sâmbătă, 5 februarie 2011

Remedii impotriva febrei

Sting - Fragile


M-am gandit sa scriu despre asta deoarece de 4 zile incoace in familia mea febra a devenit un musafir insistent. Ei , bine.insistent, insistent dar musafirii mai trebuie sa mai si plece. Hai sa vedem impreuna cum putem sa o dam afara.
Toata lumea stie ca febra e unul din simptomele racelii. Da, da, stiu ca exista raceala fara febra, insa acum vorbim despre aia cu.
Ce e de fapt febra? Este o reactie a organismului in fata infectiilor. Se intampla cam asa: Vin virusii si ataca corpul uman. Fac ce fac si patrund in organism, si atunci... apar soldateii :) celulele albe. Da, ele sunt foarte solidare si bataioase. Si in timp ce celulele albe se lupta cu intrusii, proteinele pirogene fac sa se ridice temperatura corpului. Deci febra e un semn bun ca soldateii nostrii isi fac treaba.
Cam asa incepe raceala. V-ati intrebat vreodata de ce ii zice "raceala"? Eu am stat si m-am gandit ca din moment ce fenomenul e exact invers -te incalzesti, te infierbanti, te inmoi,...- n-ar trebui sa-i zica asa.
Deci organismul nostru chiar daca stie sa lupte singur impotriva virusilor/ bacteriilor trebuie sa il si ajutam. Cand febra atinge cote mari, se iau medicamente. insa daca febra vine cand ai ramas fara asa ceva in casa, sau ai un sot care refuza sa ia medicamente, trebuie sa improvizezi cu ce ai la indemana. Asa ca, iata ce am folosit eu pe cei 4 subiecti (inclusiv pe mine)
1.Cocteil strong
2 mere-in storcatorul de fructe
1 bucatica ghimbir (2,3 cm)- tot in storcator,peste mere
2 portocale -le stoarcem in storcatorul de citrice
1 lamaie - tot asa, in storcatorul de citrice
3 linguri de miere
S-au amestecat cele doua sucuri, din cele doua storcatoare + mierea s-au pus intr-un pahar cu un pai si s-au dat la sot.
feedback: Nu s-a strambat :) I-a facut pofta si la baietel, care a vrut si el + pai. Fetita mea, vazandu-i s-a intins si ea dupa cana, asa ca am luat o ligurita si i-am dat si ei. S-a strambat umpic la inceput dar tot a mai vrut; asa ca vreo 10 ligurite au saturat-o.
2.Crema de fructe
S-a luat din storcator pulpa ramasa de la mar si ghimbir. (voi daca mai aveti mar, mai punati unul)
+ o portocala
+ o jumatate de avocado
+ 2 linguri de miere
se amesteca toate cu blenderul si gata. se da cu lingurita la copil.
I-a placut si a mai vrut. dar nu mai am avut.
3.Pasta de miere
Am amestecat 2 linguri de miere cu 1 lingura de tinctura de propolis, am frecat bina, bine, pana si-a schimbat culoarea, am stors o jumate de lamaie.
Le-am dat cu ligurita pasta asta pe parcursul unei zile. Le-a placut.
4.Ceai de ceapa
1 ceapa, se spala, se taie in 4 se pune intro oala mica, se acopera cu apa. Se pune la fiert cu capac cam 10 min. Se adauga zahar brun sau miere + zeama de la o jumate de lamaie.
Stiu ca unele retete nu sunt asa, insa eu am vrut sa fie baubil.
La copil i-a placut. a baut o cana intr-o ora. Sotul s-a chinuit sa-l bea intr-o ora fara zahar si lamaie...
5.Sirop din muguri de pin
Asta nu l-am facut eu, mi l-a trimis mama mea :) dar o sa fac rost de reteta. promit
6.Tinctura de propolis se picura direct in gat 2,3 picaturi. Si-a facut efectul imediat
Toate acestea au efect insa nu pentru mult timp. La unii dintre noi temperatura a scazut cu 3,4 grade insa dupa un timp a crescut la loc. Durerile de gat s-au ameliorat tot asa pentru un timp. Si tusea la fel. Copiii au luat si medicamente.
Va doresc la toti sanatate. In speranta ca am putut fi de folos cuiva, ma duc linistita pe norul meu cel mov sa-l ascult pe Sting cum imi aminteste cat sunt de fragila

Un comentariu:

  1. faine remedii, multumesc de idei- stilul tau de a scrie este o placere pentru ochii mei :)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...