In urma cu doua zile am primit o plasa uriasa cu spanac de la prietena mea, Sorina.
Mare bucurie pe mine, deoarece imi era tare pofta de o placinta cu spanac, asa ca pe inserate am trecut la treaba si am facut o placinta intinsa cu ciuperci si spanac.
Restul de spanac m-am gandit sa il oparesc si sa il pun la congelator pentru alte ture de retete verzi.
insa... intr-un colt al mintii mele (ne)obosite a a aparut o amintire cu o imagine foarte colorata si gustoasa. Briosa cu spanac e responsabila de aceste amintiri care au avut astazi ocazia sa fie transformate in realitate.
Chiar acum cand scriu eu aici, la cuptor e a doua tura de briose, care raspandesc un miros deosebit in bucataria mea.
Bineinteles ca am avut si un ajutor profesional, fiul meu avand un chef extraordinar de bucatarit in ultimele zile.
Pentru minunatele acestea de briose am folosit:
~400 spanac
~200 ciuperci
~4 oua
~100gr chefir/iaur/smantana
~6 l tarate/fulgi de ovaz
~cubulete de branza sarata de capra/cascaval
~rozmarin
Ciupercile spalate , oparite, scurse si taiate
Spanacul l-am spalat, scurs, taiat bucatele mici.
Ouale le-am batut, am adaugat chefirul si taratele, si apoi restul de ingrediente, amestecand.
Am turnat compozitia in forme si le-am dat la cuptor pentru mai putin de jumate de ora.
acestea sunt o tura de briose-experiment incare am blenduit ouale cu spanacul, leurda si smantana, apoi am adaugat boabe de porumb si ardei rosu in loc de ciuperci
asa arata la interior
pofta buna sa aveti.
poate va incumetati si voi si le incercati :)
Of! Din pacate la noi, numai eu sunt fan spanac cu usturoi si smantana...
RăspundețiȘtergeresi la noi era asa intr-o vreme :)
Ștergeredar am gasit tot felul de metode sa introduc spanacul in diverse aperitive si a fost apreciat :)
fiul meu si acum cand povesteste prin parc cu prietenii spune: spanaaac, yaaacs! :(
dar el mananca undercover :) :)
Ludmila draga, ma uimesti! In sensul ca eu habar n-aveam ca se pot face si briose altfel decat dulci, nu ca nu ai fi tu uimitoare .
RăspundețiȘtergereE prima data cand aud de briose cu spanac, branza ciuperci, whatever .. :)
Nu-i de mirare ca copii tai mananca tot ce le dai tu de mancare. Ca le faci in asa fel incat sa fie apetisante.
Te felicit. Eu n-as putea sa inventez atatea retete. Daca le place, bine, daca nu, nu.
scuze: "copiii"
ȘtergereCand am mancat prima oara, si eu am fost uimita ca exista briose sarate :)
Ștergerereteta e versatila, deci poti adauga cam tot ce se asorteaza cu spanacul :)
Pe copii am incercat sa ii introduc in procesul de productie a mancarii. in felul asta, au indragit si mancarea.
Vai, mi ai facut o pofta de placinta cu spanac, Ludmila! Briosele arata tare bine, inca nu am incercat asa ceva! Multumesc pt inspiratie!Te pup
RăspundețiȘtergere:)
Ștergerete pup si eu Natalia :*
vin imediat si cu placinta :)
deci eu zilele astea doar astea le vad spanac nu mi-am pus in gradina anul asta ,dar am macris ,sa-i spun sotului sa-mi culeaga ca el e la sat
RăspundețiȘtergereoo, macris :)
Ștergeresi eu votez cu macrisul. in pasta de avocado <3
sigur ca le incercam.la ce pofta ne-ati facuuuuttt :-).
RăspundețiȘtergerete creeed <3
ȘtergereAm inghitit in sec cind am vazut briosele tale cu spanac, cind am citit ca ai pus si ciuperci deja le-am simtit si gustul delicios !
RăspundețiȘtergere:) :)
Ștergereinseamna ca ai simturi foarte ascutite, Geta <3
si asa ca informatie in plus, sa sti ca daca pui si ardei,,, sunt si mai delicioase.