miercuri, 23 februarie 2011

Supa de ghimbir si pastarnac

Asta-i o supa de supa. N-am stiut ca stiu sa fac asa ceva. De fapt nu-i meritul meu ci al ingredientelor:


~ 3 linguri unt /ulei
~ 1 legatura ceapa verde
~ 2 pastarnaci mari
~ ghimbir proaspat (am pus 5 cm)
~ 1 litru supa concentrata de legume/apa
~ sare & piper
~ smantana/kefir
Pastarnacul taiat felii se caleste in unt/ulei incins 2 minute. Se adauga supa concentrata/apa, si se fierbe 10 minute. Se pune intr-alt vas se adauga ghimbirul razuit fin si firele de ceapa verde taiate in fasii de 3-5 cm (nu toata ceapa), si cu un blender se paseaza pana se face ca o crema. Se adauga sare si piper dupa gust. Se pune in farfurie si se serveste cu smantana. Asa scria in reteta originala din cartea vecinei mele Cati, dar noi folosim kefir. Se orneaza cu firicele de ceapa verde. Atentie, da dependenta!! :))

4 comentarii:

  1. ma bucur k cartea mea de bucate indirect te-a inspirat sa pregatesti o supa "depedenta' si s-o postezi..i like your bloger

    RăspundețiȘtergere
  2. Yamy yami! Merg și eu la o gustărică la tine :)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...