marți, 29 iulie 2014

Saptamana curcubeului - Ziua Verde

Green Day a inceput cu fructe verzi. va plac agrisele?


dar de guacamole ce parere aveti? eu cred ca se potriveste de minune cu acest decor.


si pentru ca suntem in sezonul lubenitelor, impreuna cu Gabriel ne-am apucat sa facem o gravura pe coaja unei lubenite (uriase)

o salata tzatziki, perfecta pentru zilele calduroase. noi am asortat-o la chiftelutele de dovlecei (la cuptor)

ne-am pastrat bunul obicei si am facut dinozauri origami, din cartea lui preferata.
am stat mult la iarba verde si am spart samburi de caise in timp ce copiii s-au adunat pe patura noastra si si-au ales fiecare cate un model de confectionat.



 The Dinosaurs
am vorbit despre animale verzi, fructe si legume verzi, si am incercat sa gasim flori verzi. ce am gasit va aratam si voua
(mi-am adus aminte ca din zilele celelalte nu v-am pus poze cu florile si cu imaginile din cartea lui Gabriel. dar voi edita articolele.)

sa nu uitam de apa cu plante. busuioc+ menta+ rozmarin am scris un pic despre ea in articolul cu busuiocul.

matematica cu frunze. am pus accentul pe adunari si scaderi folosind niste frunze speciale din copacul de langa bloc. frunzele acestea sunt rezistente, nu se rup usor insa se pot indoi usor pentru ca copilul sa poata socoti. e ca si cum ai avea la dispozitie o mana cu 20 de degete :)

nu putea sa lipseasca supa crema de mazare cu lapte de cocos.. reteta o gasiti aici

si inchei cu sandviciurile speciale cu hummus verde . este o adaptare dupa reteta cu leurda, pe care am inlocuit-o cu marar si avocado

noi am avut parte si de ploaie in ziua verde. am fost imbracati in verde, ne-am plimbat cu bicicletele prin Parcul Botanic unde ne-a si prins ploaia, motiv pentru care ne-am gandit cu drag la prietenii nostri plecati la mare si la vremea de care au parte acolo  (va stiti voi care)

deci, daca planuiti si voi o zi verde, nu uitati sa va imbracati in verde, sa mancati verde, sa va jucati in tonuri de verde si sa iubiti natura.
imbratisari verzi din partea echipei verzi (Gabriel, Ludmila, copiii din parc)

17 comentarii:

  1. Frumos, Ludmila! O inspiratie foarte interesanta! Supa de mazare cu lapte de cocos suna minunat! Multumesc , Ludmila! te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Natalia, de obicei o facem cu lapte de susan. dar am avut doua nuci de cocos in saptamana aia le-am folosit in mai multe combinatii. am facut chiar si unt de cocos. yammy- delicios <3

      Ștergere
  2. TARE DE TOT IDEEA CU FRUNZELE SOCOTITOARE!!! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. anul trecut foloseam frunzele astea pe post de podoaba capilara, in tablourile cu flori :)

      Ștergere
  3. Foarte frumos, idei minunate, baietelul tau invata multe lucruri frumoase de la tine, felicitari !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Geta :* multumesc.
      sa sti ca am inceput sa strang si eu samburi de cirese si visine pentru o pernuta :)

      Ștergere
  4. Gata! Va incepe si la noi saptamana curcubeului ca prea multe idei ne-ai aratat aici. Fetita ve fi incantata cu siguranta. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iooi, ce ma bucur!
      sa va distrati si sa experimentati in toate felurile culorile curcubeului!
      Adina :*

      Ștergere
  5. faci tu ce faci si mai pui o amprenta in viata noastra :). apa cu busuioc e absolut extraordinara. multumesc mult pt pont.nush dc ea a fost "de vina"-abia am baut acum vreo 10 minute...dar cred ca ma scapa de o durere de cap groaznica ce ma chinuia de azi dimineata :).MULTUMESC!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, da, da. apa cu busuioc e excelenta. mai poti pune pe langa ea tot felul de plante. noi , mai ales cand eram undeva la tara sau plecati pe munti, pe dealuri, pe campii :) puneam in sticlele cu apa coada soricelului, coada calului, cimbrisor, menta, patlagina. si lasam sticla la soare.
      si sa vezi cand bei ce aromata e. plus ca plantele alea lasa ceva proprietati in apa.
      busuiocul e o planta minunata. si rosmarinul.
      :* Violeta mea <3

      Ștergere
    2. mai vreau sa zic ca daca lasi peste noapte plantele in apa, dimineata musai sa bei apa aia pe stomacul gol.

      Ștergere
    3. ma gandeam eu :). tre sa fac o selectie serioasa atunci intre toate "licorile" pe care le iau pe burtica goala :).saptamana aceasta am reinceput o cura de suc de sfecla rosie+morcov+mar- cica ajuta la cresterea trombocitelor :). oricum, copiii sunt innebuniti dupa apa asta cu busuioc. am dat si eu pontul mai departe surorii mele. Nepoata n-a asteptat prea mult:a dat fuga in gradina si a rupt o crenguta de busuios pe care si-a pus-i in sticla. a fost placut impresionata. mai foloseam si eu apa cu menta cand aveam prb de digestie,dar la apa cu busioc nu m-am gandit. imi faceam doar ceai cu busuioc in zilele/serile/noptile nelinistite. chiar da roade. acum ajunsesem intr-un punct in care mi-era f greu sa respect indicatiile medicului de a consuma 1.5 l apa /zi.si stii ca am nevoie. asa ca busuiocul tau m-a salvat.am si rozmarin in gradina ;).o sa pun separat intr-o carafa ins eara asta pt maine si maine seara pun si busuioc si rozmarin in acelasi vas ;).merci. sanatate si numai bine! "ne auzim" :)

      Ștergere
  6. ce de idei verzi. imi place sa urmaresc curcubeul vostru :). suna bine apa cu busuioc si menta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vavaly, apa de busuioc e buna si de spalat pe fata.

      Ștergere
  7. Draga Sakura, nu stiu care sunt motivele pentru care nu mai scri pe blog. Sper doar ca esti intr-o vacanta mare frumoasa care nu iti permite sa ne dai un semn de viata.
    Eu sunt una din persoanele carora le-ai schimbat viata. Mi-a fost teama sa iti scriu vreun rand pana acum. Teama ca te fac sa suferi mai mult, ca iti deschid ranile, ca te fac sa plangi, ca ... te fac sa imi raspunzi ... Si acum mi-e teama ca poate iti provoc durere dar am prins curaj gandindu-ma ca si eu sunt mama ca si tine si mi-ar placea sa vina alta mama sa imi spuna ca se gandeste la mine.
    Iti spuneam ca mi-ai schimbat viata in bine, de cand te citesc am reusit sa privesc dincolo de asteptarile mele fata de fetita mea. sa o privesc ca pe un COPIL care vrea sa traiasca o copilarie autentica, nu ca cea care am trait-o eu, sa o iert si sa ma iert pentru greselile de zi cu zi. Ma joc cu ea de parca as fi un copil si ma simt de parca mi-as retrai copilaria. Am inceput sa ma iubesc, desi mi-e foarte greu, insa am inceput sa vad rezultatele pozitive in relatiile mele cu tatal fetitei si cu parintii mei. Esti un exemplu pentru mine si iti doresc ca viata sa te rasplateasca in vreun fel pentru tot ceea ce ai pierdut pana acum.
    Mancarurile simple pe care le scri aici, si activitatile cu copiii sunt perfecte pentru o mama ca mine care are tendinta sa se complice in tot ce face. Am si slabit si imi cumpar haine cu un numar mai mic.
    Imi doresc sa te cunosc intr-o zi personal. Sa te iau in brate si sa iti spun multe multe cuvinte care ti le rostesc acum doar in gand. Eu locuiesc in Anglia si nu stiu daca drumurile mele vor mai merge in Romania, dar daca ai drum vreodata incoace te invit cu drag in casa mea.
    Esti minunata si speciala. Iti doresc putere sa traiesti mai departe o viata in lumina. Stiu ca nu e usor, dar eu te vad o persoana asa puternica, care are capacitatea sa ii ridice pe altii si sa se ridice si pe sine.
    Nu uita ca te iubeste multa lume si te asteapta sa te intorci.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...