duminică, 23 noiembrie 2014

Decor de toamna, la fereastra mea

Stiu, mai este o saptamana si vine oficial iarna insa eu vreau sa ma laud cu geamurile mele care au avut un decor special toamna asta si au fost admirate in special de copiii care au trecut pe strada noastra.
Toamna trecuta am pictat copacei pe geam, toamna asta am avut ca tema "frunzele".


In plimbarile noastre prin parcuri am cules frunze de diferite marimi si modele pe care le-am folosit la crearea mandalelor insa au fost si frunze mai putin uscate pe care le-am luat cu noi acasa, le-am pictat, apoi le-am lipit pe geam. am presat cu degetele frunza de geam, ca sa se imprime modelul cat mai bine.

 Cu ocazia asta am studiat frunzele si am constatat ca desi ele erau asemanatoare si apartineau aceleasi specii de copaci, nu erau identice. ca si noi oamenii, de altfel..

 Frunzele in forma de inimioara au fost preferatele fiului meu. Ideea initiala era sa facem o floare cu petale din inimi in culorile curcubeului insa nu au incaput pe geam toate frunzele in forma dorita de noi
 Atunci am trecut la geamul urmator si am creat un suncatcher in culorile curcubeului.
a rezultat o mandala deosebita care ne-a pus la treaba foarte mult indemanarea. mai aveam pregatite inca un un rand de frunze, in forma de stelute de culoare violet insa nu mai era loc pe geam.

asa se vede mandala noastra seara, din strada

Pe celelalte geamuri am pictat prin aceeasi tehnica, a stampilarii, frunze cazatoare. colorate si vesele :)




Sper ca articolul nostru sa fie o inspiratie pentru voi, daca nu pentru toamna asta, poate pentru urmatoarea.
Noi deja am facut si planul pentru decorul de iarna de pe geam, care il vom pune in aplicare in prima saptamana din decembrie.
Va imbratisam si va dorim o saptamana minunata.

6 comentarii:

  1. M-ati dat gata cu sun catcher-ul vostru! Poate ca iarna nu vine inca...

    RăspundețiȘtergere
  2. cat de frumos!
    m-a inspirat postarea ta si impreuna cu cel mic am cules cateva frunze pe care le-am pictat si lipit pe hartie. prima activitate de genul asta ce am facut-o vreodata cu el (are aproape 3 ani). cred ca mi-a placut mai mult mie decat lui :) ca eu as mai fi continuat cu drag si cu alte frunze si alte culori dupa ce am umplut o coala A3. dar n-am avut cu cine. cu adevarat terapeutica a fost activitatea. multumesc de idee!
    adriiana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adriana, iti multumesc ca ti-ai scris parerea aici :*
      nu e nici o graba. copilul se va simti atras si va face lucrurile care il intereseaza. care ii starnesc curiozitatea.

      dar frunze sunt inca. mai poti culege si poti face tablouri superbe de toamna. uite si noi aici avem cateva tablouri cu frunze:
      http://dpnori.blogspot.ro/2012/10/tablou-cu-frunze-activitati-copii-2-3.html

      sanatate si fericire, tie si copilului tau :*

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...