luni, 13 octombrie 2014

Lapte de la pieptul mamei

Am ales aceasta frumosa zi de toamna pentru a va prezenta o carte minunata, aparuta de curand la editura Cartea Copiilor,. Cartea se numeste "Lapte de la pieptul mamei", si desi se afla in posesia mea de doua zile, a ajuns deja rasfoita prin parc de manute dragalase de copii.

Aceasta carte pentru copii, ca si alte carti care le avem de la aceasta editura, este realizata intr-o maniera calitativa excelenta, atat aspectul cat si continutul denota o finete si o duiosie specifica actului alaptarii.
Ma bucur ca s-a tradus si la noi aceasta carte, nu doar pentru ca ii pune in tema pe cei mici despre relatia deosebita care exista intre o mama si puii ei, din diferite specii, ci si pentru ca este bilingva, sub forma de versuri iar textul este usor de citit de catre copii.


Ilustratiile sunt delicate si fine si te duc cu gandul la o armonie desavarsita atunci cand privesti cum puiutii stau cuibariti la pieptul mamei lor chiar si in locuri in care nu te gandesti ca se poate alapta :)

Dintre toate imaginile din carte, aceasta este preferata fiului meu. lui ii plac animalele marine si este interesat de viata lor. mi-amintesc si acum ce fascinat a fost cand a aflat el pe la 4 ani ca balenele isi alapteaza puii sub apa si ca laptele tasneste exact in gura lor.


Mai vreau sa va zic ca aceasta carte este scrisa de .. un barbat: Michael Elsohn Ross, si tradusa de (tot un barbat) Florin Bican.

Si pentru ca are legatura cu subiectul cartii, vreau sa va incant privirile cu un filmulet superb care promoveaza alaptarea si care mie imi aduce aminte de cea mai frumoasa perioada a vietii mele

                    

In incheiere, va las cu cuvintele doctorului Jack Newman, medic pediatru si cercetator, sustinator al alaptarii, despre cartea Lapte de la pieptul mamei:
 Imaginile pe care copiii le întâlnesc în cărți, la televizor sau în alte locuri au un rol imens în formarea viziunii lor despre lume. În activitatea mea de promovare a alăptării, am observat că reprezentarea în imagini a mamelor care alăptează este extrem de redusă în comparație cu cantitatea uriașă de imagini cu copii hrăniți cu biberonul. Acest lucru trebuie să se schimbe și de aceea sunt fericit să salut apariția în România a acestei cărți, "Lapte de la pieptul mamei", în ediție bilingvă, română și engleză. Sunt convins că ilustrațiile minunate și versurile ușor de înțeles vor fi un sprijin și o sursă de inspirație pentru toți cei care susțin alăptarea.

Gata, nu va spun mai mult, va las sa descoperiti alaturi de copiii vostri frumusetea acestei carti.

6 comentarii:

  1. Am vazut comentariile pe grupul de facebook referitor la aceasta carte.
    Ma bucur ca a ajuns in posesia ta. tu prezinti asa frumos alaptarea. sunt sigura ca faci asta pentru ca ai trait-o din plin impreuna cu copiii tai minunati.
    Te imbratisez, Sakura.

    Cu drag, Alina

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu vreau sa cumpar aceasta carte pentru ca mi-a placut foarte mult tema. In plus daca e tradusa de poetul Florin Bican (care a tradus si Gruffalo) sunt sigura ca suna foarte bine si in romana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am cumparat-o de la Simo, o mamica din Timisoara care a comandat mai multe exemplare (peste 100)
      Poate ca in Bucuresti e mai usor sa intri in posesia ei. daca nu reusesti, imi spui si eu ii spun ei, ca tocmai a pregatit un pachet si pentru mamicile din Bucuresti.

      Ștergere
  3. Foarte interesanta! Nu stiam de ea pana acum.
    Weekend frumos sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Lore, multumesc .
      Toate zilele tale sa fie senine, scumpo :*

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...