miercuri, 16 februarie 2011

Prajitura

Gloria Gaynor - Can't Take My Eyes Off Of You

Asculta mai multe audio diverse


Cui nu-i plac prajiturile? La toti ne plac. Daca am avea acum o prajitura in fata noastra pe masa, am manca-o imediat.
Dar ia sa vedem din ce e facuta o prajitura? In linii mari si de la caz la caz din urmatoarele: oua, zahar, unt, ulei, faina, praf de copt, lapte, etc...
Daca le-am avea pe astea in fata, le-am manca? asa, in starea in care sunt inainte sa se transforme in prajitura. Poate ca unii dintre noi ar manca oua crude si zahar. Dar ulei? da, si aici sunt oameni care beau o lingura de ulei inainte de masa.(insa nu o cana) Dar faina? Credeti ca ar manca cineva faina? Ce sa mai zic de praf de copt? Gustand din fiecare acestea am putea sa zicem: "Hm, imi place / Uh, nu-mi place". Dar pana la urma toate aceste ingrediente fac prajitura delicioasa. Acuma sa va spun si unde vreau sa ajung:
V-ati gandit vreodata ca noi oamenii suntem ca niste prajituri? Fiinta noastra e complexa, are multe domenii, cam asa cum fiecare prajitura are multe ingrediente. Daca ne uitam la fiecare separat (mai ales in viata altora) am putea sa zicem: "Hm, imi place / Uh, nu-mi place" insa asa cum fiecare ingredient din prajitura are rolul lui (dozat si amestecat corect) asa si fiintele noastre au ingrediente care dau specificitate vietii noastre. Unicitate.
Poate ca nu v-ati gandit niciodata la asta. Si aveti impresia ca anumite aspecte ale vietii voastre (fizic, intelectual, aptitudinal...) nu sunt bune, si nu va face placere sa va uitati la ele insa ele au scopul lor. impreuna cu celelalte componente formeaza prajitura finala. Stiu ca sunt multe aspecte ce pot fi schimbate in viata noastra. Insa unele, nu. Haideti sa ne acceptam asa cum suntem iar ce putem scimba - la ingrediente ma refer - sa schimbam cu unele mai de calitate.
Nu uitati. Fiecare este o prajitura. Delicioasa. Unica.

2 comentarii:

  1. Si tu esti cea mai dulce dintre prajiturele, Ludmila, chiar m-ai facut sa zambesc! Multumesc si pentru butonul blogului meu! Pup prajiturica, si celalte doua "prajiturele" mici si dulci ale tale.

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Ioana, tu esti o prajitura delicioasa. Multumesc eu ca mai lasat sa ma bucur de savoarea ta.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...