joi, 31 martie 2011

Copilului meu iubit

Avalon-Can"t live a day without



Stau si te privesc acum cum dormi asa linistit si-mi aduc aminte de prima zi cand te-am vazut. Erai galagios, mic si agitat si strigai din toata fiinta ta "mama": desi nimeni altcineva nu mai intelegea; doar eu. nu cu urechile ci cu inima.
Imi amintesc cand te-am pus prima data la piept si te-am alaptat si am crezut ca tot Pamantul a stat in loc ca sa ne putem noi bucura unul de altul.~Copil si mama~. Dar nu era asa. Pamantul nu statea in loc si zilele treceau, si incet incet ai crescut si ai invatat lucruri noi. Ai inceput sa mergi de-a busilea si erai o incantare pentru mine sa te vad. Ochii tai veseli ma cautau peste tot si glasul tau ma facea sa uit de oboseala si griji.
Cand am auzit prima oara ma-ma din gurita ta am crezut ca ma topesc. Glasul tau era cel mai frumos si ma simteam cea mai importanta fiinta de pe pamant.
Prima oara cand te-ai ridicat in picioare in patut erai asa de bucuros ca ti-ai dat cu gura de margine si ti-ai spart buza. Te-am luat imediat in brate si am plans si eu cu tine. Da. Asta a fost doar inceputul aventurilor tale in explorarea spatiului si a capacitatilor tale.
Ai pornit singur in picioare chiar inainte de ziua mea si am considerat asta drept cadou. Te filmam aproape incontinuu si-ti spuneam ca esti un viteaz si un puternic.
Cand ai implinit un anisor eram asa de mandra de tine, de mersul tau, de talentele tale ca nu-mi mai incapeam in piele. Erai cel mai frumos si cel mai destept.
Dupa aia ai inceput sa alergi si sa urci treptele. Toti vecinii te stiau. cantam impreuna cantece si tot felul de jocuri. Ne-am dus la mare si acolo ai cucerit pe toata lumea cu farmecul tau. Sa sti ca si mie mi-a parut rau cand am plecat nu numai tie. Ti-am promis ca mai mergem la mare si anu viitor si nu m-am tinut de cuvant. Erai plin de energie, te catarai peste tot, te dadeai pe cele mai complicate topogane.
Aveam incredere in tine si ma bucuram de bucuria ta, de efervescenta si curajul tau.
Cand ai implinit 2 ani n-ai vrut sa mananci tortul in forma de masina de politie care ti l-am facut pentru ca iti placea asa de mult "nino" incat vroiai sa il pastrezi.
Dupa ziua ta ai inceput sa te inbolnavesti des si am stat tot prin spitale cu tine. A fost o perioada grea pentru tine si pentru mine si pentru tatal tau. Ma durea inima sa te vad suferind si imi doream tare mult si ma rugam sa te faci bine. Cu toate ca erai bolnavior erai un copil vesel, dinamic, hazliu. Cand ar fi trebuit sa mergem iar la mare am nascut-o pe surioara ta. Stiu ca ti-a fost cam greu s-o accepti dar acuma vad ca o iubesti, esti atent cu ea si-ti place sa te joci cu ea. Tu esti baietelul meu preferat. Esti cel mai iubit baietel.
Ai invatat atatea lucruri noi, iti place sa faci sport, sa canti, sa spui povesti, construiesti diferite jocuri, iti plac copiii si esti prietenos. Pui suflet in tot ce faci si te superi cand ti se strica jocul; dar ai sa inveti cu timpul ca in viata lucrurile se mai si strica mai ales daca sunt oameni care nu respecta lucrul altora.
Astazi implinesti 3 ani. Ma bucur cand te vad asa plin de viata. Sunt mandra de tine. Ai un caracter frumos si o personalitate placuta. Esti cel mai frumos baietel. Cand zambesti tu luminezi orice zi iar cand esti trist sau necajit nu te tine mult. Ma uimesti cu istetimea ta si invat multe de la tine. Unul din ele este ca nu ti supararea mult ci iti trece repede si ierti. Sa sti ca in viata conteaza si felul cum te raportezi la oameni si situatii nu doar cunostintele si talentele.
Ii multumesc lui Dumnezeu ca te-a creat asa minunat si te-a facut sa faci parte din viata mea; ca a pus in tine atatea daruri frumoase si te-a destinat unui scop maret. Iti doresc sa te bucuri de viata si sa-ti traiesti copilaria frumos; sa fi un exemplu pentru cei din jurul tau, sa ai incredere in mine si in tatal tau si sa fi sanatos. Dumnezeu sa te apere de orice influenta rea din jur si sa te protejeze de orice rau.
La multi ani, copilul meu. Tu esti viteazul meu.

12 comentarii:

  1. an citit deja de 2 ori textul... si inca sunt muta... si emotionata in fata sentimentelor atat ed intense pe care maternitatea le naste in sufletul mamei.
    La multi ani! Sa va traiasca sanatos si sa va incante, in continuare, zilele. :) Sa fiti fericiti!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani! Sa-ti traiasca amandoi ingerasii...m-ai emotionat profund, sut sigura ca ai o minunatie de copil, ca doar aschia nu sare departe de trunchi:)

    RăspundețiȘtergere
  3. emotionant...dupa ce le-am citit,am avut k deja vu cu fiul meu...pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Bravo Ludmila, si mie mi-ai furat o lacrima de fericire! Am inceput deja sa-l iubesc pe baietelul tau!La multi ani si sa fiti fericiti cu totii, sunteti o familie minunata!

    RăspundețiȘtergere
  5. ce frumooooos!!
    Ce frumos!!
    Asa vreau si eu sa-i spun copilului meu. Asa as fi vrut sa-mi spuna si mie mama mea. E extraordinar sa poti face asta. dincolo de oboseala aferenta, nervi, griji, frustrari...
    Nu e usor sa fi parinte, sa te sacrifici, si totusi sa privesti in viitor, la viata copilului tau si sa ii prevestesti un viitor minunat in care el sa fie o persoana cu caracter frumos care sa faca fata lumii asteia nu prin smecherii si manipulari si minciuni.
    Sa sti ca as vrea sa fi prietena mea. Avem nevoie langa noi de oameni obisnuiti care sa ne arate ca se poate. Ce zici, vrei??
    Si la multi multi ani frumosi ptr baietelul tau. Sa-si traiasca copilaria frumos. si tu sa te bucuri de el.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am gasit ceva sakura pentru parul cret, ceva foarte dragut zic eu...iti pun aici linkul ca sa exersezi (daca iti place bineinteles), mie imi place asa ca asta o sa fac pentru urmatoarea pastare. Daca a iesit pe parul tipei asteia ma gadesc ca poti si tu cu putin efort (sper ca nu ti-e mai cret ca al tipei). Te pup, sper ca ti-am fost de ajutor, daca nu o sa mai caut.
    Linkul este
    http://www.youtube.com/watch?v=gcBBRJfl5yk

    RăspundețiȘtergere
  7. @Foarte frumos scris!
    Numai bine ii dorim si o viata plina de lucruri minunate!

    RăspundețiȘtergere
  8. Fetelor!!!! Multumesc de urari!
    In sfarsit am scapat de virus! Ce mai problrme si cu virusul asta. Nu ma puteam loga.
    Si eu am plans cand am scris scrisoarea asta. Era in noaptea cand a implinit 3 ani. Ma uitam la el cum dormea si spuneam in soapta: frumosul meu, scumpul meu, si m-am apucat sa-i scriu la lumina lanternei..
    Gandurile nu mai veneau din minte ci din inima. Stiti voi mamicilor ce vreau sa zic.
    Andreea, tu imi ceri prietenia?? Ce frumos.. Da vreau sa fiu prietena ta ;)Hai sa te imbratisez <:)>

    RăspundețiȘtergere
  9. Frumoasa scrisoare i-ai scris :) fericiti copii ai tu, mamica Ludmila :)
    Intr-o zi o sa ma asez si eu sa scriu o scrisorica primei mele nascute, sa stie ce mult inseamna in viata noastra si i-o pun la pastrare in albumul ei cu amintiri, ca de curand a facut un anisor.

    Va pupam si va dorim numai bine!

    R.

    RăspundețiȘtergere
  10. La multi ani baietel frumos si iubit!!!! Foarte frumos scris, Sakura!

    RăspundețiȘtergere
  11. Acum am vazut ca e o postare mai veche :) M-a prins textul ca am uitat sa ma uit la data :) La multi ani cu foooooaarte multa intarziere!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haa hha hha, nu e prea tarziu. Din contra: e un pic mai devreme :)) avand in vedere ca in martie e iar ziua lui :)

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...