Nu este greu deloc, cel putin mie nu mi-a fost deoarece a durat foarte putin prepararea ei iar ingredientele le aveam deja in casa.
Pentru prajiturelele rosii in forme de cizmulite am folosit urmatoarele:
~ 1 ou
~ 7 linguri tapioca
~ 2 linguri zahar brut
~ un praf sare
~ o bucatica de sfecla rosie
~ cateva linguri se suc de sfecla
In reteta din care m-am inspirat se specifica tapioca proaspat rasa dar eu neavand am folosit perlele de tapioca rasinate.Tapioca se rasneste mai greu un pic dar la faza asta si rasnita mea cam face figuri, asta dupa ce a fost imprumutata unei persoane care a suprasolicitat-o.
Oul batut, tapioca, zaharul, sarea le-au amestecat copiii mei intr-un castron cat timp eu am razuit sfecla rosie pe razatoarea mica. Dupa amestecare, daca ingredientele sunt lasate un pic sa se odihneasca se observa ca tapioca absoarbe incet incet oul. Am adaugat apoi sfecla razuita si sucul de sfecla amestecand pana cand a compozitia a devenit de o consistenta si culoare uniforma. Am lasat-o sa se mai odihneasca si am trecut la prepararea prajiturii verzi, care spre surprinderea mea nu a iesit verde cu toate ca am folosit ceai verde ca si lichid. In imaginatia mea folosirea unei infuzii de ceai verde+busuioc+ menta ar fi inverzit compozitia dar nu a fost asa. Atunci am luat doua pastile de spirulina si le-am sfaramat cu gratie in castron, ceea ce a dus inevitabil la inverzirea compozitiei.
Satisfacuta fiind de acest aspect am rasturnat fiecare compozitie in locasul ei si am bagat formele in cuptorul incins.
Dupa mai putin de jumate de ora le-am scos si le-am pipait. Erau un pic mai tari pe margine cele din formele de la margine deci data viitoare le controlez mai devreme.
Impreuna cu copiii am ornat bradutii cu bobite de rodie iar cimulitele le-am uns cu o glazura de miere+suc de sfecla
Bineinteles ca in timpul fotografierii am mancat si bobitele de rodie asa ca am reimpodobit bradutii din cand in cand :)
Si pentru ca aceste prajituri au fost foarte bune, tortul pentru seara de revelion va fi tot din tapioca dar voi mai adauga anumite ingrediente.
a mai disparut una :)
RăspundețiȘtergereHappy happy new year !!!
Aha. deci la tine era!! :))
ȘtergereDraga mea, las ca vine vara si ne prajiturim noi impreuna de sa tinem minte toata viata.
An nou fericit si tie.
Ma innebunesti cu ingredientele astea, de unde iei tapioca? Ai o nominalizare de la mine pe http://nimicurifantezii.blogspot.ro/2012/12/blog-of-year-2012.html. Sa ai un sfarsit de an plin de dragoste!
RăspundețiȘtergereOoo. ce onoare. multumesc ptr premiu. eu sunt datoare la tine si cu o leapsa.. dar nu mai zic nimic pana la anu' :)
ȘtergereTapioca se gaseste la magazine naturiste. intr-o pungulita pe care scrie perle de tapioca. asa si arata. ca niste perle albe.
Multumesc la fel de urari.
Cu miere in loc de zahar ar fi fost mai sanatos :)
RăspundețiȘtergereDe unde ai luat formele astea?
Spirulina nu da un gust de iarba prajiturii?
In cazut prepararii termice prefer sa nu pun miere. Mierea e mai sanatoasa ca zaharul daca este mancata cruda, nu fiarta sau coapta.
Ștergerede citit: http://www.culinar.ro/articole/hraneste-te-sanatos/mierea-poate-deveni-periculoasa/195/2498/
http://retetanaturista.ro/blog-calivita/tag/miere-de-albine/
formele de la lidl
nu are gust de iarba :) chiar m-am mirat si eu si eram curioasa de reactia copiilor. dar le-a placut foarte mult. gustul e super ;)