirese...

      Ștergere
  3. ce reteta grozava, buna idee, mercic!!!

    RăspundețiȘtergere