miercuri, 7 decembrie 2011

Take Time to Be a Dad Today

Anul acesta în perioada care a trecut vară - toamnă am avut ocazia să văd o scenă frumoasă dintre un tată şi fetiţa lui. Mi-amintesc că treceam cu soţul pe lângă ei şi tăticul acela îi împletea părul fetiţei ţinând în gura un elastic colorat în timp ce fetiţa îi povestea cum ştie ea sa împletească părul papuşilor fără să le tragă de păr :) Când ne-am îndepartat puţin şi ne-am uitat în urmă cei doi erau deja în nisip, desculţi se fugăreau unul pe celălalt şi râdeau.
Într-altă zi am constatat cu bucurie că parcul era plin de tătici cu copii şi foarte puţine mămici; eram doar vreo 3, 4 mămici şi nu ne simţeam în inferioritate :))
ba chiar ne uitam toate cât de implicaţi sunt tătici din jur în joaca copiilor.
Asemenea scene aveau loc sâmbăta în parcul din faţa blocului meu, când probabil mămicile se relaxau în casă sau fiecare pe unde vrea. aşa îmi place mie să cred, deoarece sâmbăta e una din zilele mele de masaj ;)

Tot cam prin vară din câte îmi amintesc eu am descoperit pe fatherhood.gov nişte filmuleţe foarte drăguţe pe care m-am gândit să le împart cu voi. astăzi am constatat că lipsesc filmuleţele de pe site, dar le-am găsit pe you tube.
Este vorba despre o campanie de sensibilizare a taţilor, de provocare a taţilor la implicarea acestora în viaţa şi cresterea copiilor lor.







Despre importanţa tatălui in viaţa copilului am mai menţionat aici şi aici

6 comentarii:

  1. excelent subiect,este extrem de important..pentru copiii nostri

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoase filmuletele si in acelasi timp amuzante :) Daca existau campanii de genul pe vremea cand m-am nascut eu , poate eu si tatal meu am fi avut alta relatie . Suntem ca doi straini , doar ca eu ii zic tata . Eh , alte vremuri .. Cunosc insa si foarte multe exceptii . Ma bucur enorm ca intre nepotica mea si tatal ei este o relatie tata-fiica minunata .

    RăspundețiȘtergere
  3. cat de mult imi doresc sa vad tati din ce in ce mai implicati... :) vreau si eu in parcul tau!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Cathy Foarte important. si pentru copiii nostri si ptr noi

    RăspundețiȘtergere
  5. @MoGio sa sti ca te inteleg... :( chiar te inteleg
    Poate nu e tipul pierdut ptr a repara relatia dintre tine si tatal tau.

    Despre nepotica ta nu pot decat sa ma bucur.

    Efectele implicarii tatilor in viata copiilor se vad deja de timpuriu insa cel mai pregnant se vad atunci cand copiii devin adulti

    RăspundețiȘtergere
  6. @Gabriela in parcul meu se poate ajunge foarte usor. De la gara iei expresul pana la Mall si de-acolo mai vi doar o statie :))
    Ce zici? :))

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...