luni, 29 octombrie 2012

Vita de vie - activitati copii 3 ani

Ziua buna dragii mei. Nu stiu cum a fost pentru voi saptamana trecuta insa pentru noi a fost saptamana strugurilor. Nu doar din pricina dulcetii de struguri ci si datorita faptului ca dupa o perioada de regim din cauza enterocolitei, cand in sfarsit ne-am scapat la struguri, nu ne-am mai putut opri :)
Pentru astazi m-am gandit sa va arat cum am facut noi in weekend o vita de vie din aluat. Probabil ca intr-una din zilele care urmeaza va voi prezenta si dulceata, ma mai gandesc, insa deocamdata ramane doar asta :)
 Pentru aceasta activitate m-am inspirat dintr-o carte gasita la biserica, o carte cu activitati pentru copii mici. Imi pare rau ca nu am facut o poza copertii si nici n-am retinut titlul. Aceasta este cartea.
Mi-a placut ideea aceasta deoarece lucrul cu aluatul este un aspect care mie imi place foarte mult cand vine vorba de activitatile cu copiii si desi avusesem in trecut destule tematici ptr acest fel de activitati, recunosc ca la vita de vie nu m-am gandit.
 Pentru aluat am folosit 300 gr faina
                                     300 gr sare
                                     200 ml apa
                                     1 lingurita ulei
Impreuna cu copiii am framantat un aluat suficient de moale, de fapt eu am framantat aluatul pana am scapat de cocoloase dupa care ei au preluat sarcina de a-l framanta mai departe.
Cand a devenit modelabil am impartit aluatul in 3. O parte am pus-o deoparte pentru a face frunzele, o parte le-am dat-o copiilor sa faca bilute, iar o parte am folosit-o eu pentru a impleti mladitele vitei de vie.

Va recomand ca dupa ce impletiti mladitele sa mutati impletitura in tava pentru a face acolo tot ce urmeaza deoarece eu am uitat si am lucrat pe masa. iar la sfarsit cand am vrut sa mut capodopera in tava, aluatul s-a labartat si a trebuit s-o iau de la inceput.
Urmatorul pas este realizarea frunzelor. Daca asa fi avut o forma de decupat as fi decupat frunzele frumos dar asa m-am folosit de cutit si am modelat cu mana. Au iesit frumoase, zicem noi :)
Dupa formarea bilutelor am trecut la partea de aranjament. Dupa ce am asezat frunzele pe mladite am pus bilutele una langa alta pentru a forma strugurii
Am bagat vita de vie la cuptor si a stat acolo destul de mult, ca era sa si uitam de ea, ocupati fiind cu dulceturile si desenele animate :)
Am lasat-o la racit si la uscat iar azi am pictat-o

Sper ca v-a placut suficient de mult incat sa faceti aceasta activitate si voi cu ai vostri copii.
O voi adauga si pe aceasta in colectia Despre frumusetile toamnei.

8 comentarii:

  1. Vai ce super e..daca o sa am vreodata copil as vrea sa am asemenea activitati cu ei. Esti o sursa de inspiratie si copiii tai sunt foarte norocosi:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumoaso :*
      O sa ai copii si sa vezi tu atunci petrecere pe capul tau :))
      promit sa iti fiu de folos ;)

      Ștergere
  2. a iesit foarte bine. chiar si fara forme de decupat.:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa. asa zicem si noi. Azi o sa ii cautam un loc unde sa-l expunem. mi-a luat ceva timp sa-l conving pe fiul meu ca nu-l vom manca niciodata :))
      ceea ce mi-a deschis o portita ptr o prajitura care sa-i semene :)

      Ștergere
  3. Ce tareee, abia astept sa am copil, sa reproducem vita ta de vie...sa nu-ti inchizi blogul vreodata, trebuie sa ma inspir! :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) :)) ce scumpa eeeesti!!
      pana o sa ai copil, te invit cu drag sa participi la activitatile acestea impreuna cu noi.

      Ștergere
  4. Eu am o intrebare:D Unde depozitati toate minunile astea? Ca noi stam in 2 camere si spatiu suficient clar nu este si nici sa le arunc nu-mi vine:D (mai facem si noi una-alta:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pe dulap. in cutii, in pungi... :)
      mi-ar placea sa vad ce mai faceti si voi.. una-alta.. :)

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...