miercuri, 16 noiembrie 2011

Manduca New Style - My style ;)

A venit şi timpul acestei postări care tot a fost amânată şi plimbată prin calculatorul meu dintr-o parte într-alta, semn că trebuie să fac curăţenie şi ordine prin el. Azi am zis că nu mă mai ridic de la calculator până nu o public. Evident că m-am mai ridicat de câteva ori dar cum nu s-a terrminat încă ziua consider că mi-am îndeplinit sarcina :))
În urmă cu ceva timp am participat la o campanie de testare organizată de adelle.ro în care am beneficiat de o Manduca New Style, o protecţie all seasons şi un set de fumbees. Îmi place să patrticip la asemenea campanii de testare pentru că îmi place foarte mult să îmi port copiii iar Manduca a fost ptr mine o dorinţă mai veche; mai citisem despre ea pe alte siteuri şi vroiam să probez şi eu aşa ceva. Deşi se spune că atunci când ai aşteptări mari de la un lucru rişti să fi dezamăgit vreau să spun că nu m-a dezamăgit deloc.

Când am scos-o din cutie şi am vazut-o aşa mare (volum mai mare ca la Marsupi Plus), cu atâtea catarame mi-am zis de la început că o să-mi fie greu şi o s-o folosescă mai mult soţul meu. Dar, surpriză. n-a fost aşa.
Să începem cu cataramele ptr că cu ele mi-a trebuit ceva timp până să mă obişnuiesc. Şi o să vă spun şi dece. De multe ori în viaţă noi credem că ştim anumite lucruri din start şi n-avem noi nevoie de cercetare. astea se numesc prejudecăţi. deci e clar că aşa cum am plecat eu cu prejudecăţi n-aveam motivaţia corectă. După acea e vorba de punctul de vedere. O problemă se rezolvă diferit depine din ce poziţie o priveşti. Eu nu numai că aveam idei preconcepute despre catarame dar şi priveam Manduca din unghiul greşit. Adica eu am pus-o pe jos şi mă uitam la ea încecercând să-i asamblez cataramele. Stam în genunchi în faţa ei nedându-mi seama că pierd timp şi efort insistând să fac ceva ce n-avea cum să iasă bine din poziţia in care eram.

De-abia după un timp, mi-am adus aminte de filmuleţe. Şi, uitându-mă la ele am schimbat unghiul de studiu al problemei :) Odată pusă Manduca pe mine altfel am privit situaţia. Cele 3 catarame mi s-au părut uşor de ajustat, fără să mă chinui aşa cum prevedeam la început. Catarama din talie este foarte sigură, te anunţă că totul e bine atunci când face click :) şi se reglează din ambele părţi.
Cataramele bretelelor dispuse pe lateral sunt uşor ajustabile doar cu o mână, au un sistem foarte fain; aşa cum le pui acolo rămân ceea ce face treaba foarte uşoară şi sigură. Tot ce e reglabil se află la îndemână, nu atârnă nimic pe jos, nu este nimic de legat, de înnodat. Deci se poate monta/regla uşor fără ajutorul altcuiva.

Bretelele late si moi mai au un reglaj, mai sus, cam deasupra sânilor care m-a ajutat pe mine să aduc copila mai sus. La purtarea în faţă stil rucsac , adica cu bretelele pe fiecare umar n-am întâmpinat nici-o dificultate şi am observat că închizătoarea care uneşte bretelele la spate mi-e mai bine dacă e pusă mai jos; deci o închei cu mâinile pe dedesupt ca şi cum m-aş încheia la sutien, nu cu mâinile pe deasupra cum văd în filmuleţe.
La purtarea în faţă cu bretelele încrucişate (care am încercat-o abia a 2a sau a3a zi) mi-e mai bine când locul unde se încrucişează bretelele e mai jos, nu aşa sus către umăr.
La purtarea pe şold iarăşi mi-a placut, am şi alăptat-o din poziţia aceasta, foarte confortabil şi ptr mine şi ptr ea, dar doar în casă :)

Marea descoperire a mea la ManducaNewStyle a fost purtarea în spate. Daaa.
Eu aveam câteva încercări nereuşite cu wrapul şi alte câteva cu Marsupi Plus, şi deşi îmi doream tare mult să-mi car prinţesa în spate nu mai vroiam să insist deoarece după o încercare de-aia eu eram obosită iar ea nervoasă; şi de-abia acum cu Manduca am înţeles de ce. în întreg procesul acela de punere a copilului şi de fixarea portbebe-ului, era prea mult de muncă şi prea agitam copilul. Asta în ce mă priveşte pe mine, că am văzut la alte mămici că nu întâmpină nici o greutate. Eei dar acuma în sfârşit m-am bucurat şi eu de purtatul în spate. Şi asta deoarece Manduca e suficient de ţapănă, băţoasă,(nu găsesc cuvantul potrivit) pentru a face această operaţie foarte uţor. Fetiţa mea pentru prima dată a stat liniştită în spatele meu, şi a râs cu hohote pentru că îi plăcea. Imaginea ei bucurându-se acolo sus în spatele meu o am şi acum în mintea mea şi îmi doresc tare mult ca Manduca să se-ntoarcă la noi.

Nu numai că purtarea în spate a copilului îţi oferă confort, mobilitate şi oportunitatea de a face multe treburi care n-ar putea fi făcute cu copilul în faţă (sau cel puţin nu aşa de uşor) dar oferă copilului o altă perspectivă asupra mediului înconjurător. Eu de exemplu, chiar când să ies afară pe uşă cu zâna în spate mi-am dat seama că sunt în şlapi şi în pantaloni de pijama :)
Aşa că mi-am schimbat pantalonii şi m-am încălţat cu adidaşii fără să dau copila jos din spate. Tot timpul cât a stat acolo a fost veselă nu s-a agitat sau măcar să protesteze ca în alte dăţi. Am fost la gradiniţă dupa băiat şi pe drum am putut s-o văd cum stă acolo, în geamurile maşinilor parcate sau în vitrinele clădirilor, am comunicat cu ea şi am râs amândouă. Ce mi-a plăcut iar, a fost faptul că nu a trebuit să încrucişez nimic peste sâni ci doar să prind cureluşa acea mică care uneşte bretelele. Când ne-am întors de la grădiniţă n-a mai vrut în spate. Am pus-o în faţă şi i-am dat să sugă până a adormit. Da, aşa, mergând pe stradă eu având pe deasupra doar un cardigan am alăptat-o fără probleme şi neostentativ. Am lăsat-o mai în jos dând drumul la cataramele laterale şi i-am pus gluga care stătea ascunsă într-un buzunărel special.

Altă chestie care mi-a plăcut la Manduca New Style este extensia ptr spate sau "prelungitorul din fermoar" cum îi spuuneam eu.
Asta menţionez că mi-a fost de folos nu numai în purtarea fetiţei mele atunci când adormea sau o alăptam ci şi a băieţelului meu care are 3ani si jumătate căci a vrut şi el să fie purtat în Manduca.
Pe el l-am purtat doar în spate în Manduca extinsă :)
Toate acestea au fost pe placul meu însă cel mai şi cel mai mult îmi place la ea felul în care este făcută partea de jos. în poza asta se vede cel mai bine
Centura lată şi ţeapănă (iar nu găsesc cuvântul :) când îl găsesc, îl înlocuiesc), puntea lată până la spatele genunchilor fiicei mele şi locul unde se încheie bretelele -cumva deasupra picioruşelor flexate ale copilului- face ca poziţia copilului în carrier să fie una corectă, în M, şi greutatea acestuia să fie distribuită bine pe purtător.

Cu ce m-am descurcat eu mai greu a fost la datu jos a Manducăi. Închizătoarea din talie cu adevărat e sigură. Ceea ce pentru mine a însemnat un pic mai mult efort primele dăţi când a trebuit să o desfac. Dar soţul meu, care se pricepe la toate explicaţiile, şi care e consilierul meu tehnologic n-a întâmpinat absolut nici o dificultate în privinţa ei şi m-a antrenat şi pe mine :) Trebuie folosite ambele măini, nu trebuie să tragi şi să te grăbeşti, aşa cum fac eu cu majoritatea lucrurilor, deci cel mai bine operaţia asta se face în faţă.

Protecţia de 4 sezoane este iar un accesoriu foarte util pentru această perioadă a anului. şi pentru cea care va veni.
N-am apucat să o folosesc decât de 2 ori, când bătea un vânt numai bun ptr testarea coverului. Dar e exact ceea ce âmi lipsea mie. Bretelele le-am pus în cruciş pe spate şi după aia le-am băgat prin găicile laterale, înnodându-le la spate. Se poate lega şi după gât, ai impresia că e mai rapid, dar aşa nu-i văd rostul deoarece oricum trebuie trecute prin găici că dacă nu, protecţia nu stă lipită de purtător aşa cum ar trebui şi aşa permite frigului să treacă pe acolo. Mi-a plăcut faptul că are buzunar unde să poţi băga măinile. se strânge pe sub picioarele copilului cu un elastic de care tragi într-o parte. Îmi place materialul. polar- moale şi călduros.
Căciuliţa care am primit-o o dată cu protecţia n-am folosit-o şi după aia mi-a părut tare rău. Simt eu că ne-am fi înţeles tare bine cu ea.
Protecţiile ptr bretele nu le-am folosit, le-am lasat pe altii sa le guste :)

Ce nu mi-a placut chiar deloc, a fost faptul că a trebuit să o dau mai departe. Când m-am întâlnit cu mămica următoare ca să-i dau cutia, îmi doream să aud că nu mai e curioasă de testat şi să mai rămână la mine Manduca încă 2 săptămâni.
Dar după ce i-am dat-o, am discutat cu ea spunându-i părerea mea şi cât de încântată sunt eu de acest carrier, şi că evident îmi pare rău să mă despart de el, mi-am dat seama că n-aş fi avut nici un efect în a o convinge să se răzgândească şi că aceleaşi sentimente le încearcă pe toate mămicile care participă la această campanie, şi nu pot decât să sper că Manduca New Style se va întoarce la noi. Cu tot cu cover.

De ce? Pentru că Manduca New Style it's my style :)
Şi pentru toate motivele care le-am scris mai sus + că e facută după gusturile mele, o mămică dinamică şi încântată să işi poarte copiii peste tot, şi mi-am programat ca la începutul anului ce vine să merg cu copiii la salina la Pride sau la Turda.

--.--.--.--.--.
Precum vedeţi pozele nu-mi aparţin deoarece aparatul meu a intrat în grevă. Sunt luate de pe Hip Hip unde se găseşte de vânzare şi această Manduca la un pret pe măsura calitaţii germane de care dă dovadă.

12 comentarii:

  1. N-are legatura cu postarea ta dar am vazut ca ai mentionat de salina si iti recomand cu cea mai mare caldura salina de la Praid.Am fost anul acesta prin mai si mi-a placut mult.E ca un mic orasel, foarte spatioasa si cu multi copiii...zici ca era oraselul copiilor. Se fac activitati pentru copiii. Mi-a placut mult ca pot sa deseneze cu sare colorata.Nu mai vazusem pana acum. Sunt multe leagane, topogane plus este un instructor de sport care face exercitii pentru respiratie cu copiii si parintii impreuna. Este si o biserica foarte mare inauntru.Un mic muzeu.Un chiosc si un magazin.Noi cumparasem niste palete de pingpong si ne-am jucat ping-pong in salina ca sunt si mese. Se poate juca si badminton.Avand in vedere ca copiii trebuie sa stea cam 4 ore parca pe zi in salina sunt multe chestii ca sa nu se plictiseasca.Plus exista si internet pt cine doreste.Am sunat ca de reclama stiu dar mie chiar mi-a placut si am fost desi nu am copii dar recomand cu cea mai mare caldura pentru cei care au copiii.Auzisesem de multe cazuri de vindecare. O mama zicea ca fusese si anul trecut si copilul nu a mai racit asa de des si venise si anul acesta din acelasi motiv.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmm... iarasi reclama. Ma intreb ce castigi tu de aici.
    E foaarte scumpa. Cred ca toata nebunia asta cu purtatul bebelusilor, scuteceala, hrana sanatoasa e doar o alta metoda de-a consuma banii mamicilor.
    asta promovezi tu?
    Dora

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Hmm... iarăşi tu, Dora cea cârtitoare.
    Dacă vii aici doar ca să fii gică-contra eu îţi spun că pierzi ce e mai important.
    Oare chiar aşa de superficială eşti? sau doar răutăcioasă? Comentariile tale de până acum nu dovedesc că eşti interesată de stilul de viaţă promovat de mine. Cauţi ceva anume? urmăreşti ceva?
    În timp ce unii preferă să îşi cheltuie resursele pe ţigări, alcool, droguri, petreceri, maşini, tehnologie de ultimă oră, bârfe, modă, scandaluri, vânzări/cumpărări, ştiri politice,... orice altceva mai citeşti pe bloguri eu prefer subiectele astea. Dacă nu îţi place poţi oricând să-ţi satisfaci setea de cunoaştere în altă parte.
    Fiecare alege pentru el. Aici e tărâmul meu, povestesc despre ce îmi place mie.
    Ce câştig? în primul rând trăiesc frumos, cunosc oameni frumoşi, învăţ şi eu câte ceva testând diferite produse sau participând la diferite concursuri, împărtăşesc din cunoştinţele mele, experienţele mele.
    Sper că te-am lămurit.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dora, cand ai dat de ceva frumos, util si foarte folositor, care stii ca ar aduce multe beneficii, nu te mananca limba sa le spui si altora?
    Pe noi, cele care am descoperit asemenea beneficii, nu ne lasa inima sa le spunem si altora. SI nici eu, si din cate stiu nici sakura, nu are un profit din asta. E doar satisfactia ca ai ajutat pe cineva sa simta ca poate fi mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sakura, mi-a placut mult cum ai povestit despre Manduca. Se vede clar ca ti-a placut de ea si tare m-as bucura pentru tine sa o ai din nou linga voi. Zic si eu, poate iti place cuvintul... Centura lata si ferma in loc de "teapana".Succes !

    RăspundețiȘtergere
  7. La Turda sa mergeti :P , eu nu am mai prins deschis in ziua in care am mers ( la 3 jumatate e ultima intrare ) . Si dupa sa mergeti sa faceti o baie in lacurile sarate , este loc si pt copii :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Asa e Miriama. Eu cu Dora avem niste discutii mai vechi... pe tema purtatului copiilor...
    Bine ai venit printre nori. Scrii niste poezii minunate.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Geta, deci se vede ca mi-a placut :)
    La cuvantul cu pricina ma mai gandesc... :)

    RăspundețiȘtergere
  10. @MoGio chiar n-am stiut de lacurile sarate. o sa ma documentez. multumesc

    RăspundețiȘtergere
  11. Am un marsupi plus si vreau sa-l vand sa iau manduca? Merita diferenta de pret?
    Mersi mult :*
    Eliza

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce varsta are copilul?
      Eu o port inca pe fiica mea in MarsupiPlus dar daca as putea l-as da la schimb cu o Manduca. Ea are 2 ani jumate aproape. Se merita diferenta de pret dar depinde si cum te acomodezi tu cu cataramele. MarsupiPlus e mai usor de carat dupa tine. Manduca insa poate si folosit mai usor la ambele purtari, in fata si in spate.

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...