marți, 29 aprilie 2014

Briose cu spanac

Unii dintre voi stiu ca de doua zile tot coacem tave de briose verzi :) Azi va aratam si rezultatul:


In urma cu doua zile am primit o plasa uriasa cu spanac de la prietena mea Sorina.
Mare bucurie pe mine, deoarece imi era tare pofta de o placinta cu spanac, asa ca pe inserate am trecut la treaba si am facut o placinta intinsa cu ciuperci si spanac.
Restul de spanac m-am gandit sa il oparesc si sa il pun la congelator pentru alte ture de retete verzi.
 insa... intr-un colt al mintii mele (ne)obosite a a aparut o amintire cu o imagine foarte colorata si gustoasa. Briosa cu spanac e responsabila de aceste amintiri care au avut astazi ocazia sa le transform in realitate.
Chiar acum cand scriu eu aici, la cuptor e a doua tura de briose, care raspandesc un miros deosebit in bucataria mea.

 

Sa va mai zic ca se fac simplu si rapid? Mai mult am avut de umblat dupa formele de broise decat mi-a luat sa pregatesc compozitia si sa o torn in forme. ( multumesc Corina si Claudia :*)
Bineinteles ca am avut si un ajutor profesional, fiul meu avand un chef extraordinar de bucatarit in ultimele zile.
Pentru minunatele acestea de briose am folosit:
~400 spanac
~200 ciuperci
~4 oua
~100gr chefir/iaur/smantana
~6 l tarate/fulgi de ovaz
~cubulete de branza sarata de capra/cascaval
~rozmarin

 Ciupercile spalate , oparite, scurse si taiate
Spanacul l-am spalat, scurs, taiat bucatele mici.
Ouale le-am batut, am adaugat chefirul si taratele, si apoi restul de ingrediente, amestecand.
 Am turnat compozitia in forme si le-am dat la cuptor pentru mai putin de jumate de ora.

acestea sunt o tura de briose-experiment incare am blenduit ouale cu spanacul, leurda si smantana, apoi am adaugat boabe de porumb si ardei rosu in loc de ciuperci


asa arata la interior

pofta buna sa aveti.
poate va incumetati si voi si le incercati :)

13 comentarii:

  1. Of! Din pacate la noi, numai eu sunt fan spanac cu usturoi si smantana...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si la noi era asa intr-o vreme :)
      dar am gasit tot felul de metode sa introduc spanacul in diverse aperitive si a fost apreciat :)

      fiul meu si acum cand povesteste prin parc cu prietenii spune: spanaaac, yaaacs! :(
      dar el mananca undercover :) :)

      Ștergere
  2. Ludmila draga, ma uimesti! In sensul ca eu habar n-aveam ca se pot face si briose altfel decat dulci, nu ca nu ai fi tu uimitoare .
    E prima data cand aud de briose cu spanac, branza ciuperci, whatever .. :)

    Nu-i de mirare ca copii tai mananca tot ce le dai tu de mancare. Ca le faci in asa fel incat sa fie apetisante.
    Te felicit. Eu n-as putea sa inventez atatea retete. Daca le place, bine, daca nu, nu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand am mancat prima oara, si eu am fost uimita ca exista briose sarate :)
      reteta e versatila, deci poti adauga cam tot ce se asorteaza cu spanacul :)

      Pe copii am incercat sa ii introduc in procesul de productie a mancarii. in felul asta, au indragit si mancarea.

      Ștergere
  3. Vai, mi ai facut o pofta de placinta cu spanac, Ludmila! Briosele arata tare bine, inca nu am incercat asa ceva! Multumesc pt inspiratie!Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)
      te pup si eu Natalia :*
      vin imediat si cu placinta :)

      Ștergere
  4. deci eu zilele astea doar astea le vad spanac nu mi-am pus in gradina anul asta ,dar am macris ,sa-i spun sotului sa-mi culeaga ca el e la sat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. oo, macris :)
      si eu votez cu macrisul. in pasta de avocado <3

      Ștergere
  5. sigur ca le incercam.la ce pofta ne-ati facuuuuttt :-).

    RăspundețiȘtergere
  6. Am inghitit in sec cind am vazut briosele tale cu spanac, cind am citit ca ai pus si ciuperci deja le-am simtit si gustul delicios !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) :)
      inseamna ca ai simturi foarte ascutite, Geta <3

      si asa ca informatie in plus, sa sti ca daca pui si ardei,,, sunt si mai delicioase.

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...