luni, 14 iulie 2014

O calatorie prin curcubeu

Azi incheiem cu drag calatoria noastra prin curcubeu, calatorie care a inceput in urma cu o saptamana si care m-a surprinz de la o zi la alta. Stiam de la inceput ca va fi provocatoare, insa nu stiam ca va/voi fi chiar asa. Cei care ma cunosc, stiu ca organizarea nu e punctul meu forte, insa creativitatea este un fel de a doua mea natura (pe langa faptul ca ma scoate din multe incurcaturi, ma si ajuta sa imi transform energia si sa ii ajut si pe altii sa o faca))
Fiecare zi din saptamana curcubeului a fost inedita si m-a facut sa vad nu doar dincolo de mine ci si prin mine.


Totul a inceput intr-o dimineata din acelea in care nu vrei sa te dai jos din pat. Da, sti ca trebuie, sti ca pana la urma o vei face, insa nu faci decat sa te ascunzi si mai bine sub patura si chiar sub perna incercand sa fi .. sa nu fi.
Si asa a fost si la mine. doar ca fiul meu s-a trezit mai devreme decat in alte zile si dupa ce am incercat sa adormim la loc, s-a dus, si-a luat cariocile si s-a intors inapoi in pat sa continue un desen inceput in urma cu cateva zile.
Eh,, si in timp ce eu incercam sa fiu invizibila, el si-a terminat frumosul desen, si mi l-a prezentat cuibarindu-se in bratele mele. Era un peisaj marin foarte colorat si elaborat, iar vocea lui vesela m-a  facut sa vad dincolo de gri-ul din viata mea. Da, am recunoscut pentru a nustiucata oara ca fiul meu are nevoie de o mama vie. prezenta. implicata. si ca eu sunt aia. si nici nu mai stiu cand a fost exact momentul in care ne-am gandit amadoi la acelasi lucru. la un curcubeu. colorat vesel. mare.

Am hotarat ca cel mai bine de maine vom incepe saptamana curcubeului. Da, stim ca curcubeul nu are doar 7 culori dar am zis ca vom respecta aceasta cifra impusa de domnul Isaac Newton insa vom alege culorile pe care le vrem noi din spectrul culorilor.  Asa ca, de luni a inceput calatoria noastra cu o budinca rosie, din seminte de chia si visine.
Am cautat (fara chef) haine rosii, am facut crafturi rosii si ne-am petrecut ziua invartindu-ne in jurul culorii rosii (si culoarea rosie invartindu-se in jurul nostru)
La sfarsitul zile nu mi-a venit sa cred ca am avut asa o zi, aveam impresia ca o sa avem si vise rosii :) A doua zi ne-am invartit in jurul culorii galbene, si tot asa in fiecare zi ne-am axat pe o culoare din curcubeu.

A fost o calatorie frumoasa care din ziua mov a trecut si pe taramul lecturii intr-o frumoasa carte despre curcubeu. Cartea se numeste Calatorie prin curcubeu, o cumparasem anul trecut de la Editura Aramis, pentru copiii mei insa nu am apucat sa o mai citim. Mi-am adus aminte de ea incercand sa inventam un cantec despre curcubeu :)

Este o carte cu CD, scrisa si povestita de Andreea Demirgian, cu ilustratii foarte frumoase de Victoria Argint. Fiecare oras este descris in amanunt, pe doua pagini in nuante ale culorii respective

Povestea de citit se afla in mijlocul cartii astfel ca paginile colorate nu sunt incarcate cu text.

CD-ul audio are 23 min si ne incanta cu o voce minunata de povestitor care iubeste lumea copiilor. Andreea Demirgian este jurnalista la radio si scriitoare de povesti pentru copii, are si un spatiu virtual numit In Joaca, unde scrie despre viata ei (ne)obisnuita.

Concluzia fiului meu dupa terminarea cartii a fost: "uite mami, ca si altii au avut o saptamana a curcubeului si au scris despre ea." In viziunea lui, autoarea a scris cum a calatorit ea prin fiecare zi colorata.

Si pentru ca va spuneam ca am vrut neaparat un cantec despre curcubeu, va arat ce am gasit noi si ne-a placut



Si o poveste pentru copii cu Bobita si Buburuza



Si o poveste pentru oameni mari...


La final trag linie si spun ca noua ne-a prins foarte bine aceasta calatorie, mai ales ca saptamana ce imi sta in fata nu e prea usoara si consider ca astfel mi-am facut stocul de amintiri colorate pentru a ii face fata.
Sper ca pana diseara sa descarc pozele si sa le pun in ordine pentru fiecare zi, pentru a va arata ce am facut noi in saptamana curcubeului.
Va doresc tuturor o saptamana colorata, minunata, si va indemn daca aveti chef de ceva nou sa va programati si voi o saptamana a curcubeului in care sa calatoriti prin culorile sale asa cum vreti voi.

4 comentarii:

  1. Referitor la raspunsul teu de pe fb, despre curaj, vreau sa iti spun ca curajul nu presupune sa nu iti fie frica. Nici sa fi hotarat. Inseamna sa mergi inainte chiar daca te temi, chiar daca nu vrei, chiar daca disperi. De aceea cred ca tu esti dublu-curajoasa. O data esti pentru tine ca iti depasesti limitele, si o data esti pentru ca esti exemplu pentru cei care te vad. Cei care te privesc au si ei probleme, sunt si ei la marginea unor prapastii. Dar vazandu-te pe tine ca mergi mai departe, prind si ei puteri si zic daca ea poate, atunci pot si eu. Asa zic eu cand te vad ca dai un semn de viata. Chiar daca nu pot citi clar in sufletul tau, faptul ca mergi inainte , indiferent din ce motiv, ma face sa merg si eu inainte si sa prind curaj.
    Am vrut sa iti scriu asta mai demult dar abia acum am prins curaj.
    O saptamana usoara iti doresc. Ma gandesc la tine si iti doresc sa ai pace.
    Esti curajoasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tot spuneai tu ca vreti sa plecati intr-o calatorie si uite ca ati plecat- intr-una asa de speciala...
    E o saptamana in care eu ma gandesc mult, mult la tine...zilnic... si ma rog sa ai putere sa calatoresti mai departe...
    multumim pentru saptamana curcubeului! cu siguranta vom avea si noi una cand vom reveni acasa...

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...