luni, 9 septembrie 2013

Muzeul Marinei Romane din Constanta

O alta atractie turistica a orasului Constanta - vechiul oras grecesc Tomis, o reprezinta Muzeul Marinei. Noi l-am vizitat intr-o dupa-amiaza racoroasa de miercuri pe la ora 16.
Va recomand daca planuiti sa vizitati muzeul, sa mergeti mai devreme, deoarece la ora 17 se inchide. Noi am reusit sa vedem totul intr-o ora, insa prin curte, unde sunt cateva nave de lupta si accesorii ne-am cam grabit deoarece era deja ora inchiderii. Deci o ora e timpul minim care va ajunge pentru a vizita intreg muzeul, deoarece e destul de mare si aveti ce vedea. mai ales daca va opriti sa faceti si poze exponatelor sau aveti un copil care strabate coridoarele in toate sensurile si trebuie sa il cautati, sa va jucati d-a ascunselea sau sa va jucati cu pisicile si cu melcii din curte.
Precum am spus muzeul este foarte mare, pe doua nivele (parter si etaj) si prezinta istoria marinei militare si comerciale romanesti in ordine cronologica, din perioada antica pana in zilele noastre.
Aici veti vedea obiecte originale, manunscrise, ancore, amfore, elice, lentile de far, uniforme marinaresti, machetele unor corabii, colectii de arme, instrumente de navigatie, 
Biletul de intrere pentru un adult - 10 lei iar pentru un copil - 5 lei
Taxa foto- 25 lei
Programul este de miercuri pana duminica, intre orele 09 - 17


o timona la intrarea in muzeu

diferite noduri pescaresti

harta in piatra

luptatori daci si romani in marime naturala

Bricul Mircea

am facut cunostinta cu un scafandru greu

asa arata lentila unui far

interiorul unei torpile

Submarinul Delfinul

Nava Regala Mircea

Arme mp 40, luger 08, pistoale mitraliera

o mina marina

nu eram singurii obositi :)

scafandru autonom

marinari la datorie :)

platforma petroliera

Sper ca v-a facut placere invitatia noastra virtuala prin muzeu si va recomand sa il vizitati cand ajungeti in Constanta.

5 comentarii:

  1. ma bucur mult pentru ca ati reusit sa ajungeti si la acest muzeu...noi am fost doi ani la rand si de fiecare data cei mici au fost la fel de incantati :). Superbe poze!!

    RăspundețiȘtergere
  2. ma simt bine cand stiu ca sunt persoane carora le plac articolele mele. va multumesc.

    Coco, nu stim inca :) :)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...