luni, 1 iulie 2013

Dulceata cruda de visine sau cum sa conservi visinele in miere

Ahh, asta e ultima activitate de bucatareala inregistrata de mine in  bucatarie si m-am gandit s-o impartassc cu voi.
N-am avut in plac prepararea nici unei dulcete  insa am ajuns la ea ptr ca aveam 2 kg de visine cumparatepe care copii mei nu le puteau manca deoarece aveau o viroza intestinala. Iar eu nevrand sa le mananc singura (desi stiu din experienta ca pot) si neavand alt mod de a le pastra pana ei le vor manca fara probleme, am ales sa fac cu un kilogram un tort iar din celalalt kilogram sa fac aceasta dulceata.
Ideea nu este a mea ci o am de pe blogul doamnei Elena Nita Ibrian, cu numele de dulceata raw de cirese.
Asa ca am trecut la treaba repede deoarece aveam tot ce imi trabuia spentru ea.
~visine
~miere
~lamaie
~busuioc/menta



Am spalat visinele si le-am scos samburii, le-am pus in borcane.
Am pus deasupra miere, incet, lasandu-i timp sa se scurga printre boabele zambitoare.
Am taiat o felie de lamaie pentru fiecare borcan si am pus-o printre visine.
Am adaugat o crenguta de busuioc si una de menta in fiecare borcan
Am pus capacul strans bine peste borcanul plin si le-am pus in camara  invelite in prosoape.
Acolo vor sta in urmatoarele 6 saptamani dupa care urmeaza separarea fructelor de sirop.


Promit ca revin cu impresii dupa ce trece perioada de macerare.
Sper ca v-am dat o idee buna de conservare sanatoasa a visinelor sau a cireselor.

LE: dupa cele 6 saptamani , am scos visinele din miere (ce a mai ramas dupa ce am facut inghetata de visine) si le-am pus intr-un borcanel separat, bine inchis.
Siropul ramas in borcane l-am pus in sticla si l-am folosit la diferite bauturi.
asa arata visinele din dulceata:

8 comentarii:

  1. Mai, mai! Daca as avea si ceva timp pe langa visinul plin de langa casa si cele 25 kg de miere din butoi as face-o si eu.
    Sau facem asa: eu ofer visine si miere si daca e nevoie si menta si busuioc si cer la schimb timp. E? Se baga cineva? :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aaaa. pai vin eu la cules de visine si la pus conserve :)
      vin si cu timpul dupa mine :)

      Ștergere
  2. Ce idee grovază! De câtă miere e nevoie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simona draga, n-am masurat mierea . dar in orice caz, oricum ar fi borcanul in care pui visinele/ciresele cantitatea de miere adaugata peste, e mai mica decat daca ai fi pus doar mierea in borcan.
      umpli borcanul cu visine pana sus. apoi torni mierea incet, cate putin, ca curge greu printre boabe.

      Ștergere
    2. E nevoie de ceva miere :) Am un borcan mare de la țară, dar parcă mi-e milă să-l sacrific :D O să încerc într-un borcănel de 400 de grame :D

      Ștergere
    3. Simona incearca mai bine in mai multe borcane mici, daca tot ai multe cirese...

      Ștergere
  3. ce reteta grozava, buna idee, mercic!!!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...