vineri, 18 ianuarie 2013

Pictura pe faianta - Activitati copii

Buna seara dragii mei dragi. Imi face mare placere sa ma reintorc printre voi cu povesti despre activitatile nostre copilaresti :)
Avand in vedere ca la noi ploua intr-una de ieri, am hotarat cu copiii ca astazi dupa gradinita pictam pe pereti faianta.
Pe drumul de la gradinita acasa am luat la rand (aproape) toate baltile intalnite in cale si am adus acasa si cateva pietroaie tot pentru activitatile de pictura :)

Nu e prima oara cand noi pictam pe faianta din baie, am ajuns la aceasta activitate in urma desenelor pe pereti facute zilnic de ai mei copii si in urma picturilor pe oglinda si pe geam. Intr-unul din comentariile lasate atunci o mamica imi sugera faianta drept loc de pictat si ne-a prins tare bine sugestia ei. In primul rand nu mai aud vocea aia din cap care imi zicea sa am grija ca oglinda e a proprietrului, geamul, peretii, la fel.
Da, si faianta e a lui, insa se poate curata foarte usor si la fel cum ne place pictura pe faianta, ne place sa ne si jucam cu apa in timp ce spalam faianta. Dupa asa munca, totul se termina cu o baie in vana :)
Azi am ales ca tema pentru pictat amintirile si dorintele noastre din anul care a trecut.
Am ales tema aceasta deoarece pe Clubul Magic are loc concursul "Amintiri si Dorinte" si m-am hotarat sa particip si eu.
Cam stiam ce isi doresc copii asa ca i-am lasat bucuroasa sa ocupe cea mai mare parte a baii cu picturile lor, eu ocupand doar un colt.
Amintirile lor din anul care a trecut au fost legate mai mult de perioada in care a nins, deci de activitati de iarna la fel si dorintele. Isi doresc amandoi sa ninga din nou sa facem oameni de zapada, sa ne dam cu sania, sa na bulgarim :)
In fiecare dimineata cand ne trezim ma intreaba: mami, ia vezi, a nins?.. :)
Deci au pictat peisaje de iarna cu multi nori din care pica fulgi, oameni de zapada si copii.
Bineinteles ca la noi ninge si cu pesti si cu inimioare si cu stelute :)


V-am zis ca am avut si eu un coltisor separat, nu?
Dorintele mele se leaga de calarie. nu radeti, chiar abia astept sa vina fratele meu sa mergem din nou la manej. Bine, dorintele mele sunt mai mult de atat, de-a avea un cal al meu, sau doi, deci si o casa.. cu un deal langa unde sa calaresc libera si in voie. dar pana atunci...pictez pe pereti.. :)
Fiica mea m-a pandit si a vrut si ea sa fie pe un calut si sa calarim amandoua cu pletele in vant :)
Asa ca nu i-am putut rezista si am luat-o si pe ea in tabloul meu.
Cam asa ne-am distrat noi pana in urma cu un sfert de ora. Acum copiii mei sunt deja in vana, ma asteapta si pe mine, sa facem baie cu dinozaurii ;)
Va tzuc si din toata inima va doresc un weekend MiNuNat!!!
:*

14 comentarii:

  1. Minunat, e tare faina ideea de pictat pe faianta, bine ca acum stai linistita cu copiii tai si pictati in voie tot ce va doriti. Pup !

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumoasa activitatea voastra!!Sper ca s-au luat acuarelele :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acuarelele se iau foarte bine daca nu trece o zi :)
      De obicei dupa ce spalam pensulele, spalam si faianta cu dusul. Deci ne udam cu apa, invetabil, asa ca dupa aia facem baie.
      Dar mai sunt si dati cand lasam peretii asa, eu abia dupa cateva ore sau a 2-a zi ma apuc sa spal faianta.

      Ștergere
  3. Super activitate ati avut..Imi place ideea cu faianta...este buna de tinut minte pentru cand va fi...un weekend placur si tie

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce lucrare frumoasa! Si complexa, plina de detalii amanuntite! Foarte buna ideea cu faianta; noi avem deja toti peretii din casa desenati, dar nu ii prindeam asupra faptului. Desi desenam, decoram, pictam frecvent tot peretele era mai bun. Pana la un moment dat cand le-am facut niste brazi in camere si i-au decorat , il gasesti aici http://clubulmagic.blogspot.ro/2011/12/bradut-pentru-camera-copiilor.html. Acum ma gandesc serios sa le pun ceva pe perete, gen tabla de scris. Au mai pictat si pe canapele, dar am reusit sa le imbracam anul trecut in material si nu mai era tentant ca pielea eco. Ce sa zic, nu am facut mare caz pe tema asta, doar le explicam de ce nu ar fi frumos sa pictam pereti, si asta pentru ca si mie imi place sa scriu cu creta, chiar si pe mobila; si am facut lucrul asta pana prin clasa a iV-a ;)), scriam exercitii la tema ;)). Trebuie sa inscrii linkul postarii in colectie - e chiar la postarea cu concursul.
    Zi frumoasa va doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Si la noi peretii sunt desenati in fiecare camera. La Hornbach se gaseste tapet lavabil special ptr camera copiilor deci se poate picta si sterge de multe ori. Eu am vazut cum arata si chiar as fi vrut sa iau dar am avut interdictie :)Se poate pune pe usi, pe pereti astfel incat copiii sa il picteze in voie la inaltimea la care ajung ei :) Dupa aia se sterge si e ca nou ;)

      Ștergere
    2. interesanta idee cu tapetul lavabil:mi-ar prinde bine si mie :D

      Ștergere
    3. daa. si mie mi-ar prinde bine. alaltaieri seara mi-au pictat pe perete.n-am vazut decat tarziu...

      Ștergere
  5. Un weekend cat mai frumos va doresc, talentatilor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim Loredana. in weekend am fost raciti un pic dar tot ne-am distrat.

      Ștergere
  6. Ce idee fantastica! Cu siguranta o preluam si noi candva saptamana asta, ca tot suntem consemnati la domiciliu si avem nevoie de idei distractive si usor de pus in practica. Multumim pentru inspiratie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmm, consemnati la domiciliu din cauze de (ne)sanatate? sau v-a blocat zapada in casa? :)
      Sa va faceti bine si sa ne spuneti cum vi s-a parut activitatea.

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...