duminică, 3 aprilie 2011

Acele lucruri marunte si sâcâitoare...

~ Mai tii minte acel "11 septembrie"? Poate ai auzit si tu ca presedintele unei companii a supravietuit evenimentelor din 11 septembrie fiindca si-a dus fiul la gradinita.
Altul a ramas în viata fiindca a fost rândul lui sa cumpere briose.
O femeie a întârziat din cauza ceasului ei desteptator, care nu sunase la timp.
Cineva a întârziat, fiind blocat pe autostrada din cauza unui accident de circulatie.
Altcineva a pierdut autobusul.
O femeie si-a patat bluza cu cafea si a trebuit sa se schimbe înainte sa plece de acasa.
Masina cuiva nu a pornit la prima cheie, nici la a doua, nici...
Altcineva s-a întors din drum ca sa raspunda la telefon.
O femeie a plecat mai târziu de acasa din cauza copilului ei care a "tândalit" prea mult.
Altcineva nu a gasit nici un taxi liber.

Însa ce m-a impresionat cel mai mult a fost poate povestea "de supravietuire" a omului care în dimineata aceea s-a încaltat cu o pereche noua de pantofi, a luat diferite mijloace de transport ca sa ajunga la serviciu, dar a facut o "basica" la calcâi si s-a oprit la farmacie, ca sa-si cumpere un plasture. Si uite-asa, omul traieste înca si astazi!

-_-_-_-_-

Ei bine, când eu sunt blocat în trafic, când liftul îmi pleaca de sub nas, când ma întorc din drum ca sa raspund la telefon - toate aceste lucruri marunte ma irita si (mai întotdeauna) ma enerveaza. Însa acum, ma gândesc ca nici acele clipe nu sunt iesite de sub controlul lui Dumnezeu si este voia Lui sa ma confrunt si cu acele "lucruri marunte si sâcâitoare".
Data viitoare când ti se pare ca te-ai sculat cu stângul din pat, când copiii par sa piarda vremea si întârzie cu îmbracatul, când nu reusesti sa-ti gasesti cheile de la masina, când prinzi toate semafoarele pe rosu, nu te înfuria - Dumnezeu nu doarme, ci El vegheaza asupra ta!
Si fie ca El sa continue sa te binecuvânteze cu acele lucruri marunte si sâcâitoare, amintindu-ti mereu ca s-ar putea sa le îngaduie cu un scop anume în viata ta!
E. A. Sârbu ~

Am primit asta pe mail, si in ultima vreme o gramada de chestii de-astea sacaitoare mi se-ntampla. La unele am vazut pe parcurs sensul; la altele inca nu. La unele am incercat sa la gasesc explicatii - pe placul meu :) - cu altele nu-mi mai bat capul.
Cel mai linistita sunt atunci cand ma incred in Dumnezeu ca El este in controlul vietii mele.

Un comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...