A fost rapid de preparat deoarece soia am fiert-o de aseara si am impartit-o in doua parti pentru doua feluri de mancare. De aceea si aceasta este o reteta fara cantitati, nu pentru ca ar fi multa treaba in plus sa masor si sa cantaresc. Ci pentru ca desi nu mancam des soia, de fiecare data cand ma apuc de gatit, fac mai multe feluri sa poata alege fiecare ce ii place.
Am avut un kg de soia. Aproximativ jumatate de cantitate am facut-o mancare de soia cu garnitura de orez pentru cina, si pentru rontait asa, am rumenit cateva boabe de soia in cuptor.
Din cealalta jumatate am facut dimineata pateul:
Boabele de soia/ fasole (fierte) le-am pus in blender impreuna cu o ceapa tocata, cativa catei de usturoi, zeama de lamaie, o mana de masline kalamata, 2 rosii taiate cuburi, ulei, sare, cimbru, coriandru/chimen.
Pentru pateul cu verdeata am tocat marar, patrunjel si cateva fire de ceapa/usturoi verde. Le-am adaugat in blender si a iesit ce vedeti mai jos. l-am mancat cu lipii
S-ar putea sa vi se para ciudat insa fasolea se impaca foarte bine la gust cu ciupercile.
Ca sa impresionez audienta am facut ca pateul de ciuperci sa semene cu un portativ ;)
Pana la urma am impartit portativul in 4 portii ca sa nu mai existe neintelegeri :)
Sper ca v-am facut pofta :)
Daca aveti fasole sau soia prin casa, puteti incerca oricare varianta din cele de mai sus.
Nu te superi ca te intreb, da?
RăspundețiȘtergereTu esti vegetariana? iti pun aceasta intrebare deoarece nu am vazut nici o reteta cu carnita aici la tine pe blog.
Vad ca ai si copii mici. Si ei sunt vegetarieni?
Nu e prea dur? Au si ei dreptul sa aleaga nu numai tu.
esti noaptea mintii
ȘtergereDar pentru animale nu este prea dur? Au si ele dreptul sa aleaga ... sa traiasca, nu numai tu.
ȘtergereCu siguranta ne-ai facut pofta..O pofta mare de tot...reteta asta este perfecta pentru post...si,spre deosebire de pateul de post din comert...sigur are un gust super bun
RăspundețiȘtergeremm.. suna bine, aş încerca şi eu.
RăspundețiȘtergere