miercuri, 2 ianuarie 2013

A mai trecut un an prin noi...

... a fost si soare au fost si ploi
dar important este ca ai stat cu mine.. :)
M-am gandit eu sa reformulez niste versuri dintr-un cantec binecunoscut deoarece azi vreau sa multumesc pentru anul care a trecut in toate aspectele lui.

Ca si familista convinsa ce sunt, recunosc ca fara sprijinul sotului meu, n-as fi reusit sa fac multe in 2012. Faptul ca mi-a tinut locul in zilele cand am fost la servici si a avut grija de copii, ca m-a carat cu o amarata de dacie printr-un oras aglomerat ca sa ajung la intalniri, prezentari de carte sau examene, ca a schimbat scutece cu miros de otet cand copiii aveau febra sau ca a facut mancare si curatenie sunt doar cateva aspecte in plus fata de toanele mici si marunte de zi cu zi.

 Am privit in urma la anul care a trecut si verdictul e ca a fost greu pentru mine. S-au aglomerat terminarea facultatii, inceperea serviciului, licenta si operatia fiului meu dar cu toate astea am simtit si ajutorul celor din jur: colegele mele, profesorii, prietenii mei, familia si cel mai mult si cel mai mult ajutorul primit de la Dumnezeu in momentele mele de rugaciune sau de disperare. Lucrurile in viata mea s-au aranjat bine nu fara greutati si suspans dar la finalul anului am putut spune ca sunt multumita.
Stiu ca anul ce vine va aduce noi provocari. Dar, cum spunea cineva mai destept ca mine, atitudinea face diferenta. Uneori nu putem schimba circumstantele din viata noastra dar ne putem schimba atitudinea.
Poezia de care va spuneam la sfarsitul anului reprezinta exact parerea mea in legatura cu viata traita de mine in anul care a trecut.
Pot sa zic ca am crescut alaturi de copii mei in tot acest timp si am fost martora la propriile-mi transformari in toata cresterea asta. Pe un grup de mamici dragi mie vorbeam despre apucaturile noastre de a ne pupa copiii si de a-i mociofli tot timpul si ma gandeam ca mai coplesitor decat asta e atunci cand vin ei si ne pupa. asa fara sa aiba aparent nici un motiv :) Dar asta e un subiect pentru alta postare.

Sarbatorile de la sfarsitul anului acesta m-au transpus intr-o stare de profunda multumire, ca atunci cand esti indragostit si simti ca toaaaata lumea se invarte in jurul axei tale, ca universul intreg iti zambaste si iti face cu ochiul.
IMPREUNA. Impreuna e cuvantul cheie pentru noi. Am trecut prin incercari impreuna, ne-am bucurat impreuna, ne-am creat si rezolvat conflictele impreuna.


Copiii mei sunt in jurul meu chiar acum si imi canta colinde tinand in brate un bebelus si un dinozaur. Si inca o data realizez cat de mult copiaza copiii comportamentul nostru. Mi-as dori asa de mult ca greselile sa le treca cu vederea si sa ia doar partile bune... Cresc vazand cu ochii si ne minuneam seara cand ii adormim de cat de inventivi si energici au fost peste zi.
V-am zis oare ca de sarbatorile acestea m-au ajutat la toata mancarea care am facut-o? Singura surpriza care am reusit sa le-o fac a fost cadourile de sub brad. in rest aproape totul am facut impreuna. ba, am reusit sa fac cateva bai singura deoarece i-a fermecat tatal lor cu niste jocuri :)
Vreti sa va arat tortul de tapioca pe care l-am facut impreuna?

A fost o minunatie de tort. A fost rapid de preparat dar a trebuit sa stea o ora in cuptor.

Dar s-a meritat asteptarea. Oricum intre timp am facut poze si am dansat pe tot felul de muzici.

In noaptea de revelion am vrut sa facem ceva diferit de anii trecuti asa ca pe cand in jurul nostru se tragea cu artificii, noi lansam lampioane.
Nu a fost chiar usor deoarece batea vantul, era frig si ceata iar fiica mea se speria de bubuiturile artificilor de langa noi asa ca doar cu sanul in gura se mai calma.

Deci, pe final de an a fost totul bine, pe inceput de an totul bine.

Am recitit acum prima postare din ianuarie anul trecut si m-am emotionat din nou la citirea ei. pe atunci credeam ca am atins maximum de fericire. Dar se pare ca era de-abia inceputul :)



20 de comentarii:

  1. Lampioane sunt acelea :) Am vazut si eu la cineva si nu stiam ce se face cu ele :) Inca nu le aprinsese . Primul Revelion in care nu am stat printre petarde si artificii , ci am deschis o sampanie si am savurat un pahar ( mie nu-mi place sampania , aceasta a fost buna ) . Anul nou sa fie bun cu voi , plin de sanatate pentru toata familia . Esti o femeie deosebita , o familista convinsa , ma inspiri :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)
      Multumesc de complimente MoGio.
      Are si zgomotul rolul si vremea lui. Acum e randul linistii si confortului ;)
      Sa ai un an minunat.

      Ștergere
  2. Felicitari pentru tot ce ai realizat in 2012, esti norocoasa sa ai o familie asa de frumoasa! Sa ai un 2013 asa cum iti doresti!
    P.S. De unde ai cumparat lampioanele? Nu sunt periculoase pentru mediu? Mereu m-am intrebat unde se duc cand sunt lansate si daca nu exista riscul sa dea foc la ceva. Ne povestesti mai multe despre ele?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Laura draga, asa ma simt, o norocoasa. dupa ce multi ani din viata mea m-am simtit la polul opus, vitregita. Multumesc ptr urari si tie iti doresc un an cu mult mai bun decat cel care a trecut.
      Despre lampioane vroiam sa scriu un articol separat avand in vedere ca am lansat destule pana acum, dar am vazut ca mi-au luat-o altii inainte asa ca pun aici un link http://www.artificii-timisoara.ro/Lampioane.php
      Eu le-am cumparat dintr-un magazin cu de toate la pretul de 5 lei. Aveam mai multe culori. daca gaseam mai devreme trimiteam si catorva prietene care stiu ca isi doreau.
      ele sunt biodegradabile, dupa ce se consuma fitilul acela, ele cad pe undeva. nu stiu pe unde. Dar zboara foarte depaaaarte. La un moment dat mi-a venit idea sa construiesc eu unul, dar e vorba de o anumita hartie, care nu ia foc.

      Ștergere
  3. La mulți ani!Un AN Nou așa cum ți-l dorești tu!Felicitări pentru tot!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Heeei, Simona, multumesc. Sa aveti parte de un an de succes.

      Ștergere
  4. La multi ani! Sa ai parte de tot ce iti doresti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, Gabi, de cand nu te-am mai vazut...
      Multumesc de urari. la fel si tie iti doresc.

      Ștergere
  5. Sunteti superbi! Sa fie Dumnezeu mereu alaturi de voi. Familia e cel mai frumos dar primit in viata!
    Si noi, la fel ca voi, facem totul impreuna.
    De cand s-au nascut copilasii, revelionul nu mai e ca alta data, distractia s-a mutat in casa, alaturi de prunci si la nivelul lor si suntem foarte fericiti asa.
    Imi place ideea cu lampioanele, de unde le-ati cumparat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Roxana draga, multumesc ptr cuvintele frumoase. Asa este. familia e ceva special.
      lampioanele le-am cumparat dintr-un magazin chiar in ultima zi din an. La ora 11 la pranz eu alergam printre magazine cu sperant ca are vre-unul de vanzare. Uimirea mi-a fost maxima cand am vazut la usa unui magazin agatat un lampion. De faft locul cu pricina e un complex de magazine, o hala maaaare cu multe magazine cu de toate :)
      Sotul meu a zis ca numai Dumnezeu putea sa imi puna in cap o idee la care sa gasesc si rezolvare in ultima zi a anului :)
      Acum planuiesc sa mai iau cateva ptr martie, cand avem de sarbatorit ziua mea, a fiului meu, casatoria ... :))

      Ștergere
  6. La multi ani!
    Sa fiti mereu fericiti si impliniti ca acum, ba chiar mai mult. Un an bun si prosper sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Loredana. Toate sa fie bune ca din mana lui Dumnezeu.

      Ștergere
  7. ce frumosi suntetiAdor lampioanele desi nu am "lansat" vreodata unul...Sa fiti sanatosi si sa va aduca anul nou numai bucurii.
    Te invit la un giveaway:

    http://ghemuletulincalcit.blogspot.ro/2013/01/giveaway-ul-lui-gerar.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) multumesc de urari
      Ghemulet, nu esti din Timisoara?

      am notat giveawayul

      Ștergere
  8. Frumoaso, ma bucur mult ca esti din ce in ce mai fericita! La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) si eu ma bucur ca ating tot mai mult starea de fericire :)
      ceea ce iti doresc si tie Raluca.

      la multi ani si voua cu bucurii multe multe

      Ștergere
  9. Bună,

    Am ajuns aici din întâmplare şi am observat că aveţi un prichindel. Dacă vă interesează un site cu aproximativ 6.000 de materiale pentru copii » materiale didactice (cărţi, caiete speciale), poveşti audio, jocuri, filme, desene animate dublate şi subtitrate în lb.Română, enciclopedii, etc... îmi puteţi spune să vă trimit o invitaţie.
    Un filmuleţ informativ despre TEKKEN.ro: http://www.youtube.com/watch?v=TwOd-pHcC4A
    Şi pagina de facebook: http://facebook.com/www.tekken.ro

    LA MULŢI ANI !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 2 prichindei* :P

      Ștergere
    2. :)
      multumesc de invitatie. o sa vreau o invitatie :)

      La multi ani si tie. Tu esti Adrian cumva?

      Ștergere
    3. Da eu sunt Adrian :P De-abia acum am văzut comentariul, scuze

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...