joi, 22 noiembrie 2012

Ce pot face doua maini dibace ?

In aceasta seara m-am gandit ca ar fi bine sa incep odata postarea aceasta ptr concursul organizat de Piticii cei Voinici deoarece eu de felul meu nu sunt prea organizata si odata ma trezesc ca fuge timpul pe langa mine si eu raman in urma :)
Doar nu e prima oara.
Imi faceam eu de lucru prin bucatariei zicandu-i fiului meu ca imediat ce termin vasele de spalat vin sa ne jucam cu plastelina. Mi-a mintesc ca am intrat de vreo doua ori in camera sa-i caut carti zanei mele mici, si pana sa ma usuc eu bine pe maini, fiul meu intra ca un titirez in bucatarie si ma anunta "mami,mami, hai sa vezi ce am facut! O surpriza!"
Si intr-adevar am fost surprinsi. Am ramas amandoi, si eu si sotul meu, uimiti in fata operei lui in timp ce el descria cum melcii - mama, tata, fratele, surioara si un bebe mic au plecat la plimbare :)
Si cum fata din casa cu parul despletit se uita la melci care tocmai au trecut printr-un teren periculos ;) pietroaiele alea mari din apa dar acum au ajuns pe pamant uscat.

Ne-a mai uimit el si in alte dati cand a reprodus din plastelina imagini vazute cu o zi un urma pe o cutie de jucarii sau pe internet. Insa de data asta cand l-am intrebat de unde i-a venit ideea cu melcii ne-a spus ca asa a vrut el sa fie. Am observat ca in ultimul timp ii plac melcii si buburuzele, pana acum placandu-i lei, tigrii, elefanti.
Si mi-am adus aminte ca cu vreo doua seri in urma la culcare, eu incepusem sa le spun o poveste cu o steluta si el mi-a cerut una cu melci.
Si cu alte cateva zile in urma in timp ce ne jucam in pat mi-am intrebat copiii daca nu le-ar placea sa avem un bebe mic in familie. adica sa mai aiba ei o surioara sau fratior :)
Deci cumva cumva povestea lui din plastelina a a vut un substrat mult mai profund decat o mica joaca cu plastelina.
Dupa o sesiune de fotografii am inceput cu fiica mea strangerea cartilor imprastiate pe jos si intre timp el a mai adaugat niste stelute la tablou. ca a venit intre timp noaptea :)
Daca doriti sa participati la concurs cu copilasii vostri mai aveti timp pana in 25 noiembrie.
Regulile sunt simple.
Succes.

4 comentarii:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...