vineri, 4 octombrie 2013

O carieră de cititor începe de mic - Hai să o cunoşti pe Lucia Muntean la Timişoara



„Povestea prietenilor din pădure” și „Rime pentru cei mai mici”. Vol2
Două noi titluri în colecția de cărți educative pentru copii,
Cărțile Lucia Muntean.


În această toamnă, Cărțile Lucia Muntean adaugă doua noi volume colecției deja existentă, ajungând astfel la 17 titluri pentru copiii preșcolari, între 2 și 7 ani. Cărțile Lucia Muntean contribuie cu o componentă puternic educativă în dezvoltarea carierei de cititor a piticilor, dar și cu sfaturi practice adresate părinților. Fiecare titlu are o pagină unde autoarea inițiază un dialog cu părintele, le povestește rolul pedagogic al cărții, ideea ce a stat în spatele ei și le împărtășește metode prin care părintele poate folosi cartea în relația cu cei mici. Cărțile Lucia Muntean devin astfel prietenii cei mai buni ai copiilor și trădeaza vasta experiență de educator iubit, a autoarei.

Atunci când copiii mei m-au întrebat ce anume mă ține încă în priză ca educator, după aproape 40 de ani de activitate, m-au pus puțin pe ganduri. Am realizat că răspunsul la această întrebare s-a schimbat de-a lungul timpului, odată cu vârsta. Le-am răspuns, dupa un timp, că acum ceea ce mă ține în priză e privilegiul de a fi martora, în fiecare zi, a firescului cu care copiii abordează situațiile de viață și relațiile dintre ei. Așa am ajuns să scriu "Povestea prietenilor din pădure", o carte despre firescul și naturalețea formării unei prietenii, dincolo de caracteristicile individuale ale fiecărui copil. Am continuat cu volumul 2 al “Rimelor pentru cei mai mici” pentru că este unul din cele mai apreciate titluri ale colecției și pentru că toți copiii s-au atașat spontan de ea și deja îi cunosc, pe de rost, toate poeziiledeclară autoarea, Lucia Muntean

"Povestea prietenilor din pădure" este o carte despre prietenie, așa cum este ea descoperită spontan de către copii. Deși sunt diferite unele de celelalte ca obiceiuri și preferințe de joacă, personajele adorabile ilustrate de Oana Ispir se întrec în propuneri năstrușnice și fapte bune până când, la finalul unei zile pline de aventuri, realizează că a fi împreună e mult mai interesant decât a fi la fel.

Volumul 2 din "Rime pentru cei mai mici" continuă seria titlurilor gândite special pentru a-i captiva pe copii, de la prima lor întâlnire cu cartea. Veți descoperi între paginile acestei cărți versuri instructive și amuzante despre familie, frați mai mici, jucării, anotimpuri, animale și personaje de poveste care își dau mâna cu cititorii și cu desenele încântătoare realizate de Livia Coloji pentru o aventură care se termină invariabil cu rugămintea: "Mami, hai s-o mai citim o dată!".


Cele două volume sunt ediții broșate (paperback), au apărut la editura Genesis, au 40 pagini și se adresează copiilor de peste trei, respectiv doi ani.

Cărțile Lucia Muntean se găsesc în rețeaua de librării Librarium, în alte rețele de specialitate și magazine online sau se pot comanda direct de pe www.luciamuntean.ro. Cartea  „Ghici, Ghici, Ghici, ce voi desena aici?”, ce pregătește copiii pentru scris și citit, într-o forma prietenoasa lor,  beneficiază și de aplicație de iPhone, disponibilă în AppStore. 

Aşadar dragii mei timişoreni, doamna Lucia Muntean va asteapta sâmbătă, 5 octombrie începand cu ora 10,30 în cafeneaua librăriei Cartea de Nisip .
Vă aştept si eu cu mare drag la această lansare de carte, mai ales că am pregătit un atelier pentru copii unde ne vom juca împreună "Jocurile uite-aşa", vom desena şi vom cunoaşte personaje din cărţile Lucia Muntean.



7 comentarii:

  1. Sa stii tu ca ai dreptate!!!! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. In mod sigur un cititor se formeaza de la cele mai fragede varste! Astazi se gasesc toate aceste carti special concepute pentru diferite varste, uneori imi place si mie, ca adult, sa le rasfoiesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, da, si mie imi place sa le citesc. nu am mai citit o carte de oameni mari cap-coada de cand cu campania vALLuntar.

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...