joi, 13 decembrie 2012

Idei de cadou - Povestea primelor daruri de Craciun

O carte foarte buna pentru copii si foarte buna de citit in preajma sarbatoririi nasterii Domnului Isus deoarece ne arata care ar trebui sa fie atitudinea noastra fata de aceasta sarbatoare.


Acum cand fiecare alergam cu cadouri in stanga si in dreapta, cand facem liste de dorinte si propuneri de meniuri avem de ales daca ne gandim si la cei de langa noi sau nu.
Putem insa lua exemplul celor trei pastori din Povestea primelor daruri de Craciun care au crezut vestea ingerilor despre nasterea lui Isus si s-au dus sa vada minunea.
In carte sunt prezentate pe intelesul copiilor trairile sufletesti ale pastorilor in urma celor vazute. Fiecare dintre ei a remarcat ceva cu privire la familia lui Isus si a luat o hotarare de a ajuta.


Am discutat despre titlul cartii inainte de citirea ei si dupa, pentru a vedea cum se schimba perspectiva prin care ai mei copii inteleg darurile de Craciun si insemnatatea primului Craciun.
Calatoriile fiacarui pastor in parte au fost chiar o surpriza pentru copiii mei si va fi o surpriza si pentru voi daca veti citi acesta carte frumoasa care are ca mesaj central bunatatea, compasiunea, altruismul.

Poate vi s-a intamplat chiar dumneavoastra sa aveti parte de asemenea experiente in care evenimentele au luat un curs surpinzator rasturnandu-va planurile dar pana la urma ati avut confirmarea ca asa a fost cel mai bine. Eu nu numai ca mi-am amintit despre acele intamplari dar mi-am si intarit convingerea ca aceasta sarbatoare nu este despre a primi ci despre a darui.


Inca o data semnificatia vorbelor Domnlului Isus este simplu de descifrat:  "Doamne, când Te-am văzut noi flămând şi Ţi-am dat să mănânci? Sau fiindu-Ţi sete şi Ţi-am dat de ai băut? Când Te-am văzut noi străin şi Te-am primit? Sau gol şi Te-am îmbrăcat? Când Te-am văzut noi bolnav sau în temniţă şi am venit pe la Tine?”
Drept răspuns, Împăratul le va zice: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut.”


Cartea o gasiti la Editura Cartea Copiilor.


2 comentarii:

  1. Am comandat si eu aceasta carte azi pe langa altele 5, abia le astept.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Super. si eu mai vreau sa fac o comanda.
      sa ne prezinti si tu ce ai achizitionat.

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...