miercuri, 28 septembrie 2011

Marea provocare a alaptarii - Quintessence Breastfeeding Challenge 2011

Dragi mamici, sper ca stiti deja din alte surse ca anul acesta Marea provocare a alaptarii se sarbatoreste pe 1 octombrie la ora 11:00.
Pentru cele care nu stiati, o sa va spun ce este aceasta. Evenimentul "Quintessence Breastfeeding Challenge" a inceput in anul 2001 când 851 bebeluşi au fost alăptaţi simultan în 26 de locaţii din Canada. In urmatorul an numarul bebelusilor alaptati simultan a crescut: au fost alaptati 4373 de copii in 18 tari, in peste 213 locatii.

Acesta este numarul inregistrat. deci cel oficial. Dar noi stim ca numarul copiilor alaptati simultan este mai mare. Tocmai de aceea va rog sa ne unim anul acesta pentru a promova acest eveniment si pentru a inregistra un numar de copii cat mai aproape de realitate. Pentru aceasta eu, ca si alte mamici, m-am inscris si am inregistrat si Timisoara. Rugamintea mea este ca daca sunteti mamici care alapteaza, sau care sustineti alaptarea sa facem in asa fel incat sa participam la acest eveniment.

Cum facem asta? Foarte simplu. Daca sunteti din Timisoara sau din imprejurimi si aveti/va faceti drum in Timisoara sa luati legatura cu mine. Lasati un comentariu aici pe blog.
Daca sunteti din alte orase si vreti ca in Romania sa fie promovata alaptarea inregistrati-va si voi aici http://www.babyfriendly.ca/challenge/login.aspx
E necesar să va faceți cont mai intai şi apoi să înregistraţi orasul vostru. asta pentru ca la sfarsitul actiunii se va aduna numărul de participanţi și locațiile pentru fiecare țară.

Sunt sigura ca anul acesta numarul de participanti va fi mult mai mare.
Am sa o citez aici pe Roxana pentru ca asa cum le zice ea, nu le zice nimeni:

"De ce aceasta provocare? Alaptarea are multe beneficii asupra sanatatii mamei si a copilului dovedite stiintific. Alaptarea joaca un rol salvator nu numai in viata de zi cu zi a mamei si copilului, dar si atunci cand neprevazutul apare. In mijlocul unui dezastru natural, in haosul si distrugerile provocate, alaptarea protejeaza cei mai vulnerabili oameni – copiii! Multe femei nu reusesc sa-si indeplineasca propriile obiective in alaptare si intarca copiii prematur, inainte de recomandarile marilor organizatii de sanatate (Organizatia Mondiala a Sanatatii, UNICEF, Academia Americana de Pediatrie). Doua dintre cele mai mari obstacole pentru mamele care alapteaza continua sa fie lipsa de sprijin si marginalizarea de catre comunitate. In Romania, aceasta lipsa de sprijin este demonstrata de faptul ca multe mame care alapteaza in afara casei nu beneficiaza de spatii special amenajate."

Mai multe informatii despre acest eveniment gasiti tot la ea pe blog aici si aici. De fapt tot blogul ei este e sursa importanta de informatii.
Acestea fiind zise va astept sa ma contactati, sa ne sustinem, si mai presus de asta, sa ne alaptam copiii.

2 comentarii:

  1. Ceau :) nu gasesc datele tale de contact pe blog - in legatura cu alaptarea in TM - te rog sa imi scrii la ama2675@gmail.com si iti pove mai multe :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum am gasit mail-ul. Am raspuns si raspund si aici: vin cu placere!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...