miercuri, 16 aprilie 2014

Detergent lichid de rufe Ecos - fara miros

Am inceput sa folosesc detergentul acesta in urma cu 3 saptamani si pana acum sunt multumita de el. E ceea ce astept eu de la un detergent. adica sa curete bine, sa nu aiba ingrediente care fac rau pielii, si sa fie economic.

Va spun de la inceput ca am avut mari asteptari de la acest detergent, si mi s-au implinit toate.
Pusesem demult ochii pe produsele de la Earth Friendly Products - o firma de renume ce nu se dezminte in calitatea produselor lor. Ingredientele folosite de ei sunt 100% naturale, in totalitate biodegradabile, non-toxice, au ph neutru, nu sunt testate pe animale, si nu contin parfumuri sintetice. In plus, toate produsele lor sunt fabricate cu energie 100% regenerabila. Deci, se poate!
In partea de jos a etichetei se gasesc toate certificarile lor.

Detergentul lichid Ecos este ambalat intr-un bidon de 1,5 L care promite 50 de spalari. La data la care am facut pozele, lipseau 2 sau 3 doze din intreaga cantitate.
Doza cu care se masoara cantitatea necesara de lichid pentru o spalare este chiar capacul detergentului care are doua gradatii.
Se observa mai greu ca nu am avut o lumina prea buna, dar pe una dintre ele scrie 1, pe cealalta 2. Eu am masurat mereu la 1 ceea ce reprezinta o cantitate de 30 ml.
Am spalat cu el si la masina automata si la mana. Am fost multumita de rezultate in ambele cazuri. Senzatia de curat si de "safe" am avut-o mereu cand am intins rufele la uscat; si recunosc ca mi-a fost indusa nu doar de mirosul de proaspat si curat, ci si dupa ce am studiat ingredientele de pe aceasta eticheta si indredientele altor detergenti.

Poate stiti deja ca majoritatea detergenţilor din comert sunt de origine petrochimică iar fosfaţii aflati in componenta acestora dăunează grav sănătăţii oamenilor şi animalelor, solului, apelor. Surfactanţii anionici, cei mai utilizaţi în compozitia detergenţilor, nu sunt biodegradabili. Si toate acestea nu dispar in totalitate din tesatura, la clatirea in masina de spalat asa cum am crede.
Tocmai de aceea apreciez faptul ca detergentul pe care eu il folosesc nu contine ingrediente petrochimice, formaldehida, dioxina, amoniac, clor, soda caustica, SLES, fosfati, parfumuri sintetice sau organisme modificate genetic.
Atunci ce contine? doar ingrediente naturale, din plante. Poate fi incredibil dar aceste extracte din plante spala rufele bine si nu le distruge. Pe spatele produsului se afla eticheta cu ingredientele si cu lamuriri privind dozajul.


Deci, da. sunt foarte multumita de acest detergent de rufe, si vi-l recomand cu drag. Pretul poate parea mare fata de cel al detergentilor obisnuiti, insa per total raportul calitate/pret este unul excelent. Le multumesc celor de la OrganicBaby pentru ocazia de a testa acest produs.
Daca sunteti blogger si sunteti interesat de alternative sanatoase la produsele din comert, puteti participa la programul lor de colaborare

13 comentarii:

  1. E fain de tot asa cum l-ai descris ! Cit costa ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Geta, 43 de lei , si in magazinul lor on-line si in magazinele fizice.

      Ștergere
  2. Eu demult pusesem ochii pe el :) dar acum ca am ajuns sa il folosesc, clar il recomand cu toata increderea. Am spalat cu el si haine albe si colorate, si direrite tipuri de tesaturi. nu am ce sa ii reprosez!

    RăspundețiȘtergere
  3. Esti asa de priceputa si de , ca si cand prezinti un detergent o faci intr-un fel dezinvolt si sti sa atragi interesul.

    P.S. imi plac poeziile tale in care te desfasori fara ... limite

    P.S. 2 Si eu folosesc un detergent lichid insa de la alta firma. Am un magazin cu produse bio, si pot confirma tot ce ai scris tu in articol despre detergentii din comert .
    Cand mi-am deschis magazinul am facut-o constienta ca altfel mi-e greu sa imi schimb stilul de viata, si intr-adevar a fost o decizie buna. Mi-am schimbat alimentatia, obiceiurile, am devenit independenta financiar si am ajutat si alti oameni in procesul lor de schimbare.

    P.S. 3 Pe tine te apreciez ca semeni foarte mult cu mine in multe multe domenii (si in alea bune si in alea triste). Doar ca tu esti mai exteriorizanta.
    Ma tot gandesc oare cum as fi eu, daca as fi tu ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Maria.
      multumesc ptr aprecieri. sunt poeziile mele de suflet.

      felicitari ptr schimbarile care le-ai facut in viata ta. succes mai departe iti doresc. sunt curioasa ce detergent folosesti tu.

      cred ca daca nu as fi asa exteriorizanta (desi acum nu mai sunt asa, dar au ramas ceva ramasite) as face implozie.

      Ștergere
  4. Am sa fiu carcotasa.
    Detergentul cu pricina e bun - mult mai bun decat uzualii ariel&co. - asta pt motivele enumerate si de tine mai sus. nu o sa spele in veci ca ariel&co dar asta n-ar fi o problema. eu il folosesc cu intermitente de mai bine de 2 ani de zile si abia recent m-am hotarat sa nu mai cumpar si sa raman la alternative 100% naturale.
    are 2 conservanti in compozitie, cu nume fistichii, care nu suna deloc a natural (Phenoxyethanol si Methylisothiazolinone). nu mi-a placut deloc ce am citit despre ei si am decis ca detergentul nu isi mai merita banii, deloc putini de altfel.
    cu drag, adriiana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adriana, e dreptul tau sa fi carcotasa :)
      si eu sunt constienta ca cei enumerati de tine spala mult mai bine. insa motivele mele vizeaza toate cele 3 aspecte enumerate.
      La Phenoxyethanol si Methylisothiazolinone mi-a ramas si mie gandul cand am citit lista.insa vazandu-i ca si conservanti si stiind ca rolul lor e sa impiedice dezvoltarea ciupercilor/ bacteriilor si sa previna separarea substantelor organice, iar unii conservanţi naturali nu sunt eficienţi/compatibili cu multe substante; iar altii sunt scumpi) am zis ca nu sunt pusi la intamplare in acest detergent.
      Dar tu m-ai facut curioasa si am cautat informatii despre Phenoxyethanol si Methylisothiazolinone si iata ce am cocluzionat:
      -For rinse-off cosmetic products, a concentration of 15 ppm (0.0015%) MI is considered safe for the consumer from the view of induction of contact allergy. However, no information is available on elicitation.
      -Since MI is widely used in other consumer products (eg. detergents, paints), exposures from such sources should also be assessed. Consumers cannot find information on thepresence of MI in products except in cosmetics and household detergents because, as yet, there is no harmonised classification of MI as a skin sensitizer. The risk for skin sensitisation by MI is at least equivalent to that of other substances which have received a harmonised classification according to the CLP Regulation.
      DECI. eu cred ca Phenoxyethanol si Methylisothiazolinone sunt amadoua ingrediente cu risc mediu de dauna, care in comparatie cu cealalta categorie castiga detasat. in opinia mea.
      Methylisothiazolinone poate fi folosit in cosmetice in concentratii de pana la 100 ppm (0,01%) Se gaseste in sampoane, geluri de dus (rinse-off) dar si in creme (leave-on).
      Phenoxyethanol aditiv alimentar indirect ce intra in componenta adezivilor, permis ca si conservant in concentratii de pana la 1%. Se gaseste chiar si in anticearcan, mascara, farduri :P

      Imi spui si mie ce detergent ai descoperit tu, safe, 100% natural?
      eu mai folosesc si nuci de sapun . dar doar ptr rufe colorate.

      Ștergere
    2. eu nu-i mai folosesc pe cei enumerati de mine de aproape 3 ani, de cand il asteptam pe primul bebe. :) de atunci tot jonglez cu nuci de sapun, cu gama de la earth friendly (magnolie, lavanda sau fara miros) si mai nou cu detergent Jovis. safe 100% natural: nuci de sapun, normal. m-am imprietenit in anii astia si cu petele si am renuntat la alb-alb. poate de asta evit alburile si prefer tesaturile colorate. :)
      adriiana

      Ștergere
    3. Mi-aduc aminte ca Jovis a avut o campanie de testare a detergentului ei, acum vreo doi ani.
      Nu am apucat atunci sa ma inscriu,, si acum aud ca il foloseste cineva. inseamna ca e chiar bun.

      Ștergere
  5. Nu prea folosesc altfel de detergenti de rufe decat cei uzuali din comert din cauza preturilor mai mari. Am avut ocazia sa folosesc detergent de vase si de covoare de la Earth Friendly Products si am fost incantata intr-adevar!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Detergentul de covoare de la ei, as fi interesata si eu sa il incerc. cum il folosesti? il pui in aspirator special? sau freci cu peria?

      Ștergere
  6. Paste Fericit alaturi de toti cei dragi...

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...