luni, 13 februarie 2012

Movie time

Anul trecut prin decembrie circula o leapsa cu filme de nevazut care s-a transformat intr-o leapsa cu filme de revazut si care eu n-am mai ajuns sa o fac. Insa avand in vedere ca eu zilele astea sarbatoresc iubirea (da, si va sfatuiesc sa nu sariti pe mine) m-am gandit sa o transform intr-o lista de filme care le consider eu neaparat de vazut in doi, in perioada asta sau in orice alta vreme.
Eu doar va spun ca maine am program de filme de dragoste cu al meu sot :)
Nu conteza cum se numeste ziua cu pricina (14.02, 24.02, etc) conteaza ca este inca un moment in care prinsi in valtoarea asta a vietii ne hotaram sa ne indragostim si mai tare. O sa trec (deocamdata) peste faptul ca am doua restante, ca taxele comune au sarit de 500 lei si ca pe langa ferestre trage curent,
si o sa ne bucuram de o seara de cinemateca rontaind naut crocant, band ceai, etc, etc, etc... :)

Primul film pe lista mea Casa de pe lac
Nici ca se putea mai bine ca doi dintre actorii mei preferati Keanu Reeves si Sandra Bullock, sa joace in el. Povestea este croita frumos dar nu simplu, mesajul este profund si dovedeste ca dragostea trece dincolo de timp si spatiu. Casa de pe lac este intr-adevar o casa frumoasa asa cum imi doresc eu :) Nu va spun mai multe; va recomand doar sa aveti langa voi servetele, bratele partenerului si timp berechet dupa aceea ca sa "dezbateti" filmul

If Only pe care sunt sigura ca multi dintre voi l-ati vazut datorita povesti motivante. Te face sa traiesti fiecare scena intens, sa iti doresti cu adevarat sa pretuiesti timpul care il ai alaturi de persoana iubita. Muzica din film e foarte frumos aleasa. Vai ce-am mai plans si la filmul asta. Din nou: servetele, iubitul foarte aproape, time to debate :)
Nu ma pot abtine sa nu pun un link catre o scena muzicala din film :)

Kate si Leopold un film exceptional care imbina frumos comedia cu romantismul si care atunci cand l-am vazut prima oara atata am ras, si am ras, cel mai mult pentru ca in personajele principale ne vedeam pe noi doi.
me & my husband.
Leopold,(Hugh Jackman) un gentlemen desăvârşit, fermecator, mmm, nu mai zic nimic :)) ajunge cumva, in epoca asta si o cunoaste pe -imprastiata, as spune eu- Kate ( Meg Ryan) si de aici incolo secventele sunt asa de frumoase ca nu mai pot fi comentate. Pana la sfarsit am ras cu lacrimi :)

What Dreams May Come este iarasi un film care cred ca l-ati vazut deja mare parte dintre voi. Trairile personajelor, imaginile, muzica, efectele si Robin Williams fac ca povestea de dragoste sa fie una fermecatoare. Dureros de frumos cum spunea o prietena de-a mea. La sfarsitul filmului iti doresti sa ai puterea de a (re)crea totul in jurul tau si de a vedea dincolo de aparente. Da, servetele neaparat. prezenta partenerului, indispensabila. De vorbit, dupa film, n-o sa prea vreti. E bine de vizionat si daca sunteti singur. Face bine la sufletel.
Tot cu Robin Williams de vazut si Bicentennial Man


50 First Dates
Dupa atatea lacrimi se cuvine sa pun si o comedie romantica. Despre cum indragosteala iti da peste cap planurile de viitor sau ce ar face un barbat pentru femeia iubita zi de zi :)
Adam Sandler si Drew Barrymore se potrivesc perfect in rolurile acestea, dialogurile si fazele comice, decorul exotic, animale dragute. nota 10. Finalul e... nu va spun, ca plangeti
Va invit doar sa-l vedeti


Cu multa placere v-as fi spus mai multe amanunte despre filmele acestea dar ma abtin :) chiar vreau sa va fac curiosi sa le vedeti nu doar sa ascultati parerea mea despre ele. As mai vrea sa stiu ce filme imi recomandati voi pentru vazut in doi :)
Puteti sa imi lasati aici parerea voastra in comentarii sau puteti sa scrieti pe blogurile voastre.
De ce nu sub forma de leapsa ;)
Ia sa vedem pe cine lepsuim de data aceasta fara sa suparam:
Dia, Gabi, Simona, Raluca, MoniQ, Andreea, Butterfly, MariaB, Federova, Simona, Ralus, Loredana, Alexandra
Daca nu doriti sa scrieti pe blogul personal despre aceasta, puteti sa-mi lasati recomandarile voastre in comentarii.

Va multumesc ca m-ati urmarit pana la final si va doresc o seara frumoasa.
Eu ma duc sa fac o felicitare-scrisoare pentru al meu sot ;)

18 comentarii:

  1. Sakura iti multumesc pentru leapsa, dar de data asta nu o sa o onorez pentru ca eu nu prea ma uit la filme si alea la care ma uit nu sunt nicidecum de dragoste. Iti marturisesc ca am vazut, totusi multe din filmele recoamndate de tine, desi de multa vreme. Ti-as recomanda Sweet november sau Autumn in New York, dar sunt cam triste si nu se potrivesc cu recomandarile tale:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dia, le-am vazut pe amandoua si nu mi-au placut.. :(
      in afara de unele melodii si de Keanu Reeves...

      Ștergere
  2. Draga Sakura,
    Unul dintre cele mai impresionante filme de dragoste-ura-pasiune este Tango Desnudo http://www.youtube.com/watch?v=ITfiivBnIMU. Din pacate, nu-l mai gasesc nicaieri. L-am vazut acum vreo 16 ani si m-a impresionat teribil.
    Al doilea film pe care ti-l recomand, este A cruel romance, sau in traducee Fata fara zestre - Nikita Mihalkov http://www.youtube.com/watch?v=66LKJwMgqsY. Este singurul film la care plang si este o capodopera, dupa parerea mea. Total diferit de filmele americane, acest film rusesc din anii 80 mi se pare mult mai realist decat Romeo si Julieta, de exemplu (by the way, R&J mi se pare o porcarie gratuita - nu-mi sarii in cap, te rog).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh Irena, Tango Desnudo are o incarcatura prea violenta ptr gusturile mele.
      "A cruel romance" l-am gasit. E in plan :)
      Multumesc.
      Filmele rusesti au alta "aroma"

      Ștergere
  3. multam mult de lapsa, o voi onora cu siguranta la mine acasa:)
    si astept cu interes si celelalte raspunsuri, sa mai ma inspir putin!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place lista ta, mi-am notat What Dreams May Come, credeam ca am vazut toate filmele cu Robin Williams, dar nu-mi amintesc titlul.
    Nu stiu, poate l-ai vazut, e destul de recent - "Sotia calatorului in timp" - mi-a placut, am rezervat cartea pentru mai tarziu, sa mai uit filmul.
    Vizionare placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa iti placa What Dreams May Come. Are niste imagini superbe.
      "Sotia calatorului in timp" cat de curand vreau sa-l vad.

      Ștergere
  5. Multumesc ca te-ai gandit la mine :). Am sa scriu pe blog, ca sunt mai multe...

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc frumos, cu siguranta voi scrie, e o leapsa interesanta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc frumos, eu numai doua filme am vazut din lista ta... :(

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc pentru leapsa, n-am vazut nici un film din lista ta sau nu-mi amintesc, e posibil si asta ;)). De obicei ma uit la seriale. Nu stiu daca fac leapsa, o sa ma gandesc sa vad ce filme as vrea sa revad.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. frumoase filme , numai pe primul nu l-am vazut...eu iti recomand Sleepless in Seatle , Notebook si Bridget Jones's Diary care sunt super amuzante...te pup !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaaa. Sleepless in Seatle cu Tom Hanks si Meg Ryan e fain. desi ideea nu e noua. merita vazut.
      De-abia astept sa vad si eu Notebook; ca doar am auzit despre el.

      Ștergere
  10. Multumesc pentru leapsa, o voi onora cat de curand, acum am pregatita o postare despre un film pe care l-am vazut de curand dar dupa aceea voi face si leapsa ta, oricum in top este The Notebook, filmul meu preferat, le-am vazut si pe cele recomandate de tine cu exceptia celui cu Robin Wiliams pe care l-am vazut partial. Eu stau cu sotul si ne uitam la seriale, mai nou la True Blood, dar nu cred ca e important filmul, important e ca stam impreuna. :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este. important e sa petreceti timpul impreuna.
      Noua ne plac anumite genuri de filme, si nici televizor n-avem.. :)
      asa ca suntem selectivi :))

      Ștergere
  11. In sfarsit, m-am invrednicit sa preiai si eu leapsa, sa nu ma mai certi :) Glumesc, desigur. Ma bucur ca te-ai gandit la mine.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...