miercuri, 6 aprilie 2011
Paine floarea soarelui 2
Am facut ultima oara painea asta la petrecerea fiului meu zilele trecute si a fost foarte apreciata. Am facut-o cu faina graham; pana acum o faceam doar din faina alba. Reteta dupa care m-am luat o gasiti pe just love cooking.
~ 500 gr faina graham
~ 250 ml apa
~ 3 linguri ulei
~ 20 gr drojdie
~ 1 lingurita sare
~ 1 lingurita zahar
Imi place mai mult cum lucrez cu faina graham, si are si gust diferit fata de aceeasi paine cu faina alba.
Am dizolvat drojdia in apa calda si am pus-o in mijlocul fainii impreuna cu uleiul si zaharul. Sarea am pus-o intr-o margine ca sa nu vina in contact cu drojdia pana mai incolo (recent am aflat si eu asta). Am amestecat si am framantat, am lasat la crescut cam 1 ora, timp in care m-am apucat de covrigei
N-a trecut ora si aluatul meu crescuse foarte frumos. Era asa de cald in bucatarie ca de-abia asteptam sa ies de-acolo. Am pus aluatul pe masa, l-am presat putin si l-am intins in forma de cerc, nu prea subtire. Cercul meu a avut raza de 37 cm ;)
L-am uns cu ulei si pudrat cu faina ca sa evit lipirea totala intre petale atunci cand va creste. Cam la faza asta ar trebui transportata painea in tava de copt deoarece dupa aia va fi foarte greu.(va spun eu, ca la cat de cascatica am fost... i-am croit petale si dupa aia m-am chinuit s-o transport pe tava :))
Am pus un pahar in centrul cercului meu si am facut 4 raze de la gura paharului la margini:
Fiecare sfert din cele 4, l-am impartit in 4:
L-a sfarsit a aratat asa:
Am luat fiecare petala, am tras putin de ea, si am intors-o cu laterala in sus. cam asa:
Asa arata toate petalele intoarse:
Am presarat seminte de in si susan am mai lasat-o la crescut jumate de ora si am dat-o la cuptor pentru inca o jumate de ora.
Iata si bunatatea de paine:
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
IOi...ce buna ii, daca trec pe la timisoara tre sa vin la tine la masa neaparat:). Este o super bucatareasa.
RăspundețiȘtergereVai, tu de-astea faci? In loc sa te odihnesti...:)
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata si banuiesc ca-i si foarte buna. De care faina graham folosesti?- firma.
Hai, numa hai, Dia!
RăspundețiȘtergereMi-a adus un prieten faina graham de la moara Carani cand a venit in Timisoara. deci nu-i de pe rafturile magazinelor.
Wow, arata asa de apetisant! Nu se serveste 'online'??
RăspundețiȘtergere:)
Ba da, se serveste si online :) Daca faci tu si imi trimiti si mie o poza :))
RăspundețiȘtergere