vineri, 1 noiembrie 2013

Activitati de toamna in aer liber - 2

Buna dimineata dragii mei in aceasta frumoasa zi de intai noiembrie. Zi insorita in pofida faptului ca atunci cand m-am trezit, parcul din fata ferestrei mele, era invaluit in ceata. Spre surprinderea mea, peste o ora ceata s-a ridicat iar soarele si-a trimis razele prin geamul nostru pictat, anuntandu-ma ca locul cetii a fost luat de o lumina blanda si jucausa.
Mergeam catre gradinita cu fiul meu de mana si ma gandeam ce imprevizibil si efemer e totul. ce usor se pot schimba lucrurile intr-un timp atat de scurt..
Ma gandeam ca e un pic cam tarziu sa vin cu al 2-lea episod din seria "ce facem toamna - afara", insa vremea asta fumoasa m-a convins ca e bine sa va fac pofta si cu aceste idei de toamna, deoarece se anunta un weekend cald si placut. ultimul weekend de acest fel de fapt, deoarece vremea se va schimba.
E o postare cu multe poze, cu tema principala frunzele, deoarece in drumurile noastre am intalnit multe frunze frumoase si am decis sa profitam cat putem de ele si de contextul in care suntem.
Enjoy :)

1. Mergem la cules de castane, ghinde, conuri. Pentru adunarea castenelor sau a conurilor nu e nevoie sa mergeti tocmai la padure daca nu aveti posibilitatea, noi le-am gasit pe strazile pe unde ne-am plimbat si in parcul copiilor. Insa recunosc ca mi-ar fi placut sa ne plimbam prin padure acum toamna.
Acestea sunt comorile noastre de toamna:

                                                                             castane

ghinde

conuri

2. Folosindu-ne de comorile gasite am realizat impreuna cu copiii diferite forme si modele:

 o inima din castane

o floare din conuri

distractia a culminat cu realizarea unei mandale:

 asa arata mandala noastra din ghinde, castane si conuri

3. Mergem la cules de frunze. Am facut o expeditie prin Parcul Copiilor, cu scopul de a gasi frunze interesante si a identifica copacul din care au cazut. A fost distractiv deoarece in anumite locuri coroanele ciopacilor se impreunau si trebuia sa fim atenti pentru a identifica cpacul corect.

ne-au placut foarte mult aceste frunze in forma de stelute
si copacul care le-a "nascut" - cum zice copilul meu :)

frunze de ginkgo biloba
si copacul de ginkgo - biloba

frunza de stejar rosu
 si superbul stejar rosu

si am mai descoperit o frunza foarte interesanta. frunza copacului lalea, Liriodendron tulipifera
Multumesc Laura pentru informatie.
si copacul lalea care face aceste frunze

4. Facem buchete de frunze. Spunea cineva foarte frumos ca frunzele sunt florile toamnei.
asa si noi ne-am apucat sa facem buchete din frunze culese de pe jos



buchet de frunze de stejar rosu

buchet de frunze de ginkgo biloba

5. activitati cu frunze. am facut un fel de arta din a aranja frunzele uscate in feluri inedite :)



aceste frunze se tin in brate. tata, mama si copilul <3


dormeau pe-o frunza doua stele.. :)

alte frunze imbratisate:

6. Drum prin frunze. daca stati la curte iata un mod original de a strange frunzele din curte si de a se distra copiii.



7. Picnic printre frunze. Va spuneam si data trecuta despre picnicul  in frunze. In parcul copiilor este un loc superb, sub copacul usias de ginkgo biloba unde am fost la picnic. acolo am avut ocazia sa cunosstem oameni frumosi care se bucurau de toamna, ca si noi :)

8. Si sa nu cumva sa uit de plimbarea prin frunze. este o experienta senzoriala excelenta. sa incercati sa vedeti cum va simtiti la o asemenea plimbare

In incheiere va doresc un weekend placut in care sa va bucurati de viata si de oameni iubiti, sa pretuiti fiecare clipa si sa nu uitati ca puteti fi o binecuvantare pentru cei din jur.


20 de comentarii:

  1. Ce frumos! parca simt mirosul lor, al frunzelor, mirosul toamnei. A fost asa frumos si saptamana asta incat si noi am profitat de stat pe afara. Schimbatul orei ne-a ajutat sa fim mai odihniti dimineata pentru ca efectiv noi ne trezim cu o ora mai devreme (s-a setat organismul :)) dar se intuneca foarte repede; la 5 jumatate gata lumina. Weekend frumos si voua! va pupam

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina, multumesc.
      si pe noi ne-a resetat schimbarea orei. dimineata am parte de o priveliste frumosa cand trece soarele prin geamul meu.
      seara , in schimb, mi se face somn de pe la 9 jumate :)

      Ștergere
  2. cata frumusete poti sa vezi si sa imprastii in jurul tau. Ai adus toamna mai mult in inima mea decat am fost eu in stare sa vad! Multumesc!
    Mona M

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) uite asa ma inveselesti tu pe mine <3, Mona. si eu iti multumesc <3

      fiecare inima trece prin diferite anotimpuri. la mine in inima acum, e toamna..

      Ștergere
  3. O poveste frumoasa de viata....sa simti, sa traiesti, sa accepti, sa daruiesti, sa mirosi si sa gusti tot ce e in jurul tau.Multumesc din inima ...un singur lucru am sa incerc si eu sa fac ceea ce nu am reusi sa fac pina acuma: sa umblu desculta prin frunze ! cind am s-o fac am sa inchid ochii si am sa-mi las liber sufletul sa pluteasca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amalia, ai sa vezi ca e o experienta frumoasa. sa simti frunzele sub talpi, parca soptesc ceva... :)

      Ștergere
  4. Maine dam o fuga la munte si ma tot gandeam ce sa facem. Nici prin gand nu mi-a trecut ca putem pur si simplu sa ne odihnim la umbra galbuie a unui pom tomnatic desenand mandale din castane. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) da. poti alterna odihna cu activitatile. ce e frumos la activitatile astea e ca se antreneaza si persoanele din jur. in felul asta ne-am imprietenit cu niste scolarite de clasa a III-a , cautand ghinde si castane.
      pe urma, la facutul formelor, copiii au venit cu tot felul de idei: sa punem mingea in mijloc si sa facem raze in jurul ei, sa facem un drum catre un castel... :)

      Ștergere
  5. suflet curat!
    imaginatie bogata!
    copilarie frumoasa!
    pupici baietelului tau,Sakura!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumim frumos .
      profitam cat timp mai e copilarie si toamna <3

      Ștergere
  6. Cu multi ani in urma cand a aparut Sinead O'Connor pe scena muzicii internationale, am zis: cu adevarat o femeie care se tunde la chelie este o femeie curajoasa. asa o vedeam eu pe ea, o femeie curajoasa si nonconformista.
    Dupa un timp, am cunoscut doua femei minunate care in urma unor evenimente neplacute din viata lor, s-au tuns la chelie. au facut-o in semn de protest, de razvratire. eu atunci, consideram asta un fel de slabiciune.
    Acum de un timp incoace, te-am cunoscut pe tine. Ai aparut in viata mea frumoasa, vesela, creativa, cu copii frumosi. Aveai tot ce mi-as fi dorit eu. Si erai tot ce vroiam eu sa fiu. Aproape ca te invidiam.
    Si apoi, tragedia ta, m-a socat. Nu imi venea sa creg ca viata poate fi asa de nedreapta.
    Si nu am stiut mult timp ce sa zic. Eram muta si sufeream. Si imi puneam intrebari. Si ma gandeam la tine:cum rezisti? Acum, cand vad ca ti-ai taiat frumosul par, incep sa inteleg ca nu curajul sau slabiciunea.,nu rebeliunea sau nonconformismul, ci suferinta! face ca o femeie sa se arate asa in public.
    Da, vorbesc vorbe, fara sa stiu ce unseamna sa traiesti cu adevarat asa. Nu zic ca inteleg prin ce treci, dar te admir. Eu nu am cunoscut fericirea, si vorbesc doar din experienta mea, dar tu ai cunoscut fericirea si poate simti ca ai pierdut-o. Nu renunta. Meriti sa fi fericita. Si poate viata iti va zambi din nou.
    Vad dincolo de chipul tau, acea femeie frumoasa, vesela, creativa, care mai respira inca. Adu-o la viata. Las-o sa traiasca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Anonim. oare tu ma cunosti si in realitate?
      iti multumesc pentru cuvintele impartasite aici. stiu ca nu e usor sa scri asa ceva..
      ai dreptate in multe privinte. in spatele multor actiuni ciudate se afla suferinta..

      insa despre comparatie, tin sa iti spun ca de multe ori, asta ne impinge la nefericire. ne comparam si asta ne aduce insatisfactie (in cazul in care comparatia e in defavoarea noastra) sau ne aduce o mandrie de genul ala de nu ne mai ajunge nimeni cu scara la orgoliu..
      stiu ca si eu am trecut pe acolo.. :( si inca mai trec.. :(

      Ștergere
  7. Frunza interesanta e a copacului lalea, Liriodendron tulipifera. Am intalnit-o si eu in Gradina Botanica sambata trecuta. Mi-a placut foarte mult. Am gasit chiar si un con uscat cum se vede in poza asta: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Plodovi_Liriodendron_tulipifera.jpg
    Fotografiile voastre sunt superbe, ce parc minunat aveti acolo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Laura., foarte mult. voi modifica si in text. eu cautam pe google dupa forma de lopata :) asa mi se parea mie ca seamana.. :)

      Voi fi mai atenta la evolutia acestui copac si in celelalte anotimpuri deoarece mi se pare foarte interesant. azi am fost in parc si deja nu mai avea frunze galbene. erau cazute pe jos si uscate..

      Ștergere
    2. Abia astept pozele tale de la primavara, cu florile inflorite, in forma de lalea :-)

      Ștergere
    3. Si eu, Laura. Prevad ca va fi o frumusete.

      Ștergere
  8. Cat de frumos.Chiar va doresc numai bine si numai fericire.Imi place joaca voastra si in mod deosebit drumul printr-e frunze.vad acolo si un sens giratoriu?ce frumos va jucati voi .te imbratisez cu drag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim de urari, Ghemulet <3
      drumul prin frunze nu este al nostru. Copiii sunt ai Alexandrei, o mamica frumoasa care m-a onorat acceptand sa ii public pozele. da, e si un sens giratoriu :) eu am mai multe poze din timpul lucrului la drum, si chiar a fost distractie mare :)

      Ștergere
  9. Atata ne-am mai bucurat si noi de toata frunza! Insa tot a mai incaput in sufletul meu si frunzele tale!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. <3
      Stiu eu ca tu ai un suflet mare. in care isi gasesc locul o multime de oameni ( cu frunze cu tot)

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...