duminică, 9 octombrie 2011

Răspuns la rugăciune

(autor necunoscut)

"Dumnezeu, cãruia Îi slujesc în duhul meu, în Evanghelia Fiului Sãu, îmi
este martor cã vã pomenesc neîncetat în rugãciunile mele." (Romani 1:9)
***
Se povesteşte că din naufragiul unui mare vapor nu au rămas decât doi
supravieţuitori: Ted si Bob. Cu ultimele lor puteri, au reuşit să înoate până pe malurile unei insule, care din nefericire era pustie şi cu un relief deşertic.
Neştiind ce altceva ar putea face, Ted şi Bob au căzut de acord că singura lor posibilitate era să se roage. Şi pentru că tare ar fi vrut ei să ştie a cui rugăciune e mai puternică, au decis să împartă teritoriul insulei în două şi fiecare să se plaseze la un capăt al insulei.

Primul lucru pe care l-au cerut în rugăciune a fost mâncarea. În dimineaţa
următoare, Ted a descoperit pe teritoriul lui un pom roditor, ale cărui roade i-au stâmpărat foamea. Partea de insulă ce-i revenise lui Bob a rămas stearpă.
După o săptămână, Ted s-a simţit singur şi a decis să se roage ca Dumnezeu să-i dea o soţie. În ziua următoare, a mai naufragiat un vapor în apropierea insulei şi singurul supravieţuitor - o femeie - s-a salvat înot, ajungând pe teritoriul lui Ted.
În celălalt capăt al insulei, Bob nu s-a ales cu nimic.

Nu după mult timp, Ted s-a rugat ca Dumnezeu să-i dea o casă, îmbrăcăminte şi mai multe alimente. A doua zi, valurile oceanului au scos la mal mai multe lăzi în care Ted a găsit răspunsul la rugăciunile lui, şi din ale căror scânduri şi-a putut consolida coliba. Malurile lui Bob au rămas la fel de pustii.
În cele din urmă, încurajat de răspunsurile primite, Ted s-a rugat pentru un vapor, ca să poată pleca împreună cu soţia lui de pe insulă. A doua zi, a descoperit un vapor ancorat de partea lui de insulă. Ted şi-a urcat soţia pe vas, hotărât fiind să-l lase pe Bob pe insulă, considerându-l nedemn să primească binecuvântările lui Dumnezeu, de vreme ce toate rugăciunile lui rămăseseră fără răspuns.

Înainte ca vaporul să se desprindă de mal, Ted a tresărit înfricoşat la tunetul unei voci din ceruri:
- De ce-ţi laşi aproapele pe insulă?
- Binecuvântările mele sunt doar ale mele, fiindcă eu singur m-am rugat pentru ele, a murmurat Ted. Rugăciunile lui Bob au rămas toate fără răspuns, aşa că el nu merită nimic!
- Greşeşti! - spuse vocea. Bob a avut mereu o singură rugăciune, la care i-am răspuns de fiecare dată. De nu era rugăciunea lui, n-ai fi primit nici una dintre binecuvântările Mele.
- Şi care a fost rugăciunea lui Bob, de trebuie să mă simt îndatorat faţă de el?
- Bob s-a rugat mereu ca toate rugăciunile tale să fie ascultate.

-_-_-_-_-

Te simţi binecuvântat de Dumnezeu? Chiar eşti! Însă binecuvântările Lui pentru tine nu sunt doar rodul rugăciunilor tale, ci şi al acelora care se roagă pentru tine. Aminteşte-ţi asta ori de câte ori eşti binecuvântat de Dumnezeu şi adu-ţi aminte că astfel îi poţi şi tu - la rândul tău - binecuvânta pe alţii.

De prima dată de când am citit această scrisorică primită prin bunăvoinţa celor de la HeartStrings mi-am dat seama că e perfectă pentru potolirea mândriei şi egoismului meu. Şi de fiecare dată are acelaşi efect: De a mă aduce la recunoştinţă şi dărnicie. Vă doresc să aveţi parte de o săptămână plină de binecuvăntări

9 comentarii:

  1. Inca un motiv pentru care te apreciez, intotdeauna ai o vorba, un gand bun pentru fiecare....interesanta pilda.
    O saptamana minunata sa aveti si voi.
    Imbratisari pentru tine si pupici pentru micuti.
    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  2. Tainice sunt caile Domnului.
    Este o povestioara care imi place foarte mult despre judecatile lui Dumnezeu ("... cât este de departe cerul de pământ, atât de departe sunt judecăţile Mele de judecăţile voastre, zice Domnul”) eu am citit-o intr-o carte dar se gaseste si pe net - nu stiu daca am voie sa pun link aici, dar poti sa cauti pe google, daca vrei, folosind citatul (sunt 2 povestioare diferite cu acelasi titlu)
    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc, draga mea pentru postarea asta...esti atat de complexa ca femeie si ca om...ma bucur ca te-am cunoascut!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dumnezeu sa te binecuvanteze, draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  5. Fetelor dragelor scuzati-ma ca vin atat de tarziu cu raspunsul dar de 2 zile copilasii mei s-au imbolnavit. Asa ca pe net nu prea mai intru.
    Le dau tratament naturist si ma rog la Dumnezeu sa nu mai dureze mult boala asta.
    Va tzuc pe toate :*
    Ne vedem curand :)

    RăspundețiȘtergere
  6. De abia acum imi dau eu seama de niste lucruri.tot citind pe blogul tau in ultimele zile. Nu pot sa nu remarc ca ai taent la scris insa cred ca nu-l folosesti chiar cum trebuie. imi place ce scrii despre copii dar ma intreb: ce te-a facut sa iei asa decizii radicale in viata ta si mai ales a copiilor!!
    Am inteles ca nu (mai) mananci carne.. dar copiii? de ce nu le dai? cum crezi ca ai crescut tu pana la varsta asta? si alte milioane de oameni care au mancat carne. Initial am crezut ca nu-ti permite religia. asta mai inteleg. sau ca faci parte dintr-o secta care condamna carnea. dar ce am observat e ca in ultimul timp e o moda sa afisezi un nou stil de viata. fara carne, iaurt, mezeluri, alimente gata preparate. Ce v-a apucat? voi cu ce ati crescut pana acum? cu mancare bio?!?
    Parintii tai, stramosii tai, au mancat carne, mezeluri..etc etc, si uite tu ai crescut mare si ai fcaut la randul tau copii. De ce crezi ca poti alege tu in locul lor?
    Si pentru ca dai versete din biblie: scrie in biblie ca carne cu viata ei, adica cu sangele ei sa nu mancati.
    si doctorii recomanda consumul de carne. se stie ca atunci cand estu bolnav o supa de gaina face minuni.
    asta ar trebui sa-ti dea idee de meniu la copii daca tot sunt bolnavi

    RăspundețiȘtergere
  7. Heei RR multumesc de complimente si de interesul acordat postarilor mele :))
    Stilul de viata pe care il afisez ma reprezinta pe mine si nu un curent la moda. Niciodata n-am fost prietena cu carnea. asa am crescut. dar daca vrei sa-ti dau raspuns exact la intrebari am sa-ti spun: carnea din ziua de azi nu mai e ca si carnea de acum 30,50,100 de ani. De mult vacutele nu mai pasc linistite pe pasune, nu mai mananca iarba ci nutreturi concentrate pline de vitamine si de minerale sintetice, inghit antibiotice si, mai ales hormoni de crestere. Apoi carnea ajunge pe raft in supermarket, dar intre timp e intepata cu nitriti si amelioratori de aroma (care au efecte adverse) ca sa arate bine si sa reziste pana este cumparata. Asta e cursul carnii de la ferma pana in oala :))
    Bineintelesca ca sunt si producatori particulari de incredere.dar sunt putini. cui ii place carnea sa caute un crescator de animale cinstit.
    Aceeasi poveste si cu mezeluile. si atunci de ce sa cumpar ceva ce nu-mi face bine mie sau copiilor mei? asa se face ca stramosii mei mancau mai sanatos ca generatia actuala.Iar eu sunt responsabila de viata, sanatatea, dezvoltarea copiilor mei de aceea aleg eu pentru ei deocamdata.

    Nu obisnuiesc sa ma duelez in versete biblice dar daca ai nevoie de un raspuns in Biblie ar trebui sa citesti mai multe versete.de preferinta in context.te las cu o concluzie care nu face referire doar la carne ci la orice alt lucru. ~Toate lucrurile imi sunt îngăduite, dar nu toate imi sunt de folos. Toate lucrurile sunt îngăduite, dar nu toate zidesc~

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  9. @RR ti-am sters comentariul deoarece
    ~mi s-a parut obraznic
    ~nu avea ce cauta sub aceasta postare frumoasa

    Daca doresti un dialog iti sugerez sa folosesti o exprimare cuviincioasa. Sunt sigura ca ai sa reusesti sa-ti exprimi parerea intr-un mod pertinent si sub alt articol.
    Ti-am tolerat aciditatea dar e blogul meu si eu hotarasc limitele.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...