In urma cu doua zile am primit o plasa uriasa cu spanac de la prietena mea, Sorina.
Mare bucurie pe mine, deoarece imi era tare pofta de o placinta cu spanac, asa ca pe inserate am trecut la treaba si am facut o placinta intinsa cu ciuperci si spanac.
Restul de spanac m-am gandit sa il oparesc si sa il pun la congelator pentru alte ture de retete verzi.
insa... intr-un colt al mintii mele (ne)obosite a a aparut o amintire cu o imagine foarte colorata si gustoasa. Briosa cu spanac e responsabila de aceste amintiri care au avut astazi ocazia sa fie transformate in realitate.
Chiar acum cand scriu eu aici, la cuptor e a doua tura de briose, care raspandesc un miros deosebit in bucataria mea.
![](https://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/3.gif)
Bineinteles ca am avut si un ajutor profesional, fiul meu avand un chef extraordinar de bucatarit in ultimele zile.
Pentru minunatele acestea de briose am folosit:
~400 spanac
~200 ciuperci
~4 oua
~100gr chefir/iaur/smantana
~6 l tarate/fulgi de ovaz
~cubulete de branza sarata de capra/cascaval
~rozmarin
Ciupercile spalate , oparite, scurse si taiate
Spanacul l-am spalat, scurs, taiat bucatele mici.
Ouale le-am batut, am adaugat chefirul si taratele, si apoi restul de ingrediente, amestecand.
Am turnat compozitia in forme si le-am dat la cuptor pentru mai putin de jumate de ora.
acestea sunt o tura de briose-experiment incare am blenduit ouale cu spanacul, leurda si smantana, apoi am adaugat boabe de porumb si ardei rosu in loc de ciuperci
![](https://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/3.gif)
asa arata la interior
pofta buna sa aveti.
poate va incumetati si voi si le incercati :)
Of! Din pacate la noi, numai eu sunt fan spanac cu usturoi si smantana...
RăspundețiȘtergeresi la noi era asa intr-o vreme :)
Ștergeredar am gasit tot felul de metode sa introduc spanacul in diverse aperitive si a fost apreciat :)
fiul meu si acum cand povesteste prin parc cu prietenii spune: spanaaac, yaaacs! :(
dar el mananca undercover :) :)
Ludmila draga, ma uimesti! In sensul ca eu habar n-aveam ca se pot face si briose altfel decat dulci, nu ca nu ai fi tu uimitoare .
RăspundețiȘtergereE prima data cand aud de briose cu spanac, branza ciuperci, whatever .. :)
Nu-i de mirare ca copii tai mananca tot ce le dai tu de mancare. Ca le faci in asa fel incat sa fie apetisante.
Te felicit. Eu n-as putea sa inventez atatea retete. Daca le place, bine, daca nu, nu.
scuze: "copiii"
ȘtergereCand am mancat prima oara, si eu am fost uimita ca exista briose sarate :)
Ștergerereteta e versatila, deci poti adauga cam tot ce se asorteaza cu spanacul :)
Pe copii am incercat sa ii introduc in procesul de productie a mancarii. in felul asta, au indragit si mancarea.
Vai, mi ai facut o pofta de placinta cu spanac, Ludmila! Briosele arata tare bine, inca nu am incercat asa ceva! Multumesc pt inspiratie!Te pup
RăspundețiȘtergere:)
Ștergerete pup si eu Natalia :*
vin imediat si cu placinta :)
deci eu zilele astea doar astea le vad spanac nu mi-am pus in gradina anul asta ,dar am macris ,sa-i spun sotului sa-mi culeaga ca el e la sat
RăspundețiȘtergereoo, macris :)
Ștergeresi eu votez cu macrisul. in pasta de avocado <3
sigur ca le incercam.la ce pofta ne-ati facuuuuttt :-).
RăspundețiȘtergerete creeed <3
ȘtergereAm inghitit in sec cind am vazut briosele tale cu spanac, cind am citit ca ai pus si ciuperci deja le-am simtit si gustul delicios !
RăspundețiȘtergere:) :)
Ștergereinseamna ca ai simturi foarte ascutite, Geta <3
si asa ca informatie in plus, sa sti ca daca pui si ardei,,, sunt si mai delicioase.