sâmbătă, 9 februarie 2013

Om de zapada din oua umplute

Azi la noi a nins anemic asa  incat nu se indura sa se astearna ceva pe jos, copiii mei vroiau din cand in cand sa ii ridic la geam sa vada cata zapada e pe jos, evident ca sa iesim sa facem on om de zapada adevarat.
Dupa o noapte cu febra si tuse am hotarat ca azi ii scot un pic afara iar ei deja se vedeau tavalindu-se prin zapada :)
M-am razgandit de cateva ori in privinta micului dejun care s-a transformat in marele dejun de la ora 12 si au avut ocazia in felul asta sa se joace un pic cu mana prin mancare.
Joaca ii zic eu, dar ei o iau in serios si ma pun sa le fotografiez orice opera care iese din manutele lor.
 Asadar azi am mancat oameni de zapada din oua fierte. Procesul este usor doar ca de data asta ouale fiind proaspat aduse de la cotet s-au curatat mai greu si nu au ramas asa intregi si lucioase deci artisitice :)
Ingrediente:
oua fierte, cartofi fierti, branza proaspata, telemea, marar.
Pentru ornat: morcov, boabe de piper, frunze de telina,
Din ouale fierte se taie jos un capacel si se scoate galbenusul. Separat facem un amestec din branza proaspata+telemea rasa+cartofi fierti si zdrobiti.
Pentru umplut ouale o parte din amestecul de mai sus se amesteca cu galbenusurile si mararul tocat.
I-am lasat pe copii sa amestece cu mainile facand tot felul de modele. Intr-un final am umplut ouale si le-am asezat asa ca si cum ar fi corpul omului de zapada.
Capul i l-am facut din compozitia de cartofi si branza. unele capuri au iesit mai mari, unele mai mici :)
Din morcovul crud am taiat rondele pentru palarie si le-am infipt intr-o scobitoare, apoi scobitoarea am infipt-o in capul omului si in corp ca sa stea totul teapan si sa nu se darame :)
Apoi am trecut la ornat cu boabele de piper in loc de nasturi si ochi, cu fasii de morcov pentru nas si cu telina in loc de matura :)
A fost distractie mare, nu va spun cum aratam toti la sfarsit, sau cum arata masa, va spun doar ca din 5 oua alocate acestui proiect la sfarsit au mai ramas doar 3, in timpul procesului disparand ba bucati din oamenii de zapada, ba palariile, ba capurile au ajuns barcute umplute cu marar si telemea :)

Alti oameni de zapada facuti de noi in lipsa zapezii sunt: omul de zapada din carton, omul de zapada din hartie  (tehnica papier mache), oameni de zapada Raffaello

Sursa acestei idei a fost aceasta postare din Jurnal de Suedia

oh, si era sa uit de ghioceii primiti azi. Asa ne-am inceput noi ziua :)
 

2 comentarii:

  1. Primii ghiocei,zambetul copiilor si oameni de zapada din oua fierte...ce zi minunata cred ca aia vut :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)
      Daaa, am avut o zi minunata. Si inca nu s-a terminat :))
      Sper ca si voi v-ati distrat

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...