Dar acum pe langa sucurile facute din dovleac cu mar, morcov, telina sau gutuie, am mai incercat niste retete noi. Pofta mi-a starnit-o Ina cu al ei desert
Initial eram in cautare de caju si fistic insa am ajuns sa cumpar mei si seminte de in :)) Si asa in loc de tort am facut budinca si prajitura
Budinca de mei cu dovleac
~300 gr mei am pus la inmuiat cu o seara inainte. A 2-a zi l-am fiert si l-am amestecat cu
~o bucata de dovleac data pe razatoare (mica/mare, iese bun oricum)
Am pus intr-o forma de yena unsa cu unt de cocos si am dat la cuptor. In 15-20 min e gata. Cand s-a mai racit putin am rasturnat-o pe farfurie unde copiii mei au facut-o ko in cateva minute.
Am uitat sa spun ca deasupra am pus dulceata de mure data prin sita sa nu mancam si semintele acelea mici sau sos de ciocolata facut ca aici
Prajitura Happy Hour :)
Aceasta intra la categoria raw :)
Prima data am vrut sa fac aluatul de la galuste dar cum nu aveam migdale inmuiate a trebuit sa improvizez.
~5 linguri nuci
~5 linguri seminte susan
~5 linguri fulgi de ovaz
~5 linguri pulpa de nuca de cocos/fulgi de cocos
nucile rasnite+susanul rasnit+ fulgii de ovaz rasniti+ cocosul se amesteca bine cu
~2 linguri miere
Se lasa sa se impreuneze bine toate astea, pe urma se intinde intr-o farfurie cu mana blatul respectiv.
Cu un cutit taiem aluatul in 6 parti egale (sau cate doriti voi) ca in fotografie
Acestea vor fi petalele
ne apucam de o petala si ridicam colturile exterioare in sus. cu grija ca sa formeze o petala frumoasa asa.
Facem la fel cu fiecare petala pana cand floricica noastra va arata asa
O bucata de dovleac, cat de mare vreti voi, o dati pe razatoarea mica si lasati putin la scurs. Zeama care se aduna se bea iar pulpa o amestecati cu putina miere, insa sa aveti grija ca compozitia sa fie tartinabila :)
La noi s-a mancat jumate din compozitie asa ca ce-a ramas am intins peste blat cu grija
Lipiti varfurile petalelor peste compozitie ca sa arate ca o floare. asa
Puteti sa o lasati asa nivetala frumos,
sau puteti sa-i puneti in mijloc o smochina hidratata zdrobita cum am facut noi
Se baga la frigider pana la servire sau se mananca pe loc :)
E foarte gustoasa. se mananca repede. se repeta operatiunea a 2a zi :)
Mi-am adus aminte sa va spun ca azi e o zi importanta ptr Diana si al ei baietel.
Asa ca prajitura asta e dedicatia mea ptr ei :)
Iarasi eu ma trezesc sa comentez, voi incerca doar sa spun ca am inghitit in sec, n-a fost la fel de gustos, dar am inghitit ....ha...ha...ha.........imagini graitoare pentru a fi felicitata.
RăspundețiȘtergereCristina...si promit ca incerc sa ma abtin in datile urmatoare
o sa cumpar si eu mei...consum in , ovaz etc ...mei nu am luat inca !
RăspundețiȘtergerefiica-mea zice ca sunt canar :)))da o dau eu pe brazda..incet incet !
@coco si eu cand ma gandeam la mei imediat faceam legatura cu papagalii :))
RăspundețiȘtergereDar e bun la gust. ne place tuturor.
Am apreciat operele tale culinare şi am înghiţit şi eu în sec. :)
RăspundețiȘtergereFOARTE INTERESANT
RăspundețiȘtergere