joi, 21 noiembrie 2013

Tablou 3D de toamna - "O seara in parc"

Am o deosebita placere sa va arata in aceasta zi insorita de noiembrie, ultimul nostru proiect de toamna. E un proiect tare drag mie si desi mi-au sarit in cale tot felul de ocazii, mi-am promis ca nu ma apuc de alte decoratiuni pana nu il termin pe acesta.
Ideea acestui tablou 3D mi-a venit in vara acestui an cand eram cu copiii in vizita la mama mea si urmaream o emisiune Art Atack. (sunt convinsa ca multi dintre voi urmariti impreuna cu copiii episoadele Art Attack)
Stateam toti 3 in fata televizorului si urmaream cum baiatul acela ne demonstra cum se face un tablou 3D in cativa pasi. incantata ziceam: -asa o sa facem si noi copii. -daaa. mami, si o sa punem si scoici in el :)
Ideea era sa incepem o serie noua (in genul serialului "pomisorul de pe usa", (si acela trunchiat) :( prezentat aici si aici ); dar de data asta cu taboul 3D reprezentativ pentru fiecare anotimp.
N-a mai fost sa fie, si l-am dat uitarii...
Dar, in urma cu vreo doua saptamani in timp ce ne aflam in parc, la copacul de ginkgo biloba, am avut asa un flasfback. in momentul in care fiul meu arunca de zor frunze in aer, parca timpul s-a oprit in loc si dintr-o data trecutul si viitorul sau intalnit in clipa aceea prezenta si am stiut exaxct cum voi face acest tablou 3D. Deci acest tablou reprezinta un punct de intalnire a amintirilor si viselor mele.


E realizat in intregime din hartie si elemente de toamna (frunze, ghine, castane) toate intr-o cutie de pantofi (de fapt e capacul cutiei). Am cautat mult timp un capac de cutie cu margini late pentru a putea realiza tabloul in mai multe straturi, insa nu am gasit decat cu interiorul negru. Frunzele de ginkgo-biloba s-au uscat intre timp la mine pe masa, din hartie am decupat copacei cu baza lata jos pentru a-i putea lipi in interiorul cutiei. Frunzele le-am facut cu perforatorul cu model din hartie si din frunze, doua ghemotoace de vata au fost norii iar ghinda si castana elemente de decor.


Ca sa scap de culoarea neagra am vopsit interiorul capacului asa cum se vede in imaginea de mai jos, pentru a realiza fundalul scenei: parcul din fata blocului unde ne-am petrecut multe zile impreuna
jucandu-ne

In cel mai indepartat plan am asezat copacul mare, lipindu-i baza de latura de jos a cutiei.

Intr-un plan mai apropiat am asezat cei doi copacei care stau impreuna. (cu lipici si cu scoch pentru ai face sa stea drepti)

Bancuta cu copacul am asezat-o mai in fata, lipind ansamblul de laturile cutiei.

In faza asta am tapetat cu banda de hartie latura de jos a cutiei si apoi am pictat-o cu nuante de verde. Pe pajistea astfel obtinuta am imprastiat frunze decupate cu perforatorul din frunze din parc :)


Tabloul arata deja frumos si am vrut sa ma opresc aici, insa am trecut peste momentul de ezitare si am adaugat in decor frunzele de ginkgo-biloba prinse intr-un buchetel cu banda de hartie, ca sa semene a copac :)
I-am gasit un loc ciupercutei si ariciului si gata tabloul 3D <3

Am fost foarte incantata de el insa STIAM ca lipsea ceva important. va spuneam la inceput ca acest tabloul e un punct de intalnire a trecutului cu viitorul..
Si, pentru ca in trecutul meu, parcul din fata blocului a reprezentat locul nostru de joaca si recreere, am imbinat aici ceea ce mi-a fost drag si ceea ce n-am mai apucat sa implinesc decat in vise...


Am avut placerea sa folosesc figurina primita de la Coca, reprezantandu-ne pe mine cu Gloria la san, in acest decor fantastic de toamna care imbina elemente din cele doua parcuri.


In realitate eu nu am alaptata-o pe Gloria sub copacul de gonkgo-biloba decat in visele mele, desi am fost si ne-am jucat sub acest copac in plimbarile noastre prin parcul copiilor..
Insa, folosindu-ma de creativitate, si de ce am avut la indemana, am adus acel copac aici si am alaptat-o sub el.

Multumesc pentru amintiri, iubita mea, frumoasa mea.
Multumesc Coca pentru figurina aceasta superba.

Dragii mei, cei care ati citit aceasta postare, viata este scurta si imprevizibila. Creati-va amintiri impreuna cu cei pe care ii iubiti. Traiti prezentul acesta in asa fel incat, peste timp sa va puteti aminti cu placere de el, si sa aveti cat mai putine lucruri de regretat.

25 de comentarii:

  1. Draga mea, tabloul este SUPERB!
    Iar sfatul tau de la sfarsitul postarii ar trebui pus in rama! Sa ne amintim tot timpul de el si sa nu ne stresam inutil cu tot felul de nimicuri (aici ma refer la mine...)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adriana, multumesc.
      Sfatul meu, nu este chiar un sfat. este un lung sir de experiente din viata mea. Daca este vreun lucru de care sa nu imi para rau, este acela ca mi-am petrecut timpul cu copiii mei in cel mai frumos mod posibil. asta nu regret uitandu-ma inapoi..

      Ștergere
  2. ...asi dori sa spun multe...dar atit pot scoate din sufletul meu MULTUMESC...sunt lucruri pe care le admir foarte mult la o mama, sunt lucruri valoroase pe care le stringe, le stringe la inima si cind cufarul se umple ele nu vor fi inchise pe veci, ele vor fi admirate, vor fi gustate cu lacrimi, cu zimbete,cu iubire de catre copii nostrii...sunt lucruri cu adevarat comori ce nu pot fi sterse...multumesc inca o data

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amalia, iti multumesc. stiu ca ai scris cuvinte din inima,
      comorile sunt la indemana noastra. ele asteapta sa fie gasite si scoase la iveala <3

      Ștergere
  3. Tabloul vostru este mai mult decat superb!!! E mirific! E atat de frumos si de reusit! Esti atat de creativa! Te ador si ma bucur ca ne arati si noua cat de multa creativitate si inspiratie zace in tine.
    Iti multumim si pentru mesaj! cum a spus Adriana, ar trebui sa inramam vorbele tale, si o voi face, le voi inrama in inima mea. Primeste imbratisarea mea! Fii binecuvantata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) ce multe complimente pe metru patrat <3
      multumesc melly <3
      primesc imbratisarea ta si te primesc pe tine, mai ales <3

      Ștergere
  4. Doamneeeee, cat este de frumos!!!
    Am citit articolul ieri seara, inainte de culcare si am adormit cu gandul la el...Draga mea, este o opera de arta, desi stiu ca in inima ta este mult, infinit mai mult decat atat.

    Mesajele ce stau in tot ceea ce creezi tu sunt foarte puternice si trebuie sa ne mobilizeze pe toti - putem fi parinti mai buni pentru copiii nostri.

    Va pupic mult, mult si iti multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cami eu stiu ca sufletul tau, vede in sufletul meu <3
      si eu iti multumesc.

      Ștergere
  5. Eu iti multumesc , LUdmila...pentru tot ceea ce insemni tu pentru mine....

    RăspundețiȘtergere
  6. Si....este superb, mirific...decorul realizat de tine....

    RăspundețiȘtergere
  7. ...am fost aici Ludmila...dar, este peste puterile mele sa-ti zic ceva....

    RăspundețiȘtergere
  8. Un Bravo mare tie! Te "urmaresc" de ceva vreme si iti transmit prin "unde" multe ganduri calde...

    RăspundețiȘtergere
  9. Cat de frumos...M-ai unsa la suflet in seara asta...te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Violeta :* stiu ca orice ai fi scris, reprezinta sentimentele tale de moment in legatura cu continutul articolului meu.
      daca crezi ca raspunsul meu ii va fi de folos sufletelului... imi poti scrie.. in alta parte.. <3
      eu te astept <3
      cu toate ca nu stiu ce iti voi putea raspunde.. <3

      Ștergere
  11. Bravo,Ludmila,ai reusit sa redai decorul ca o imagine adevarata!
    Multumim ca din cand ne amintesti ca timpul trece,sa nu uitam sa traim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Gianina :*
      recunosc ca in mintea mea, asa speram sa si iasa.

      nu numai voua va amintesc,, ci si mie..

      Ștergere
  12. Maria C.
    Te urmaresc mamica cu suflet de aur de peste jumatate de an.
    Esti o femeie puternica, curajoasa, speciala si admir fiecare lucru pe care il faci din dragoste pentru copii si din suflet pentru toti cei care te urmarim pe blog.
    Am plans si inca mai plang uneori cand iti citesc postarile. Te admir pentru puterea ta si ma rog sa iti aline Dumnezeu sufletul atat de greu incercat.
    Te imbratisez cu mult drag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria, iti multumesc ca ma privesti astfel.
      eu nu stiu cum sa iti raspund la atatea cuvinte frumoase. imi face placere sa le citesc, doar ca eu nu ma vad chiar asa. stiu ca in mine a mai ramas ceva.. special, doar ca uneori il neg,, sau il ignor..
      ma lupt inca cu mine..

      te imbratisez si eu :*

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...