Reteta dupa care m-am inspirat se afla aici insa stiam de la inceput cam ce o sa adaug in plus fata de Raluca.
Pentru acesti biscuiti minunati am folosit urmatoarele ingrediente ca si reteta de baza:
faina de mei, faina de ovaz, faina de orz, galbenus de ou, unt, zahar brut nerafinat, putina apa
In plus dupa ce am facut compozitia de mai sus am impartit aluatul in doua si intr-o parte am adaugat un morcov mic ras fin + nuca maruntita, iar in cealalta ghimbir ras fin + scortisoara pudra
Aluatul se face foarte rapid insa sa nu va asteptati sa fie asa de fin ca la biscuiti din faina alba.
Faina de mei am obtinut din meiul macinat in rasnita, faina de ovaz din fulgii de ovaz rasniti iar faina de orz bio am avut ca bonus la cumparaturile din magazinul naturist preferat.
Am amestecat totul cu degetele adaugand apa putin cate putin si am intins pe masa cate un pic de aluat decupand apoi cu forma de inimioara
Prima data i-am facut pe cei cu morcov si nuca
Am pus inimioarele pe tava unsa cu ulei si am dat la cuptorul incins pentru 10 minute. I-am facut subtiri si probabil de-aia s-au facut asa repede.
Dar cel mai mult sunt incantata ca i-a placut si sotului meu caruia ii plac dulciurile dulci-dulci si pufoase-pufoase pe cand ai mei biscuiti nu pot sa zic ca sunt prea pufosi si nici prea dulci :)
Asa ca am primit complimente la superlativ si de la cel mai consecvent critic al meu. Deci clar mai fac.
Adevarul este ca de mult imi doream sa folosesc forma de inimioara la ceva comestibil si nu la plastelina iar acum am avut ocazia datorita concursului de pe blogul Handmade in Covasna.
Tema de luna aceasta este INIMA.
Premiul consta in cartea Locuri in inima de la Editura All
Sper ca v-am facut pofta si de biscuiti si de concurs
;-)
Uuu ce buna idee, mai ales cu morcovul si nuca adaugate (stii ca am ce am cu ghimbirul :)) ). Si eu acum adaug in reteta galbenus si smantana. Ca indulcitor sirop de artar sau stevia. Desi cred ca ar merge bine putin magiun :D. Sa va fie de bine!
RăspundețiȘtergereTuturor le-a placut mai mult cei cu morcov si ghimbir :)
ȘtergereM-am gandit ca daca as fi bagat smantana ar fi iesit mai moi si n-ar fi fost nevoie de apa, dar amintindu-mi cum ne inghesuim toti cu lingurile in cana cu smantana :) am "sacrificat" untul :))
Si eu la a2-a tura am pus in completare in loc de zaharul brut, stevia. dar fiului meu nu-i place gustul ei. se uita asa la mine.. "-iar ai pus de-aia din frunze?" :)) :))
Erau foarte bune si crocante,avantajul meu sa-i fiu vecina..puuuuuuuuup
RăspundețiȘtergere:-*
Ștergere:-*
Erau.. nu mai sunt... :)
Saptamana viitoare mai facem.
S-au notat avantaje de ambele parti
multumesc ptr serviciile de bona in timpul bailor mele luuungi si inmiresmate ;)
opreste-mi si mie unul... din cel facut de ajutoru somnoros :)
RăspundețiȘtergereAhh. de ziceai mai devreme... :)
ȘtergereDar saptamana viitoare special ptr tine pun deoparte cativa ;)
Mie, cu siguranta, mi-ai facut pofta! Bafta la concurs!
Ștergere:) nu esti singura cu pofte.
Ștergeremultumesc
buna, ma atrage mult reteta. poti da gramajele? multumesc, claudia
RăspundețiȘtergereClaudia draga. nu am cantarit niciodata pana acum la cantar. pentru ca imi e mai usor sa torn in cana fainurile :)
ȘtergereDeci proportiile sunt cam asa: o cana de mei, jumatate de cana ovaz, jumatate de cana orz
Mie intre timp mi s-a gatat orzul si am folosit secara. ii si schimba gustul dsecara.
dar poti sa faci doar cu mei si ovaz.
tot intre timp :) am inlocuit zaharul brut cu banana. deci in loc de alea 4-5 linguri de zahar pun doua banane.
sper sa iti placa