joi, 11 decembrie 2014

Classic Stories - Usborne books

Cu mare drag va prezint astazi o colectie de 5 povesti clasice, adaptate special pentru copiii care au inceput deja sa citeasca in engleza. Colectia "Classic Stories"este aparuta la editura Usborne si a ajuns la noi prin intermediul Micului cititor, caruia ii multumim foarte mult.
 The Secret Garden este o adaptare dupa povestea originala scrisa de Frances Hodgson Burnett cu ilustratii foarte frumoase de Alan Marks
Este o poveste captivanta despre Mary Lenox, o fetita de 10 ani nascuta in India din parinti englezi insa lasata in cresterea servitorilor indieni. Lipsa manifestarii dragostei parintilor care isi vad de viata lor tinand-o pe Mary la distanta, are urmari asupra comportamentului fetitei.
Parintii ei mor din cauza epidemiei de holera iar Mary este trimisa la casa unchiului ei, in Yorkshire. Acolo totul aste sumbru: camera ei, casa, imprejurimile, iar fetita nu este invatata sa isi poarte singura de grija, fiind obisnuita cu servitori. Insa ceea ce o face pe Mary sa isi schimbe atitudinea este aflarea unei povesti despre o gradina secreta.
Insa gradina secreta nu era singurul secret din casa aceea. Ceea ce avea Mary sa descopere ii va schimba viata. si nu doar viata ei, ci si a celor din jur. Marita citita aceasta poveste.

Alice in Wonderland. binecunoscuta poveste pe marginea caruia ne contraziceam cand eram mici: a fost intr-adevar o calatorie in Tara Minunilor sau a fost doar un vis?
Pana sa ne lamurim care a fost adevarul, sa primiv un pic in aceasta carte unde ilustratiile sunt asemanatoare celor din filmele de desene animate:
Aventurile prin care trece Alice in Tara minunilor sunt descrise intr-un text antrenant si atractiv, iar expresiile scrise in bulele de vorbire ale personajelor sunt amuzante
Este relativ usor de citit, mai ales pe roluri.

The wind in the willows. recunosc ca nu stiam despre aceasta poveste insa m-a atras titlul si felul in care este ilustrata

Personajele sunt simpatice si prietenoase iar intamplarile se petrec pe malul unui rau in apropiere de padurea "Wild Wood".
Mole, Ratty, Mr Badger and Mr Toad ajung sa fie partasi unor evenimente ce le pune prietenia si curajul la incercare
Povestea are un ritm lent. chiar si actiunile dramatice sunt amplu descrise astfel incat actiunea pare ca se misca cu incetinitorul. Nu va dezvalui intriga acestei povesti, va las curiozitatea de a o citi chiar voi.

Around the world in Eighty days. o alta foarte cunoscuta poveste scrisa de Jules Verne, insa adaptata special pentru o citire mai usoara in limba engleza.
Cred ca este una din cartile copilariei noastre care ne purta in lumea aventurilor. Phileas Fogg este un personaj curajos , in pielea caruia am visat multi dintre noi sa fim.

Povestea este rescrisa cu ajutorul unui consultant in lectura iar citirea este si aici impodobita cu acele "speech bubbles"

The Railway Children. din nou o carte noua pentru mine. Am aflat de ea de pe internet si ma simteam atrasa de posibilitatea ca aceasta poveste sa fie minunata, insa nu am avut pana acum, ocazia sa o citesc.
Este intr-adevar o poveste minunata, sensibila si patrunzatoare despre cum viata poate lua intorsaturi neasteptate
Am citit-o cu sufletul la gura, cum s-ar spune, si cand am terminat-o am stiut clar ca imi va fi greu sa v-o descriu. Povestea ne lasa sa fim martori la felul in care s-a schimbat peste noapte viata unei familii cu trei copii, atunci cand tatal este acuzat de spionaj. Nu, nu va ganditi ca este vorba despre o carte politista, de aventuri sau de spionaj. este mult mai domestica si atinge corzi ale sufletului care ne fac sa fim mai multumitori, mai recunoscatori si mai atenti.

 Nu va mai spun nimic in plus, va recomand sa cititi aceasta poveste care sincer va spun, nu este o poveste doar pentru copii. De fapt as putea zice ca este chiar o poveste indicata pentru oamenii mari.
Pentru acei oameni care, daca ar vrea, ar putea invata multe de la copii.


Dragii mei, atat pentru seara aceasta. Sper ca v-am deschis un pic apetitul pentru aceste povesti si in incheiere va las un filmulet de prezentare a acestei colectii de povesti clasice:

           

2 comentarii:

  1. cartile astea sunt fantastice. ne am indragostit si noi de ele iremediabil. Dante desluseste tainele alfabetului de pe ele in paralel cu limba romana si nici nu simte ca invata o limba straina.
    tocmai ce am scris si eu despre o astfel de carticica de care pur si simplu s a indragostit :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, asa este. copii mici invata mai repede o limba straina, decat adultii. ei o invata implementandu-si insusirile acelei limbi.
      si noua ne plac foarte mult. cartea voastra e chiar haioasa :*

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...