sâmbătă, 21 mai 2011

Paine impletita in 5

Da, aceasta este sora celei impletite in 4

Cred ca v-ati dat deja seama ca mie imi face placere sa impletesc painile cam la fel de mult cum ii place Diei sa impleteasca parul

 

Am facut painea aceasta saptamana trecuta cu gandul la o persoana draga mie, asa ca am vrut sa fie o paine cu mai multe cereale
~300 gr faina alba
~200 gr graham
~300 ml apa
~25 gr drojdie
~2 linguri seminte de in macinate
~2 linguri fulgi de ovaz macinati
~1 lingura sare
~1 ligurita zahar
Pentru uns deasupra:
~1 galbenus
~seminte de susan&in
Am dizolvat drojdia in apa calda si am pus-o peste faina. Am amestecat toate ingredientele si am framantat o coca mai moale ca de obicei pe care am lasat-o la crescut un pic mai mult de 30 min. Aluatul l-am impartit in 5 suluri si le-am impreunat la un capat. Tehnica impletirii este foarte simpla; e ca si cum am impletita parul in 5.
Am tras sulul din dreapta peste 2 suluri, venind astfel la mijloc.

Sulul din stanga peste cele doua de langa el, ajungand astfel la mijloc

Pe urma iar ultimul din dreapta peste cele doua, venind in mijloc...

Si pe urma iar ultimul din stanga peste doua...

... Pana la sfarsit, cand arata asa: ca un spic

Am mai lasat-o la crescut 30 min, am uns-o cu galbenusul amestecat cu apa si am presarat semintele. Apoi am lasat-o sa se coaca frumos in cuptorul deja incins cam 40 min. Iata si frumusetea de paine, care, din cate am aflat a fost si buna

Si filmuletul: http://www.youtube.com/watch?v=k2VK-Ejakhg&feature=player_embedded

3 comentarii:

  1. DEraga sakura painea ta arata delicios...am incercat pe par impletitura in 5, dar arata exact ca cea in 3...oricum iese frumos:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar cum de nu te-ai dat si tu pe painicile raw?
    Romana

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Dia, nici nu ma pun cu tine cand vine vorba de impletit podoaba capilara
    @ Romana: m-as da, dar n-am deshidrator :(

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...