joi, 29 decembrie 2011

Leapsa muzicala.

Daa. Alta leapsa. M-am incaltat zilele trecute cu o leapsa de pe blogul Ralucai si acuma ptr ca am terminat de vazut un film m-am gandit sa-i dau drumul
;)
Asadar melodii cu o insemnatate aparte, melodii care ne leaga de anumite evenimente din viata noastra, deci nu cele preferate.

Nr 1. From This Moment On
Our wedding song. Melodia pe care mi-am facut eu intrarea :)
Nu am vrut traditionalul mars nuptial ci am vrut acesta melodie care exprima exact ceea ce era in inima mea. Vroiam o nunta in aer liber cu soare, viori, flori, pomi infloriti, libertate de miscare, oameni fericiti, fotografii in natura,.. dar.. Dar mi-a placut si asa cum a iesit. cu toate ca vremea nu ne-a prea ajutat. Partea frumoasa a fost ca am ajuns in fata mirelui meu exact cand Shania Twain canta: i give my hand to you before my heart..." ohh ohh. M-as casatorii din nou in fiecare an cu acelasi barbat cu care am rostit juramintele de casatorie.
Doar ca as schimba complet decorul.

cantecul original aici

Nr 2. Can't Live A Day
Cand a implinit fiul meu 1 an am facut un filmulet cu fotografii din anul acela si am pus aceasta melodie care i-o cantam seara/noapea/ziua cand il leganam, cand il alaptam. Desi nu-mi ieseau toate armoniile a fost cantecul cu care l-am inconjurat de fiecare data pe fiul meu, si va ramane "cantecul nostru". mai sunt si altele dar asta este "cantecul"


Nr 3. Because you loved me
Special pentru mine si sotul meu am avut mereu niste melodii superbe care ni se potrivesc ca manusile. Aici m-e greu sa ma opresc doar la una dar v-o prezint pe cea mai cantata de mine -cine ma stie, ma cunoaste :)
Da stiu. nici cu vocea acestei artiste nu ma pot compara, dar ce sa fac dac mie melodiile astea imi plac.
Initial am vrut sa fie asta melodia noastra de la nunta, dar m-am razgandit si am zis ca va fi melodia de la nunta de argint, sau de aur, care o fi prima :)


Nr4 Amazing grace este melodia mea si numai a mea. O melodie deosebita care o cant de aproape 10 ani de cand mi s-a descoperit dragostea lui Dumnezeu. De atunci zi de zi imi dau seama ca traiesc doar prin Maretul Sau Har. Imi place foarte mult aceasta versiune, insa ma bucur si de alte voci care o interpreteaza si chiar vreau sa cred ca cei care o canta, cu adevarat si cred ceea ce canta. Pe mine muzica gospel ma defineste. pe viata.

alta varianta care imi place aici

Nr 5 Daca ai sti Melodia inceputurilor noastre :) Aceasta melodie mi-o punea s-o ascult la munca colegul meu (care a devenit intre timp prietenul meu si apoi sotul meu)
Culmea era ca toti ceilalti colegi si-au dat seama ca el era indragostit de mine numai eu habar n-aveam. Zi de zi punea acest cantec (si altele cu mesaj asemanator), dar eu nu pricepeam. Intr-un tarziu am aflat si eu ceea ce toti stiau deja si ceea ce si inima mea isi dorea, ca el e indragostit de mine. Maaai, ce mai amintiri...

versiunea live aici

Nr 6 You Will Always Be A Child
De-a lungul vietii mele am avut parte de multe schimbari in fiinta mea insa asa de dramatice, importante, inaltatoare au fost de-abia in acesti ultimi 10
Credeam ca viata este intr-un anume fel. asa cum mi-o imaginam eu. raportat la experientele mele/imaginatia mea. De-abia dupa ce am inceput sa iubesc cu adevarat si sa ma dedic sufleteste am inceput sa traiesc profunzimea vietii cu consecintele de rigoare. Eu cea care credeam eu ca sunt , nu mai eram. Ma transformam intr-o alta fiinta. Mai bine zis, ieseam la lumina, ma cunosteam, ma descopeream; din interiorul meu, fiinta care eram destinata sa fiu cu adevarat incepea sa traiasca din ce in ce mai intens viata. O astfel de secventa de metamorfozare (nu-mi vine cuvantul) a fost si cand am nascut-o pe fiica mea cea mica. Crezi ca sti cu toate simturile tale ceva care e indeajuns, insa Dumnezeu iti pregateste clipe speciale in care te lumineaza si aceasta lumina patrunde inauntrul tau aducand un nou nivel al cunoasterii, al simtirii. bineinteles ca odata cu aceasta intelegere vine si responsabilitatea. Un copil este o minune, si e felul lui Dumnezeu de a iti spune ca te iubeste. Mai jos e o melodie care m-a lovit pe mine intr-o zi cand imi priveam fiica dormind la pieptul meu. stiam doar cateva acorduri si cateva cuvinte care mi le aminteam asa vag, parca demult, dintr-o alta viata. Doua zile am tot cautat informatii despre cantec si cand l-am primit pe mail l-am ascultat intr-una cateva zile

versiunea in limba romana aici

Nr 7 Et Si Tu N'Existais Pas
Tot legat de textul de sus, de cunoastere, de dragoste, de apreciere, de felul lui Dumnezeu de a-mi spune ca ma iubeste, nu ma pot abtine sa nu pun si melodia aceasta superba care e reprezentativa pentru momentele noastre de tot felul: certuri, impacari, mesaje, intalniri, surprize, etc, etc. Dupa prima nostra cearta zdravana asta a fost cantecul impacarii.


Da. stiu ca am scris mult :)
Dau leapsa mai departe la Primavara de poveste, Diana, Ralus, Miriam, Ama, Descude, Coco, Loredana, Alexandra, Federova, Strumfita
Din experientele trecute am observat ca nu toti cei nominalizati fac lepsele asa ca va invit pe toti care sunteti dispusi sa va impartatiti anumite evnimente din viata voastra sa preluati aceasta leapsa.

16 comentarii:

  1. Superbe melodii! Ce frumos e sa asociezi momentele importante cu o melodie, cu mesajul ei ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Uau, m-ai dat gata! Ce frumos vorbesti de relatia cu sotul tau! Ce minunat! Sa va iubiti mereu la fel de mult! Acum nu pot asculta melodia nr.6, e singura pe care n-o stiu. Dar caut niste casti :D.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Blueroses te invit sa preiei si tu aceasta leapsa.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Raluca asa ne dorim si noi. sa ne iubim mereu din ce in ce mai mult.
    Cineva spunea ca iubirea tine si de cunoastere. cu cat cunosti mai mult o persoana cu atat o iubesti mai mult.

    ce coincidenta. tu scriai la mine, eu la tine :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Numai tu puteai sa tranformi o leapsa in ceva atat de frumos:). Mi-au placut raspunsurile detaliate :)

    RăspundețiȘtergere
  6. he, deci am de rememorat propria-mi viata, tare si greu.

    RăspundețiȘtergere
  7. minuanat...superb...nici nu am cuvinte !
    sa stii ca nu m-am gandit niciodata la... anumite melodii...o sa ma gandesc ...nu pot sta multtt...am un eveniment care-mi papa tot timpul liber zilele acestea...dar revin :)))
    p.s...ca tu nu ma zici...fiica-mea face maine 26 de ani :)am pregatit mai multe petreceri , la ea la munca , acasa etc ....pupici multi !

    RăspundețiȘtergere
  8. @Dia, numai tu puteai sa-mi faci un asemenea compliment

    RăspundețiȘtergere
  9. @Strumfito nu-i nici o graba ;)
    Cand iti vine tie bine

    RăspundețiȘtergere
  10. @Coco oaauuu ce eveniment!! Deci ai nascut chiar in ultima zi a anului :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da...seara la 19, 20....cand medicii petreceau deja :)
      o sa fac leapsa muzicala...m-am eschivat...dar tu m-ai prins...nu pot sa te refuz...evitam sa rascolesc...amintiri ...mai frumoase sau mai urate...dar , ai dreptate...trebuiesc infruntate !

      Ștergere
  11. In primul rand vreau sa-ti multumesc frumos pentru ca mi-ai oferit o leapsa asa de sensibila pe note musicale ;)).
    Apoi vreau sa-ti zic ca m-ai lasat masca cu prima melodie si momentul care te leaga de ea...parca am citit un paragraf dintr-un roman plin de iubire...
    O ador pe Celine Dion, o ascult destul de des si niciodata nu ma satur de melodiile ei.

    In fine...observ ca ai o familie superba si fericita iar cand vad entuziasmul si fericirea in randurile tale simt cum o dorinta ascunsa se accentueaza ;)).

    Sper sa am motive sa vorbesc la fel de frumos despre familia mea...cand va fi cazul.
    Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  12. @Federova, ce-as mai putea eu sa comentez la ce-ai comentat tu?!?...
    Cuvintele tale frumoase sunt o felicitare frumoasa pentru mine si iti doresc sa ai parte de momente extraordinare in viata si sa le poti exprima in cuvinte frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  13. Asa imi place cand citesc despre nunti frumoase...
    La mine la nunta a fost jalnic. Soacrele amandoua cu gura pe mine, aia nu e bine, si aia nu-i cum trebuie, asta trebuie aici, :( :(, toata lumea avea ceva de comentat. si cel mai jalnic a fost preotul care dupa ce a vorbit de sfanta taina a casatoriei, s-a imbatat, a vorbit aiurea, si-mi venea sa intru in pamant de ciuda si rusine. mai ales ca am avut invitati prieteni care nu erau de aceeasi religie cu noi si la nunta lor a fost superfrumos. imi venea sa-mi iau sotul si sa fug de acolo. vai. nu doresc asa ceva nimanui.
    vreau ca copilul meu sa-si faca nunta asa cum vrea el si mireasa lui si daca prind pe cineva ca comenteaza, incluziv preotul, il dau afara.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...