luni, 7 octombrie 2013

Jocurile "Uite-asa" de Lucia Muntean

Desi am avut aceasta carte in mana in urma cu mai bine de un an, abia de ieri am si eu examplarul meu, cu autograf, si asta datorita faptului ca doamna Lucia Muntean a avut lansarea de carte in Timisoara zilele trecute.

M-am bucurat sa fac parte din frumusetea acestui eveniment ce a avut loc in cafeneaua librariei Cartea de Nisip, un loc cald si primitor si spatios unde cei mici au putut in voie sa zburde de colo-colo, sa deseneze, si sa se joace jocurile uite-asa, totul in prezenta parintilor, a invitatilor de onoare si a cartilor ce atarnau gratios deasupra noastra.
                                                           foto credit: Cartea de Nisip

Cartea aceasta am indragit-o inca de prima oara cand am avut-o ca material de lucru la gradinita.
nu doar eu am indragit-o ci si copiii din grupa, care l-a randul lor si-au invatat parintii jocurile din carte chiar pe drum catre casa.
O placere si o surpriza deosebita a fost ca la acest eveniment sa ma reintalnesc cu o parte din copiii din fosta mea grupa, copii care au un loc special in inima mea si care mi-au infrumusetat viata.
                                                           foto credit Cartea de Nisip

Cartea Jocurile "Uite-asa" a aparut la Editura Genesis, in anul 2011 si face parte din colectia Ora de Copilarie, colectie ce reuneste 17 volume scrise de Lucia Muntean pentru copii insa asa cum a precizat doamna Silvana Capris, psiholog practicant invitat la lansarea de sambata, cartile nu sunt doar pentru copii ci si pentru parinti; pentru a reintra in lumea copilariei, pentru a participa la explorarea acestei lumi alaturi de propri copii.


Prima poezie-joc este Jocul de-a dimineata. Evident, excelent pentru a le creea copiilor o relatie buna cu aceasta parte a zilei peste care uneori si noi adultii am vrea sa sarim :)
Desenele sunt sugestive. copiilor le place sa se exprime prim miscare iar daca aceasta este coordonata cu o activitate necesara rezultatul e mai mult decat excelent

Jocul de-a meseriile. excelent joc. de la ideea aceasta puteti continua cu meserii mai putin promovate - scafandru, aeheolog, patinator, fermier, imblanzitor de dragoni :) sau puteti juca chiar mima. Eu am fost impresionata de ce meserii pot mima copii :)

Jocul de-a excursia in padure. Nu doar ca este plin de miscare dar lasa deschisa imaginatia copiilor pentru interpretarea si a altor animale din padure. In timpul jocului copiii au fost incantati sa imi povesteasca despre animale mici si mari pe care ei le-au vazut in padure.

 Jocul de-a dansatorii. Cred ca cei mai multi copii se joaca acest joc aproape zilnic, chiar fara sa stie versurile

Cartea contine in total 18 poezii-joc ilustrate foarte frumos de catre Livia Coloji. Toate poeziile din carte sunt usoare, amuzante, antrenante si educative.
Poezia mea preferata din carte se numeste Jocul de-a mamica iubitoare care si-a castigat un loc special in inima mea.

Va recomand din suflet aceasta carte din care eu v-am prezentat doar o mica parte. Este o alegere foarte buna si pentru parintii de baieti, si pentru parintii de fetite, dar si pentru educatori.
In curand va voi prezenta si celelalte carti ale Luciei Munteam pe care le avem noi.

6 comentarii:

  1. Foarte draguta cartea, ne-a trecut si noua prin mana si ne-am distrat cu ea, lui S. i-a placut mult de tot, si avem si altele scrise de doamna Lucia Muntean. CEl mai mult insa mi-a placut sa te revad pe tine, Ludmila, arati minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Raluca, multumesc. m-am incumetat si eu sa scot capul in lume. si mi-a prins bine :)

      Cred ca toti copiii care intra in contact cu aceste carti le indragesc.
      scriitorii care stiu cum sa se raporteze la copilarie atrag copiii in jurul cartilor lor :)

      Ștergere
  2. pe aceasta o avem si noi..si inca vreo 2-3.cele noi cum sunt?:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce haioasa e cartea! O pun pe lista de dorinte pentru anul viitor. Fondul pe anul asta a fost deja cheltuit. :D
    Irina

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...