duminică, 8 mai 2011

Masmi - protectia naturala

Astazi am pentru voi doua vesti; una rea si una buna. Nu va intreb cu care sa incep pentru ca vreau sa incep cu vestea rea; o sa vedeti si de ce.

O cunostinta de-a mea zilele trecute a fost operata pe col (cauterizare cu laser) deoarece facuse o rana. ghiciti de la ce? de la tampoanele interne. ati ghicit.

Tampoanele obisnuite -cele interne- sunt fabricate din bumbac si raion (vascoza). Asta oficial. Neoficial este faptul ca sunt albite cu clor si contin dioxina. Si ca si cum n-ar fi de-ajuns, nu stiu cate dintre voi ati observat urmatorul aspect: se desira. Desira, e un fel de a zice, ca de fapt fibrele de vascoza se rasfira prin locul unde sunt introduse. Va indrum sa cititi un experiment facut aici unde se vede clar diferenta dintre 2 tampoane din materiale diferite.

Daca cititi ingredientele tampoanelor externe din comert veti vedea ca in afara de bumbac obisnuit (cultivat prin stropire intensiva cu pesticide) mai contin plasticuri, celuloza tratata chimic, polimeri superabsorbanti si tot felul de substante ascunse sub denumirea de parfum.

Poate va intrebati de ce atata gargara pentru niste tampoane ca oricum le folosim o data pe luna. Dar: numarul tampoanelor pe care o femeie le foloseste in timpul vietii ei este in jur de 11400 (poate chiar mai mult); iata de ce este importanta compozitia acestora.
De multe ori noi lasam sanatatea sa mai astepte deoarece zicem ca se poate si asa/ n-avem alte alternative/ nimeni n-a murit din asta/ sau cum debita cineva; pai da', cat vrei sa traiesti?
Da' chiar asa... cat vrem sa traim? si mai ales, cum vrem sa traim? Haideti sa traim sanatos.

Vestea buna este ca exista tampoane netratate cu clor, fara vascoza si fara gramada de chimicale. Ele se numasc Masmi si sunt din bumbac bio.
Sub egida nu "cred pana nu testez", am folosit si eu, si m-am lamurit.
Nu este adevarat ce se spune ca lucrurile naturale sunt mai prejos ca celelalte. Ci dimpotriva. Pentru mine a fost excelent. O sa va spun si de ce.

Tamponul extern. La prima vedere arata obisnuit, cu suprafata fina, alba, insa foarte subtire; fapt care m-a contrariat cand l-am vazut. Chiar ma intrebam cata treaba face. Nici nu m-am asteptat sa tina 3 ore in prima zi. Si totusi a tinut. Si nu numai atat dar am avut surpriza placuta sa constat ca a absorbit foarte bine inclusiv pe aripioare in acea zona laterala unde de obicei se mai produc accidente.
Am uitat sa va spun ca se lipesc foarte bine. Eu sunt o persoana energica, si mai ales ca le-am folosit chiar in timpul cand am fost in spital -asa am patit si cu marsupi- deci m-am deplasat mai mult decat as fi facut-o stand acasa in perioada cu pricina; iar el, tamponul, nu s-a deplasat, ingramadit,... hihihi
Despre cele interne am o parere buna; si ca proprieteti, si ca siguranta, si in plus confortul psihic - deci nu mi-a mai stat gandul la desirarea lor. Unde sa mai pun faptul ca m-a tinut 5 ore; intre timp am uitat de existenta lui, acolo.
Sigur ar merita nota 10. Insa eu raman la parerea mea ca cele interne nu trebuie folosite des ci doar atunci cand situatia o cere.
Bonus: au aplicator si sunt ambalate individual. ceea ce mie mi-a fost de mare folos.
Va mai spun si despre cele de noapte care chiar tin toata noaptea. Au doar forma putin diferita dar nu am simtit disconfort, jena, umezeala nici chiar dimineata. Chiar ma gandeam ca sunt unele femei care au perioade mai abundente si ar fi indicat folosirea unor asemenea tampoane.

Despre tampoanele zilnice iar parere buna, isi fac treaba, nu se ingramadesc, nu migreaza.

Acest articol reprezinta parerea mea proprie si personala si la scrierea lui m-am documentat de aici , si de aici
De cumparat se gasesc in magazinul online AmoreBio
Later edit: am pus si poze si link catre magazin

8 comentarii:

  1. Un singur amanunt lipseste......de unde le procuram?
    Se gasesc in orice super...hiper...market!!!
    Utila si in zilele de duminica.....trag cu ochiul.....o adevarata enciclopedie.....
    Pup micutii.

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt in asentimentul tau in priviinta tampoanelor intere... poate si din cauza ca am fost inoculata multi ani cu aceasta idee, de catre ginecoloaga mea, care e de parere ca acestea trebuie utilizate numai in in cazuri exceptionale.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, lipseste amanuntul. offff
    Prin super, hiper, marketuri nn-am mai fost demult la cumparaturi dar aici: http://www.amorebio.ro/magazin/absorbante-si-tampoane-masmi-c-1.html sigur se gaseste.

    RăspundețiȘtergere
  4. Prompta!!!
    Multumesc pentru raspuns......uitasem la primul mesaj sa-mi las ,,iscalitura,,
    Cristina
    O saptamana placuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte utila postare...Te pup

    RăspundețiȘtergere
  6. nu cred ca rana pe col e de la tampoane intern. Acestea sunt ca un fel de pui de cancer care defapt se dobandeste dupa multe avorturi sau prin contact sexual de la un barbat purtator de HPV. Pe sistem imunitar scazut incepe sa se dexvolte

    Poti da un link in postare catre magazinul AmoreBio:)

    Intr-adevar sunt extraordinare.

    Lore(Luthelo)

    RăspundețiȘtergere
  7. Sakura, ai punctat foarte bine! Din niste studii pe care le-am citit mai demult, tampoanele interne sunt verisoare cu dracu', rele de numa', si e foarte nociv sa le purtam, mai ales "atat de aproape" (stii ce vreau sa spun). Si tampoanele externe sunt daunatoare, chiar destul de mult, dar macar nu le bagam in organism, in contact cu mucoasele care sunt suficient de sensibile sa faca transfer de noxe in si din sistemul sanguin, limfatic etc... Ma bucur de orice initiativa care are grija de sanatatea oamenilor, ori masmi se pretinde a fi exact asta. Nu le-am folosit niciodata, dar am folosit echivalente de-ale lor aici, si sunt foarte bune.
    Felicitari pentru campania de educare, sa continui!!! Pupici!
    Mica paranteza, pentru Lore: tampoanele interne aplicate incorect pot sa dea rani pe col. Impreuna cu multe alte lucruri, nu doar cele enumerate.

    RăspundețiȘtergere
  8. Fetelor multumesc pentru interventie.
    E adevarat ca ranile pe col apar din diferite cauze: chiuretaj, sterilet, bacterii, virusi, contact sexual cu parteneri multipli si ocazionali, boli cu transmitere sexuala contactate si netratate la timp, nasteri traumatice- specialistii pot spune mai multe.
    Insa fata in cauza foloseste doar tampoane interne din comert. De cativa ani buni.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...