sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Cum a fost la lansarea cartii "Conceptul Continuum"

Au fost copii, emotii, prajituri si voie buna. Si multe mamici curajoase. si vorbarete :))
Atmosfera a fost una destinsa, copiii s-au simtit in largul lor, mamicile au incercat sa auda cat mai clar despre ce se vorbeste - avantajul celor care stateau mai in fata :)

Claudia Neacsu e o scumpa si m-a impresionat prin stilul ei de a vorbi. O vorbire calda, duioasa pe care iti doresti s-o tot auzi :)  A povestit despre cum a ajuns ea sa traduca aceasta carte si ce a insemnat pentru ea scrierea cartii, despre importanta alaptarii, a purtarii copilului, a comunicarii.

Desi am intarziat, am prins locuri in fata :) asa ca am facut si poze, unele chiar clare. Ce m-a bucurat, pe langa prajituri si cartea care o am cu autograf, a fost faptul ca ne-am facut timp sa stam mai mult de vorba. La celelalte intalniri, eram tot pe fuga si nu apucam sa povestim mai mult. De data asta insa ne-am intins la vorba, am cunoscut mamici noi iar pe cele care le stiam doar din vedere am aflat si cum le cheama :))

Silvia si Oana, gazdele evenimentului au vorbit frumos despre ce a insemnat pentru ele citirea acestei carti cu emotiile aferente dar tocmai aici a fost frumusetea momentului :)
Le apreciez foarte mult nu numai pentru organizarea evenimentului acesta ci si pentru implicarea lor in vietile fetelor care ajung pe diferite cai in grupul lor.

Doamna doctor  Raluca Pavlisan, specialista in medicina de urgenta a relatat cateva experiente din cariera sa in care s-a demonstrat importanta teoriei atasamentului iar Angela Telbisz m-a impresionat pana la lacrimi prin ce a spus din experienta ei de mama.
A fost frumos deci. Femeile minunate cu care am interactionat mi-au confirmat inca o data ca atunci cand ne intalnim si ne aratam asa cum suntem, cand avem un scop comun si invatam una de la alta, rezultatele se vor vedea in vietile nostre si in relatiile noastre. Si nu ma refer doar la relatiile cu copiii nostri ci si la relatiile cu sotii, prietenii, si cel mai important, la relatia fiecareia cu sine insasi.
Au fost persoane din public care au vorbit despre felul cum citirea acestei carti le-a schimbat perspectiva in vederea conceperii/cresterii copiilor si m-am bucurat sa aflu ca persoane care nu au copii si care nu prea isi doreau au considerat-o o carte importanta in viata lor.

Am asadar in mana aceasta carte valoroasa si ma bucur ca am cunoscut-o pe autoarea ei, si prin intermediul ei am ocazia sa le cunosc pe celelalte femei date ca exemplu in carte. Este o carte a schimbarii, asa cum spune autoarea ei, o carte a inceputurilor noi.
Imi doresc sa nu uitam ca suntem pe un drum al descoperiri. Al ReDescoperirii de sine, al descoperirii rolului personal si al descoperirii vietii. Nu e usor dar daca pornesti pe acest drum, vei avea surprize si te vei transforma.

Cartea "Conceptul Continuum. In cautarea fericirii pierdute" o puteti cumpara de pe site-ul Claudiei, Cuibarel.ro  :)

8 comentarii:

  1. Ce frumos e acolo la voi! Ma mut si eu in Timisoara. Ca si eu vreau cartea, cu tot cu autograf daca este posibil. Oare s-o lansa si la Pitesti? Daca nu, eu de unde o iau?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea Roda, sfatul meu e nu sa te muti la Timisoara ci sa initiezi acolo unde esti o comunitate de mame deosebite. Aici sa vi doar asa, in vacanta :)

      Cartea o poti comanda de la Claudia. datele ei de contact sunt pe site-ul ei.
      Parca va fi un eveniment asemanator si la Bucuresti. de Pitesti, nu stiu.

      Tu sti ca mie mi-ar placea sa ma mut eu acolo, la tine, nu? :)
      Si daca vi la Timisoara, te rog sa ma anunti dinainte, sa iti pregatesc terenul ;)

      Ștergere
    2. Multumesc din suflet, Ludmila, pentru parerea atat de elogioasa. Te imbratisez! Clar tinem legatura de-acum.

      Roda, pe 30 nov vin la Bucuresti. Daca vrei mai repede, scrie-mi pe cuibarel.claudia@gmail.com adresa ta si pun cartea cu ramburs.

      Ștergere
    3. Claudia, o sa vreau cartea cu ramburs. Mi-ar fi imposibil sa merg cu cei doi copii mici pana in Bucuresti. O primesc cu autograf? :)
      Sakura, vrei sa vii in Arges? Sa stii ca din observatiile mele oamenii de aici, din sud sunt mai putin deschisi decat cei din vest. Eu am ca reper Oradea, unde am mers de cateva ori in vizita (odata la volan. Wow cat curaj!!! :D Desi nici nu trecuse un an de cand eram poseoare de permis!). Mi s-au parut extraordinari oamenii de acolo. Cu o alta gandire, placuti, primitori... altfel. Cred ca de-aia sunt posibile acele intalniri ale voastre. Crede-ma ca nimic nu mi-ar face o mai mare placere (decat o vacanta in Timisoara/Sighisoara, unde imi doresc sa merg de mult timp) ca aceste intalniri intre mamici si copii dar... ceva nu merge.
      Sigur ca o sa te anunt cand vin. Neaparat te anunt! TREBUIE sa le-o prezint pe fetita cu creturi baietilor mei :D

      Ștergere
  2. cartea pare interesanta, dar nu stiu de ce parca nu mai am rabdare sa citesc genul asta...poate dai pe la mine ca te-am nominalizat aici http://nimicurifantezii.blogspot.ro/2012/11/nominalizari.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai eu eram chiar acum la tine :))
      eu la tine, tu la mine :))
      Dar nu era inca postarea cu nominalizarile. ai fost rapida :)
      Ma conformez, doar ca un pic mai tarziu.

      Despre carte pot sa iti zic ca nu e doar despre mame si copii. copilul tau este mare acum, probabil de-aia nu te vezi citind-o. O sa scriu despre ea cand o termin de citit.

      Ștergere
  3. M-ai facut curioasa. Sper sa o gasesc si in librarii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In librarii, nu stiu daca a aparut. dar sigur daca o comanzi de pe site o s-o primesti.
      O s-o intreb pe Claudia daca este cartea si in librarii.

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...