marți, 22 februarie 2011

Paine de casa

Azi am ajuns acasa cu un sapunel primit de la Irina
Sunt asa de incantata de el ca imi vine sa-l arat la toata lumea.
Vi-l arat si voua ca sa va fac pofta. Arata ca o felie de budinca, si miroase a scortisoara.
Daca adorm copiii deseara repede, o sa-l probez la dus.


Una peste alta am vazut ca nu mai am paine in casa. Asa ca, va prezint si painea mea facuta la repezeala cu ultima portie de faina din casa.

Paine
~ 500 gr faina
~ 250 ml apa calduta
~ 1 lingurita zahar
~ 1 lingura sare
~ 3 linguri ulei
~ mac, susan
Se dizolva drojdia in apa calda, si se toarna treptat peste faina in care s-au pus zaharul, sarea, si uleiul. Se framanta bine -cam 10 minute rezist eu- dupa aceea se imparte aluatul in 3. Se fac 3 rulouri si se impletesc ca si cum impletim parul :)
Se aseaza frumos impletitura in tava de cozonac unsa cu ulei se presara mac sau/si susan si se lasa la crescut 30 minute. Se coace in cuptor la foc potrivit tot cam 30 minute, sau pana se rumeneste frumos. Eu dupa ce o scot din cuptor o pun pe un suport si o acopar cu un prosop. Iat-o dupa ce sa racit putin.

2 comentarii:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...