joi, 11 septembrie 2014

Buburuza din carton

Vara asta am avut la indemana multe farfurii din carton asa ca dintre toate materialele pentru crafturi, ne-am folosit mai mult de ele in activitatile noastre. Le-am luat cu noi si in vacanta din Delta deoarece stiam ca vom petrece timpul cu alti copii si impreuna vom crea opere de arta
Buburuza pe care v-o prezint astazi este foarte usor de facut si aveti nevoie de foarfeca, lipici/capsator, culori rosu si negru pentru pictura, ochisori mobili, 3 farfurii de carton taiate ca in poza de mai jos.

Prima farfurie va deveni aripile buburuzei si se picteaza cu rosu; a doua farfurie va fi corpul buburuzei si se picteaza cu negru pe suprafata desenata in forma de triungi (doar pentru a nu consuma culoarea neagra pe toata farfuria); a treia farfurie - capul buburuzei noi l-am facut negru dar am avut copii la un atelier care l-au pictat in mov, portocaliu si albastru.

Asamblarea buburuzei se face in felul urmator: cele doua aripi se lipesc pe spatele farfuriei intregi in asa fel incat sa se vada doar triunghiul negru. deci la capat se lipesc/capseaza un pic una peste alta.
Capul se lipeste dedesupt si se decoreaza cu ochi, nas si gurita. Se imbulineaza aripile si avem o buburuza vesela si frumoasa.

doua gargarite vesele isi fac plimbarea printre flori

noi am mai facut buburuze si din doua farfurii doar, capul fiind pictat asa ca in imaginea de jos.

Daca va plac buburuzele, aici mai gasiti si altfel de idei:
buburuza dintr-un cd
tort buburuza
buburuza crosetata
buburuza din margele

3 comentarii:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...