miercuri, 12 decembrie 2012

Rulouri de vinete cu branza

Aceste rulouri se fac destul de repede avand in vedere timpul de coacere al vinetelor.

Se iau cateva vinete frumoase, se spala si se taie pe lungime, felii cam de 1 cm. Se sareaza feliile si se lasa la scurs. Se sterg si se ung cu unt pe ambele parti dupa care se aseaza in tava si se baga la cuptorul preincins.
Nu trebuie lasate mult deoarece devin prea crocante. asa am patit cu cateva.
Pana s-au rumenit ele, eu am facut pasta de branza: branza proaspata + smantana + sare + marar verde tocat/ ceapa verde.
Feliile rumenite se umplu cu pasta de branza si se ruleaza.
Noi le-am mancat cat erau calde pe cele cu branza si ceapa verde, cu mujdei de usturoi deasupra.

Cele cu umplutura de branza si marar au plecat la pachet cu sotul la servici :)
Sper ca v-am facut pofta. Este o reteta usoara, nu prea aveti ce sa gresiti la ea doar daca uitati de feliile de vinete din cuptor.

Cu aeasta reteta particip la concursul de pe blogul Ama in bucatarie care are ca premiu un logo personalizat oferit de Claudia de la LLStudio.

15 comentarii:

  1. Da sigur, pofta ar fi, dar la congelator vinetele sunt doar tocate. Cum pot coace si rula niste vinete tocate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) :))
      nu stiu nici o metoda de rezolvare a dilemei tale
      :)) :))

      dar acum cand ma gandesc la vinete tocate imi vine pofta de salata de vinete cu maioneza
      mmmm.. hai facem schimb. tu faci de-alea si apoi ma ademenesti pe mine... :)

      Ștergere
    2. Oua proaspete (de la gainile proprii :D) am, vinete la decongelat am. Ulei de masline presat la rece am. Deci vino!

      Ștergere
  2. arata super bine..mai ales ca este foarte gustoasa combinatia vinete branza...eu mananc salata de vinete cu branza..Deci merita incercata reteta...Multumim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da,da este gustoasa. merita mancata mai des :)) :))

      Ștergere
  3. adicaaa..nu mai sunt , nu ??? macar unu ????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iooooi, chiar nu mai sunt.
      de data asta...

      dar mai am placinta cu dovleac, daca vrei.. :)
      vrei?

      Ștergere
  4. Preferatele soțului meu! Arată cuceritor! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aaaah. arta bine si sunt gustoase.
      ia sa incerci cu dovlecel in loc de vanata. sa vezi daca iti place.

      Ștergere
  5. Gustos, maine incerc sa caut vinete neturcesti.
    Eu mai faceam vinete prajite cu usturoi si salata de vinete cu piept de pui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vinete cu usturoi am mancat si eu dar pe gratar :)
      cu pieptul de pui nu sunt prietena..

      Ștergere
  6. Mmmm, arata foarte bine! Ma bate gandul sa incerc o reteta asemanatoare dar cu branza de caju!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cand o faci sa dai de veste. nu stiu cum se imbina gustul branzei de caju cu vinetele coapte.

      Ștergere
  7. Am ,,furat'' una si sunt atat de delicioase,incat voi face si eu!Vanata nu face parte dintre legumele mele preferate, insa de branza nu ma pot debarasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred ca va merita experimentul :)
      gusturile ingredientelor se imbina minunat.

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...