marți, 12 februarie 2013

Descoperiri din era preistorica & aventura dinozaurilor inghetati

Ma gandesc ca nu sunt singurul dintre parinti care oadata cu venirea copilului in viata sa, a inceput sa se intereseze despre lucruri care pana atunci nu il pasionau deloc sau chiar le considera inutile.
Cam asa a stat treaba cu dinozaurii la mine. Desi vazusem filme cu dinozauri niciodata nu am fost interesata sa disec subiectul mai mult. Ei, dar de cand baietelul meu a devenit interesat de dinozauri, am fost oarecum nevoita sa vad si eu cum sta treaba cu aceste fiinte demult disparute. Si uite asa cand am vazut eu cu ce pasiune imi povestea el despre dinozauri (deja le stia denumirile unora dintre ei, si pe altii ii botezase dupa cum a crezut ca se potriveste, stia care pe unde locuia) am inceput sa ma uit cu el la desenele T-Rex Express de pe youtube sa invat si eu cate ceva.

Pe urma am descoperit un film Dinosaur din 2000 care prezinta povestea unui dinozaur despartit de familia lui pe cand era inca un ou :) si crescut de niste lemuri intr-o alta zona decat cea in care traiau rudele lui. Aventurile prin care trec ei sunt captivante si imprevizibile. Am vazut de doua ori filmul acesta spre incantarea fiului meu si va spun ca a meritat. Deci, il recomand.

Apoi am facut o comanda de carti la o librarie printre care am luat si seria Pixi care avea o carticica Descopera dinozaurii

 Imagini din carte








Si, de curand am primit de la o prietena cartea Misteriosii Dinozauri o carte care abordeaza aceasta chestiune din perspectiva biblica

Are 15 capitole, in total aproape 80 de pagini cu informatii si desene, desene pe fiecare pagina.
Fiul meu deja a inceput s-o coloreze  













Si acum, daca ati avut rabdare sa ma urmariti pana aici, va arat si jocul facut special pentru ai mei copii, intr-o zi cu zapada.
Cu o seara inainte am pus doi dinozauri mai mici de-ai fiului meu, in pungi cu apa si i-am bagat la congelator. Greseala mea a fost ca m-am lasat vazuta de el exact cand ii bagam dinozaurii in pungile cu apa. Tot felul de intrebari despre ce vreau sa fac cu ei, care bineinteles ca pana la urma au primit raspuns. ca ii vom congela pentru o activitate distractiva :)
Numai bine, pana a 2-a zi dinozaurii au inghetat frumos si cand am iesit cu totii afara, i-am ascuns eu intr-un morman de zapada.
Am atras copiii intr-un joc la locul cu pricina si tot bulgarindu-ne noi cu zapada din movila aia, am descoperit si formatiunile de gheata cu dinozauri in ele.
 Nu va pot reda uimirea copiiilor :)
Oaaau!! Dinozaurii!!Am gasit dinozauri!!

I-am scos cu grija (si cu mainile inghetate) la suprafata


Fiul meu s-a prins de strategia mea, dar tot i-a placut. Mai era afara cu noi inca o fetita mica cu mamica ei, care era foarte incantata de descoperirea noastra.
Am asezat dinozaurii nostri inghetati mai la soare, ca sa se topeasca si sa-i putem elibera mai repede. insa soarele ne trimitea foarte putina caldura

Astfel ca al meu baiat a incaput sa sparga ghiata cu o piatra si a trebuit sa adopt alta strategie.
Am dus dinozaurii inghetati in casa si i-am pus intr-un vas cu apa asteptand marea dezghetare:)
Bineinteles ca aici am descoperit ca erau de fapt niste pui de dinozaur si cu ocazia asta au venit la eveniment si cativa dinozauri pe care i-am gasit prin casa.


 Toti stateam si priveam cum puiutii de dinozaur isi elibereaza pe rand, cozile, picioarele, si capetele din gheata, astfel ca puteau sa auda deja incurajarile noastre :)
Precum vedeti, in timpul dezghetarii a aparut si taticul unuia dintre ei

Credinciosi au ramas cativa dintre ei, care l-au sustinut pana la sfarsit pe puiul de dinozaur, impreuna cu tatal lui

La sfarsit, victorie! Tatal si fiul si ceilalti dinozauri au dat o petrecere in ligheanul cu apa cald in care noi stateam cu picioarele ":)
 De la petrecere nu avem poze din cauza stropilor de apa care mi-au atacat aparatul foto dar va garantez ca ne-am distrat :)

Nu m-am gandit niciodata sa tin o lectie speciala despre dinozauri ca nu am considerat ca am suficiante materiale ajutatoare. stiu ca sunt alte carti mai utile pe subiect insa pana cand voi face rost de ele, imi place ca ceea ce vem, ma ajuta sa ii satisfac copilului meu aceasta curiozitate.
 Voi ati avut parte de "epoca dinozaurilor"?

11 comentarii:

  1. Super lectia, imi place mult ideea cu puii de dinozauri in gheata, trebuie sa incercam si noi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, n-am gandit-o ca o lectie :)
      Ideea cu dinozaurii in gheata am avut-o de anul trecut insa nu stiu de ce am tot amanat-o.
      Acum am facut-o fiindca mi-am dat seama ca iarna e pe sfarsite.. :(
      si copiilor mei le place foarte mult zapada.
      Imi pare rau ca nu am si niste mamuti de jucarie, ca vreau sa fac acelasi lucru si cu mamutii :)

      Ștergere
  2. Ce-mi place ideea! Am comandat si eu cartea cu dinozaurii de la All si am si cartonasele din noua seria de la Mega Image, cu tot felul de dinozauri. Sunt curioasa cu privire la cartea aceea religioasa, ce abordare are cu privire la existenta acestor animale preistorice. Ne poti povesti mai multe despre ea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Laura m-ai facut curioasa cu cartonasele de la Mega Image. noi n-avem in oras magazin.
      In cartea Misteriosii Dinozauri am pus doar cateva pagini unde scrie ca dinozaurii sunt o parte a creatiei lui Dumnezeu.
      In primul capitol scrie ca oamenii de stiinta care au studiat oasele vechi au facut presupuneri despre cum erau dinozaurii. ideile si convingerile lor se schimba mereu pe masura ce fac noi descoperiri. deci nu se stie sigur care era culoarea lor si cum arata exact pielea lor. Prin cap5 explica cum paleontologul care a descoperit scheletul corpului unui dinozaur i-a atribuit scheletul capului gasit la cativa km distanta, si l-a numit "brontozaur". Mult mai tarziu i s-a gasit corpul complet si a primit denumirea de apotosaurus :)insa datele nu s-au actualizat la timp.
      Datorita unei specificatii din Biblie, in Iov, ni se spune ca dinozaurii si oamenii au trait in acelasi timp. ei incepand sa dispara dupa potop.
      Ni se mai spune cum au primit ei denumirea de dinosauri si celelalte denumiri specifice, si faptul ca oamenii sunt diferiti de animale deci nu am evoluat din ele.

      Vezi ca cartea de la All, Descopera dinozaurii, e micuta, e o carticica, cum am zis. si eu cand am comandat toata seria imi imaginam ceva un pic mai mare dar e 10/10 mi se pare :)

      Ștergere
  3. ce frumos v-ati distrat!!! cred si eu ca au fost uimiti!!!!!
    da, si noi ne-am imprietenit cu dinozaurii :))
    1. http://ursuletinazdravani.wordpress.com/2012/01/15/in-lumea-dinozaurilor/

    2. http://ursuletinazdravani.wordpress.com/2012/08/15/in-lumea-dinozaurilor-2/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) deci si voi v-ati jucat cu gheata :)
      da' cum de nu ai tu carti cu dinozauri?!? :)
      cartea despre care am scris eu, n-ai putea sa faci rost de ea? de la invatatorii duminicali?

      Ștergere
  4. daca eram pe acolo cred ca ma pacaleai si pe mine...Am sa tin minte jocul tau..mi s-a parut minunat...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) faza cu pacaleala tine atata timp cat te lasi pacalit ;)
      daca faci si tu, sa prezinti raportul :))

      Ștergere
  5. Oau, ce idee minunata. Cred ca e fantastic pentru copii sa descopere asa ceva in zapada. Mi se pare ca ar merge bine si la o lectie despre fosile. Multumim pentru idei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) da. merge si cu fosile. eu as vrea sa fac cu mamuti :)
      daca faceti si voi sa prezentati rezultatele :)

      Ștergere
  6. Ce idei interesante poti sa ai! Si asta cu dinozaurii inghetati a fost formidabila.Cred ca si nepotica mea s-ar distra...I-o "coc" si eu . Pupici!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...