joi, 3 noiembrie 2011

Galuste cu prune :)

De-abia asteptam sa vina ziua asta. asa frumoasa, senina, nefriguroasa, in care sa pot iesi cu fiica mea la plimbare pe stradutele inguste unde nu umbla asa multe masini si pe unde pot admira casutele cu gradini. Tocmai m-am intors din plimbare de unde am achizitionat cativa trandafiri frumosi pentru ai face o surpriza unei persoane dragi. de fapt, doua persoane dragi dar le surprind asa, pe rand :)
Si nu am furat trandafirii ci chiar am dat de niste oameni amabili care mi-au raspuns la interfon si m-au lasat sa le sar gardul si sa le rup trandafirii :)

Revenind inapoi la galustele noastre va spun ca de cand am aflat ca Alexandra vrea sa faca galuste cu prune raw tot mi-a stat gandul la ele. Intre timp Kinga a descoperit reteta si m-a dat pe spate cand a pus-o pe blog
Iar eu m-am gandit la alta varianta care am facut-o aseara pentru a3a oara si de data asta am facut si poze.
Ingrediente galuste cu prune raw:
~250gr pulpa de migdale din laptele de migdale
~250gr pulpa de nuci din laptele de nuci
~2 linguri seminte de susan rasnite
~2 linguri miere
Le-am amestecat si din aluatul rezultat am format bilute si le-am umplut cu
~prune.
Le-am tavalit prin
~zahar brun+seminte de in rasnite

Mi-au iesit 7 galuste frumoase si gustoase care ne-au incantat papilele gustative mie si fiului meu. Iar dimineata am facut una si pentru fiica mea.
Era cat pe ce sa uit sa spun ca dedic aceste galuste Alexandrei si Alinei.
Si de fapt le dedic fiecarui musafir care intra pe aici si sunt curiosi de aceste bunataturi ne-gatite.
Pentru ca in curand n-or sa mai fie prune proaspete iar eu nu am pus la uscat, urmatoarele galuste am de gand sa le umplu cu smochine :) din rezerva mea de smochine deshidratate.

Va imbratisez pe toti si ma duc la gradinita :*

14 comentarii:

  1. Delicioase..tre satrec mai des pe aici:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Sakura,
    Minunat blogul tau, nu am cuvinte. Reteta asta este DI-VI-NA. De abia astept s-o fac si eu.
    Daca iti face placere, poti sa ma vizitezi si la adresa asta http://irenadima.blogspot.com/
    Te astept cu drag,
    Irena

    RăspundețiȘtergere
  3. Fetelor imaginea ca imaginea , da' gustul...
    Eu as manca in fiecare zi de-astea, dar atatea retete imi place sa incerc si atata ma incanta ceea ce fac, ca nu mai stiu care cum s-o descriu de delicioasa ce e.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai, arata fain. si la categoria inventii stai foarte bine.
    Da ceva mancare normala nu pui si tu? o mancare normala ptr oameni normali?asa ca mine...?

    RăspundețiȘtergere
  5. vreau si eu...una mica...( galusca...in rest am...una mare :))) )...

    RăspundețiȘtergere
  6. @Oana nu pun retete cu mancare normala (cred ca te referi la mancarea gatita traditional) din 2 motive:
    1. consider ca e plin internetul de retete cu mancare normala, deci ai de unde alege. Pe bune azi tot omul isi pune pe site ceea ce mananca acasa. asa ca retete normale sunt destule :)
    2. eu nu prea mai mananc mancare normala asa ca pun aici experientele mele culinare.
    Pentru mine o mancare ca sa fie mancabila tebuie:
    ~ sa fie cu adevarat o hrana. deci ceea ce mananc sa fie nutritiv. sanatos
    ~ sa fie aspectuoasa. trebuie sa se bucure si ochii mei ;) de aceea conteaza cum arata
    ~ sa aiba gust bun.
    Daca la pct 2 si 3 mai fac exceptii la pct 1 nu renunt numai daca sunt intr-un loc unde n-am de ales.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Coco, una mica ptr tine. Vineeee. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ohh n-am vrut sa te supar. Stiu k ai dreptate. retete gasesti pe tot gardul unele chiar neinteresante sau jalnice. tu ce faci aici chiar apreciez. e cava seosebit. doar ca eu n-am acces la ingredientele tale astea pretentioase; migdale, susan, in, ulei de porumb, hefir etc.. ce pui tu pe aici. sincer mi se par scumpe. e clar ca sunt bune. eu doar vroiam o varianta mai accesibila. ca nu sunt pe roze cu banii :(
    Stiu ca mancarea trebuie sa fie o hrana dar... :(

    RăspundețiȘtergere
  9. Completez:
    imi dau seama ca caut scuze. si tu si mama mea promovati un stil de viata sanatos dar eu nu fac decat sa gasesc tot felul de motive de a face cum vreau eu. adevarul e ca mi se pare prea greu sa renunt la stilul de viata actual. dar va admir pe voi care o mfaceti. si recunosc ca sunt si geloasa pe tine. nu stiu de unde ai atata energie mai fato. cati copii ziceai ca ai? :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Chiar m-ai dat pe spate!Iti multumesc mult de tot ca te-ai gandit si la mine cand ai plasmuit aceste minunate galuste!Sunt sigura ca au fost super-delicious!Salivez si pozele arata nemaipomenit!Musai trebuie sa le incerc!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ma amuz copios....toata lumea pofteste la galustele prezentate, toata lumea saliveaza, toata lumea si-ar dori sa guste cate putin, in cazul meu, ceva mai mult ...ha..ha..ha, insa nimeni nu vorbeste de placerea cu care le-ai gatit, de bucuria cu care imparti, ce-i drept imaginile ...ha...ha...ha....glumesc!!!
    De-abia astept sa scap din ,,cosmarul,, in care am intrat cu buna stiinta si sa ne intalnim ....la o galusca...ha...ha...ha....glumesc!!!
    O seara cat mai placuta si inmiresmata ....te pup.
    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  12. @Oana nu-i nici o suparare. Aceleasi scuze le aveam si eu in urma cu ceva timp. ba ca sunt scumpe, ba ca nu stiu, ba ca altii spun altceva... dar am hotarat sa fac o inlocuire a lucrurilor care n-aveau rost cu cele care meritau si incet incet observam si rezultatele. Am gasit magazine unde sunt seminte, nuci, etc, mai ieftine si la cantitate mai mare dar crude, kefirul il fac in casa, legume si fructe din piata sau din ce-mi trimit prietenii. Este vorba despre a face alegeri. alegeri bine documentate. ca intr-adevar sunt multi care cred ca stiu mai bine dar trebuie sa vezi ce argumente au si cat de informati corect sunt. Eu nu sunt un nutritionist asa ca nu-s in masura sa dau sfaturi. dar invat si eu de la altii, ma informez,ca am o responsabilitate fata de corpul meu, fata de familia mea.
    Orice schimbare necesita efort;deci nu e usoara. si mai e ceva. ptr a schimba ceva, stilul de viata, alimentatie, conceptiile, atitudinile, trebuie sa scoti ce e vechi si apoi sa introduci ce e nou. Deci o curatenie in sufletul si trupul nostru e necesara ptr a putea beneficia de ce e mai bun.
    Sanatate iti doresc Oana si intelepciune, daca mai ai intrebari si pot sa-ti raspund, o fac .daca nu, te indrum catre altii mai competenti.

    RăspundețiȘtergere
  13. @Alina incearca-le ori dupa reteta mea ori dupa a lui Kinga. n-o sa regreti

    @Cristina si eu de-abia astept sa scapi din cosmarul in care te-ai bagat si sa te primesc in lumea mea :)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...