sâmbătă, 31 decembrie 2011

LA MULŢI ANI!!!

Ştiu că o parte din voi deja petreceţi aşa că nu vă spun prea multe vorbe.

PRIVIŢI ÎNAPOI CU IERTARE
ÎNAINTE CU CREDINŢĂ
ÎN JOS CU ÎNŢELEGERE
ŞI ÎN SUS CU RECUNOŞTINŢĂ

Ne vedem la anu'

Alăptarea - ce spun altii

Profit de faptul ca in bucataria mea se afla 3 barbati extraordinari care pregatesc meniul de revelion si ma apuc sa scriu ultima postare despre alaptare din acest an.
Nu, sa nu intelegeti gresit, personajele masculine din bucataria mea sunt cei mai importanti 3 barbati din viata mea, sotul meu, baiatul meu si fratele meu, care ma iubesc foarte mult si s-au hotarat sa-si faca de cap in bucatarie, fiecare in felul lui, mie dandu-mi liber
Subiectul de azi este despre ce spun/au spus oamenii din jurul meu despre alaptare si felul in care m-au influentat vorbele lor.
Primele sfaturi despre alaptare le-am primit de la mama mea cand a aflat ca sunt insarcinata. A fost un pic ciudat pentru mine sa aud din gura ei despre asa ceva deoarece eu n-am crescut cu ea si nu aveam o relatie prea intima. Ea mi-a spus pentru prima oara sa-mi tin copilul in brate si sa nu-l las sa planga; sa il alapez de cate ori vrea el, sa dorm cu el in pat si sa-l leagan pe picioare.

Mi-a spus ca organismele noastre, al meu si al copilului se cunosc deja ptr ca el traieste deja in mine si crestem intr-un fel amandoi. Ca nici o alta persoana nu va cunoaste mai bine nevoile copilului meu ca mine. Ca eu si bebele avem deja un permanemt flux de informatii pe mai multe nivele dar dupa ce voi naste, faptul ca eu imi voi alapta copilul va aduce un plus de siguranta copilului care nu va mai fi prins de mine din interior ci prin aratarea dragostei si disponibilitatii mele permanente fata de el. Ma simteam asa de bine privind-o cum rosteste cuvintele cu atata blabdete ca pe o poveste care un copil are nevoie s-o auda. Se uita in ochii mei si vorbea despre viitorul care ar vrea sa il am eu cu copilul meu. si desi aveam si eu aceleasi dorinte nu reuseam sa deschid gura sa le exprim in fata acestei femei care stia ce este suferinta si dorul ce copii.

Ea mi-a spus ca alaptarea nu este atat despre foamea copilului ci despre edificarea lui, despre satisfacerea nevoilor lui sufletesti. Ca sanii ei vor fi mereu plini de lapte atata timp cat copilul va avea nevoie si laptele va fi in cantitatea suficienta pentru el cat sa se sature. Nu a fost singura data cand mi-a vorbit despre frumusetea actului alaptarii, insa aceasta prima oara a fost de o deosebita importanta ptr mine pentru ca dupa aia au urmat alte pareri/sfaturi/povesti care au fost de alta natura. nu numai ca nu s-au ridicat la nivelul vorbelor mamei mele dar au avut si alt impact asupra mea deoarece stirbeau din frumusetea acestei experiente a alaptatului si mai ales, ii negau importanta.

Despre sfaturile nepotrivite care nu-i prind bine unei gravide sau mame care a nascut sa le auda nu-mi place sa vorbesc pe larg acum dar ele sunt cam exact inversul celor spuse de mama mea. (suptul la program- pauza de 3,4 ore; timp cronometrat la san-nu mai mult de 10 min la unul apoi la celalalt tot 10 min; dat apa sau ceai intre masele de lapte- ca i-o fi sete; suplimentat cu lapte praf-ca laptele de mama face colici, diaree; dupa 6 luni laptele de mama nu mai e bun; dupa un an ii afecteaza sexualitatea; alaptatul prelungit il face un dependent si nu se va descurca singur in viata) Aceste sfaturi, pareri, le-am auzit din gura diverselor persoane: femei gravide, doctori, asistente, mame intalnite in parc, prietene de-ale mele care citesc anumite carti care dupa parerea mea ar trebui sa fie interzise, ca sa nu mai vorbesc despre ce se gaseste de citit pe internet.

Pentru ca timpul mi-a expirat si trebuie sa merg la bucatarie, de unde nu mai ies pana nu termin tortul, am sa mai scriu doar cateva cuvinte care mi-au placut mie mult de pe blogul Amei: "it's not about my right to breastfeed it's about my childs right to eat"

mai pun un link catre o conversatie impresionanta care n-o sa va para rau daca o cititi pana la sfarsit deoarece ve-ti vedea ce mult inseamna perseverenta unei persoane dispuse sa ajute

Si mai scriu doar o concluzie a fiului meu de 3ani si 9 luni cu care m-a emotionat de curand. Alaptam amandoi copiii deodata si fiica-mea se oprea din cand in cand si radea la el. El sugea intr-una. La un moment dat se opreste. "Mami, la tata ei nu mai curge lapte?"
"Ba da. dar acum se joaca si ea."
"Atunci vreau eu de la tata ei." si odata se infinge in tata stanga si incepe sa suga. Ridicand ochii spre mine: "mami, la astalalta vine mai mult lapte."
"Dar de unde crezi tu ca vine laptele meu?"
"Pai.. de aici". zise el si puse mana langa tata.
"pai cum de acolo?"
"de aici. de la inima ta vine."
:)


Laptele meu vine din inima. si am aflat asta de la copilul meu.

vineri, 30 decembrie 2011

Blog award la sfarsit de an

Am primit de la Blueroses si de la Simona acest premiu pe care l-am primit si de la Dia mai demult. Le multumesc frumos ca s-au gandit la mine si mai ales chiar vreau sa cred ca au gasit ele ceva deosebit la blogul meu de l-au premiat
Premiul are ceva reguli :) care nu promit ca o sa le respect :)
Am ales sa-l fac acum la sfarsit de an deoarece persoanele carora l-il dau mai departe sunt majoritatea mamici pe care le apreciez pentru tot ce-au insemnat ele pentru mine, pentru tot ce fac, pentru influenta si frumusetea lor.
Deci. about me. ceva ce inca n-am spus
1. ma atasez mult de persoane si mai putin de lucruri
2. imi place sa scriu scrisori, povesti, felicitari
3. imi place sa dorm mult, sa citesc, sa ma exprim prin dans, sa fac fotografii, sa-mi privesc copiii cand se joaca cu sotul meu
4. nu-mi place cand cineva imi supara copiii sau sotul. simt nevoia sa dau replica inapoi si sa nu mai am tangenta cu respactva persoana.
5. sunt cam uituca :)
6. imi plac florile puternic mirositare (zambilele, liliacul) marea, nisipul si soarele, zapada multa multa, inghetata, ciocolata
7. nu suport sa fiu certata cu cineva, suparata. prefer sa fac eu primul pas spre impacare.
Si-l dau mai departe catre Roxana, Cristina, Raluca, Diana, Ralu, Adelle.ro, Mimi, Ama, Primavara de poveste
Spuneam ca toate aceste doamne sunt femei care eu le admir pentru ceea ce exprima ele prin postarile lor. Desi au casa, sot, copii si (unele dintre ele) slujba, si-au facut timp sa intretina si un blog scriind despre ele, experientele lor, placerile, neplacerile lor, potolindu-mi mie setea de cunostinte, starnindu-mi imaginatia sau amuzandu-ma/ emotionandu-ma dupa caz, dandu-mi lectii de viata, inspirandu-ma.
Sa stiti ca nu-i usor sa ai grija si de un blog pe langa toate celelalte aspecte din viata ta. mai ales daca vrei sa scrii ceva util, inteligibil, placut, nu doar sa scrii cuvinte. Eu de multe ori am inceput dimineata un articol si l-am terminat abia seara, sau a2a zi, sau a 3a. Am postari incepute tocmai din vara care au ramas nefinalizate si nu stiu daca vor iesi la lumina pana la vara ce vine :))
Cel mai usor mi-e sa copiez ceea ce primesc pe e-mail insa atunci cand vreau sa scriu un articol imi ia timp, energie, si alte resurse necalculabile.
Imi place sa fac asta si imi place sa cred ca o fac bine. altfel as refuza premiul ;)
Gata. acum o sa trec la vizionat un film si maine sper sa apuc sa scriu ceva frumos despre alaptare.

Regulile sunt in numar de 2 :)
~ să spun 7 lucruri despre mine
~ să ofer premiul altor 15 bloggerite.
Eu m ales acele bloguri care cred ca li se potriveste acest premiu si care m-au influentat pe mine in acest an. sunt sigura ca mai sunt bloguri deosebite tocmai de aceea astept sa vad alegerile celor care il primesc.

joi, 29 decembrie 2011

Leapsa muzicala.

Daa. Alta leapsa. M-am incaltat zilele trecute cu o leapsa de pe blogul Ralucai si acuma ptr ca am terminat de vazut un film m-am gandit sa-i dau drumul
;)
Asadar melodii cu o insemnatate aparte, melodii care ne leaga de anumite evenimente din viata noastra, deci nu cele preferate.

Nr 1. From This Moment On
Our wedding song. Melodia pe care mi-am facut eu intrarea :)
Nu am vrut traditionalul mars nuptial ci am vrut acesta melodie care exprima exact ceea ce era in inima mea. Vroiam o nunta in aer liber cu soare, viori, flori, pomi infloriti, libertate de miscare, oameni fericiti, fotografii in natura,.. dar.. Dar mi-a placut si asa cum a iesit. cu toate ca vremea nu ne-a prea ajutat. Partea frumoasa a fost ca am ajuns in fata mirelui meu exact cand Shania Twain canta: i give my hand to you before my heart..." ohh ohh. M-as casatorii din nou in fiecare an cu acelasi barbat cu care am rostit juramintele de casatorie.
Doar ca as schimba complet decorul.

cantecul original aici

Nr 2. Can't Live A Day
Cand a implinit fiul meu 1 an am facut un filmulet cu fotografii din anul acela si am pus aceasta melodie care i-o cantam seara/noapea/ziua cand il leganam, cand il alaptam. Desi nu-mi ieseau toate armoniile a fost cantecul cu care l-am inconjurat de fiecare data pe fiul meu, si va ramane "cantecul nostru". mai sunt si altele dar asta este "cantecul"


Nr 3. Because you loved me
Special pentru mine si sotul meu am avut mereu niste melodii superbe care ni se potrivesc ca manusile. Aici m-e greu sa ma opresc doar la una dar v-o prezint pe cea mai cantata de mine -cine ma stie, ma cunoaste :)
Da stiu. nici cu vocea acestei artiste nu ma pot compara, dar ce sa fac dac mie melodiile astea imi plac.
Initial am vrut sa fie asta melodia noastra de la nunta, dar m-am razgandit si am zis ca va fi melodia de la nunta de argint, sau de aur, care o fi prima :)


Nr4 Amazing grace este melodia mea si numai a mea. O melodie deosebita care o cant de aproape 10 ani de cand mi s-a descoperit dragostea lui Dumnezeu. De atunci zi de zi imi dau seama ca traiesc doar prin Maretul Sau Har. Imi place foarte mult aceasta versiune, insa ma bucur si de alte voci care o interpreteaza si chiar vreau sa cred ca cei care o canta, cu adevarat si cred ceea ce canta. Pe mine muzica gospel ma defineste. pe viata.

alta varianta care imi place aici

Nr 5 Daca ai sti Melodia inceputurilor noastre :) Aceasta melodie mi-o punea s-o ascult la munca colegul meu (care a devenit intre timp prietenul meu si apoi sotul meu)
Culmea era ca toti ceilalti colegi si-au dat seama ca el era indragostit de mine numai eu habar n-aveam. Zi de zi punea acest cantec (si altele cu mesaj asemanator), dar eu nu pricepeam. Intr-un tarziu am aflat si eu ceea ce toti stiau deja si ceea ce si inima mea isi dorea, ca el e indragostit de mine. Maaai, ce mai amintiri...

versiunea live aici

Nr 6 You Will Always Be A Child
De-a lungul vietii mele am avut parte de multe schimbari in fiinta mea insa asa de dramatice, importante, inaltatoare au fost de-abia in acesti ultimi 10
Credeam ca viata este intr-un anume fel. asa cum mi-o imaginam eu. raportat la experientele mele/imaginatia mea. De-abia dupa ce am inceput sa iubesc cu adevarat si sa ma dedic sufleteste am inceput sa traiesc profunzimea vietii cu consecintele de rigoare. Eu cea care credeam eu ca sunt , nu mai eram. Ma transformam intr-o alta fiinta. Mai bine zis, ieseam la lumina, ma cunosteam, ma descopeream; din interiorul meu, fiinta care eram destinata sa fiu cu adevarat incepea sa traiasca din ce in ce mai intens viata. O astfel de secventa de metamorfozare (nu-mi vine cuvantul) a fost si cand am nascut-o pe fiica mea cea mica. Crezi ca sti cu toate simturile tale ceva care e indeajuns, insa Dumnezeu iti pregateste clipe speciale in care te lumineaza si aceasta lumina patrunde inauntrul tau aducand un nou nivel al cunoasterii, al simtirii. bineinteles ca odata cu aceasta intelegere vine si responsabilitatea. Un copil este o minune, si e felul lui Dumnezeu de a iti spune ca te iubeste. Mai jos e o melodie care m-a lovit pe mine intr-o zi cand imi priveam fiica dormind la pieptul meu. stiam doar cateva acorduri si cateva cuvinte care mi le aminteam asa vag, parca demult, dintr-o alta viata. Doua zile am tot cautat informatii despre cantec si cand l-am primit pe mail l-am ascultat intr-una cateva zile

versiunea in limba romana aici

Nr 7 Et Si Tu N'Existais Pas
Tot legat de textul de sus, de cunoastere, de dragoste, de apreciere, de felul lui Dumnezeu de a-mi spune ca ma iubeste, nu ma pot abtine sa nu pun si melodia aceasta superba care e reprezentativa pentru momentele noastre de tot felul: certuri, impacari, mesaje, intalniri, surprize, etc, etc. Dupa prima nostra cearta zdravana asta a fost cantecul impacarii.


Da. stiu ca am scris mult :)
Dau leapsa mai departe la Primavara de poveste, Diana, Ralus, Miriam, Ama, Descude, Coco, Loredana, Alexandra, Federova, Strumfita
Din experientele trecute am observat ca nu toti cei nominalizati fac lepsele asa ca va invit pe toti care sunteti dispusi sa va impartatiti anumite evnimente din viata voastra sa preluati aceasta leapsa.

miercuri, 28 decembrie 2011

De-ale mele

M-am tot gandit daca are rost sa va spun cum am petrecut noi aceste sarbatori si am ajuns la concluzia ca nu. Apoi m-am tot razgandit de vreo cateva ori si uite asa am ajuns aici la calculator incercand sa leg doua vorbe.

In primul rand sunt foarte bucuroasa pentru ca sotul meu a avut concediu (si mai are inca pana in ianuarie) asa ca am sarbatorit (si mai sarbatorim inca) nasterea Domnului Isus Cristos, in pace, fara graba, fara aglomerare, impreuna toti acasa cu musafiri anuntati :) sau neanuntati.

Motivul cel mai important pentru noi este Isus Cristos. El este personajul principal din toata sarbatoarea asta. El ne-a adus pacea care ne umple inimile atunci cand totul in jur pare ca se prabuseste, el ne-a adus bucuria, speranta, mantuirea, viata.
Ne-am bucurat si ca la serbarea de la gradinita educatoarele au organizat totul foarte frumos si i-au invatat pe copii sa puna in scena insemnatatea Craciunului pe langa cantecele pentru Mos Craciun.
Da. ne-am mai bucurat si ca fiul nostru a intalnit 3 mosi craciuni si a primit cadouri de la toti 3, observand el ca ceva nu e in regula cu ei, prea erau ei diferiti asa ca au urmat felurite intrebari :)
Si ne-am bucurat si de bradul (re)impodobit in fiecare zi prin grija copiilor mei :) Eu cand am fost copil n-am avut brad asa ca ma bucur alaturi de ei si ii las sa-l impodobeasca/despodobeasca cum vor ei.

Si ne-am bucurat si de cadouri. Eu mi-am primit portia de cadouri inainte de Craciun prin intermediul celor care m-au votat/ales drept castigatoare la concursurile lor asa ca nu m-am mai asteptat la nimic acum. deci chiar nu mai aveam nevoie de cadouri. Dar fratele meu m-a cadorisit cu dulceata de trandafiri originala ;) mmmmm asa ca m-a atins la (o) coarda sesibila.
Ar fi fost fain daca am fi avut si zapada dar eu inca mai sper sa ninga si sa mergem cu sania, sa facem oameni de zapada. Daca nu, o sa ajungem doar la patinoar. Dar eu tot mai sper :)
Acum urmeaza sa ma laud un pic cu cadourile mele si sa multumesc prin asta celor ce mi le-au trimis:
Pe blogul Alexandrei am castigat aceasta bratara,
si pentru ca imi plac tare mult cerceii facuti de ea, Alexandra a facut specially for me unii foarte draguti in culorile alese de mine :)

De la Diana am primit un sling frumos datorita voturilor acumulate pe blogul Roxanei.

Tot pe blogul Roxanei am castigat o bluza ptr alaptare de la Iulia

De la Simona (Sfaturile bunicii) am primit urmatorul set: argila rosie, ulei de ricin, ulei de migdale, apa de imortelle tot in urma castigarii unui concurs
De la draga de Ioana am primit chiar in saptamana dinaintea Craciunului inca 5 scutece ptr fetita mea.

Tot in saptamana aceea am castigat pe blogul Laurei un voucher de 50 lei pe Iasi Comanda si am ales aceasta jucarie despre care voi povesti mai pe larg intr-o postare separata
Carti, carti carti. De data asta m-am pregatit din timp cu cadourile pentru copii si am comandat pe Librarie.net un teanc de carti pentru copii care le vanam mai demult, de la Editura Aramis alt teanc de carti, si inca de la doua librarii cateva carti care nu mi-au ajuns inca :)
Am inceput deja sa citim din ele si ne plac foarte mult. O singura carte dintre toate astea este pentru mine restu doar pentru copii :)


In loc de final va las cu doua desene animate care impreuna cu copiii le-am tot urmarit in zilele acestea

Tom and Jerry: A Nutcracker Tale (Dublat Romana)
               


           

duminică, 25 decembrie 2011

Primiti cu colinda?

"Dar ingerul le-a zis: "Nu va temeti: caci va aduc o veste buna, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astazi, in cetatea lui David, vi S-a nascut un Mantuitor, care este Hristos, Domnul. Iata semnul, dupa care-L veti cunoaste: veti gasi un Prunc infasat in scutece si culcat intr-o iesle." Si deodata, impreuna cu ingerul, s-a unit o multime de oaste cereasca, laudand pe Dumnezeu si zicand: "Slava lui Dumnezeu in locurile preainalte si pace pe pamant intre oamenii placuti Lui." ~Luca 2:10-14

Stiu ca e tarziu dar de-abia acum am ajuns cu colinda si la voi.
Urmatoarele persoane sunteti colindate cu draga inima incepand de acum si pana cand va veti satura de ele (sau de mine)
Adela, Alexandra Chereches, Alina Nicoleta, Andreea, Blueroses, Casa cu cadouri, Cristina, Coco, Cristina, Cuvinte ratacite, Dia, Diana, Laura, Gabi, Geta, Gabriela Cojocaru, Irena, Ioana, Iulian & Luminita, Marilena, Mimi, MoGio, Primavara de poveste, Raluca, Ralus, Roxana, Sabina, Simona, Sorina,

Si-acum e randul celor fara blog :)
Cristina, Claudia, Katy& Raul, Iosif Maria, Mariana - Sebis,












































Va imbratisez pe toti si va doresc ca pacea, bucuria, si mantuirea, adusa pe pamant de Cristos sa va umple inimile.
Nu-mi trebuie prajituri nici alte rasplati ;) as vrea totusi sa stiu care din colinde v-a placut mai mult.

joi, 22 decembrie 2011

Felicitari de iarna

Azi am avut planificate activitati de handmade si de sortare a cadourilor.
In privinta felicitarilor a iesit altceva decat imi propusesem eu la inceput dar suntem incantati cu totii de rezultate.

Pentru aceste felicitari a fost nevoie de urmatoarele materiale:
hartie alba/colorata, creion, foarfeca, capsator, lipici, oja, 2 copii, o mamica adaptabila :)
Am folosit hartie colorata taiata la dimensiuni de A5
Pentru inceput am facut un sablon ptr brad. Ptr sabloane de obicei folosesc hartie cartonata (cartonul de pe spatele creioanelor colorate, cariocilor, dresurilor). Deoarece fiul meu imi face observatii cand desenul nu e egal (simetric) de data asta am indoit cartonul in doua si am desenat jumatate de brad. Pe care apoi l-am decupat tot asa cu foaia indoita si a rezultat un brad, pe care l-am folosit ca sablon.

Cu sablonul indoit fiul meu a desenat o jumatate de brad pe hartia verde indoita. Eu am decupat si am obtinut un bradut verde "egal" asa cum ii placea fiului meu ;) Am capsat bradutul pe hartia albastra la mijloc am indoit in doua si am obtinut ce vedeti in imaginea a3a
Ce urmeaza mai departe este opera fiului meu care a fost foarte bucuros sa-mi foloseasca ojele de unghii ptr realizarea globurilor. asta pentru ca nu aveam acuarele ;)

Pentru felicitarea a2a am folosit tot sablonul de la inceput insa descfacut. fiul meu a facut conturul bradului pe hartia verde, eu am decupat
Din hartie alba am mai decupat eu un bradut putin-putin mai mare ca dimensiuni astfel ca suprapunand brazii unul peste altul sa se vada si o paticica din cel alb. Le-am lipit cu oja transparenta deoarece am constatat ca lipiciul care il aveam se uscase si nu mai era bun. Mai departe am lipit bradutul nostru "inzapezit" pe jumatatea de sus a hartiei cartonate albastra, si fiul meu a trecut din nou la desenatul globurilor cu oja. de data asta fara sa se grabeasca ;)
Eu am lipit in varful bradutului o steluta decupata dintr-o hartie sclipicioasa. strategic am pus-o ;) in asa fel incat atunci cand se inchide falicitarea partea de deasupra sa fie tinuta sub steluta
Si astfel felicitarile noastre au fost lasate la uscat departe de manutele copiilor. si astazi au ajuns la destinatari care au ramas foarte surprinsi de munca noastra in echipa.
Maine sper sa facem niste decoratiuni din hartie. daca nu ati facut pana acum va sugerez sa luati cateva idei de la Laura, Cristina, coshuletul colorath

V-am tzucat.

marți, 20 decembrie 2011

The snowman story

Daa. Povestea oamanilor de zapada ar fi trebuit sa inceapa altfel insa avand in vedere ca au fost facuti in mai nulte reprize, de-a lungul intregi zile din lipsa de curent electric :) i s-a dus tot aspectul liric
Asa ca o sa va spun o glumita citita de curand pe un alt blog

Wikipedia: Eu stiu totul !
Google: Eu am de toate !
Facebook: Eu stiu pe toata lumea !
Internet: Fara mine nu aveti valoare !
RENEL: Serios ??????


Deci oamenii de zapada au fost modelati pe intuneric de fapt la lumina unei lumanari firave, de mine si de fiul meu, ocazie in care m-a lamurit el si pe mine cine este monstrul care sta ascuns in intuneric. brrrr.
Eh, e un monstru care ii e frica de lumina. saracutul ;)

Sursa mea de inspiratie pentru oamenii de zapada a fost Ligia si ale ei bomboane gen Raffaello. E a 2a oara cand fac acest desert insa de data aceasta am mai adugat susan la reteta Ligiei si am inlocuit mai mult de jumatate din cantitatea de curmale cu stafide. Motivul nu a fost doar ca sa-mi iasa culoarea mai deschisa a bomboanelor ci si pentru ca mie-mi place foarte mult susanul, si copiilor mei le place; facut lapte sau in diferite creme este o sursa excelenta de calciu si magneziu. Mai multe informatii despre susan gasiti aici Pe blogul Ligiei veti gasi atat informatii importante despre ingredientele din retetele ei raw ci si sfaturi utile pentru o viata sanatoasa.

Reteta aceasta este foarte simpla dar si foarte gustoasa. Mai jos aveti prezentarea video din show-ul Ligia’s Kitchen.

Ligia Pop este promotoarea alimentatiei raw food in Romania, autor, raw chef, gazda show-ului “Ligia’s Kitchen®” care are 21 de episoade pana in prezent, fondatoarea si organizatoarea targurilor raw food nationale “Raw Generation®” si a miscarii “Romania Goes Raw”. Ligia a publicat pana in prezent trei carti despre raw food si o metoda inovativa de pian, deoarece pe langa toate acestea ea este si licentiata in muzica de catre Universitatea de Arte “George Enescu” din Iasi si profesoara de pian.

“Retete Vegane Fara Foc“
“Germeni si Vlastari, Surse de Sanatate si Energie”
“Deserturi pentru Parinti si Copii Sanatosi”
“Pasi in Lumea Muzicii”

Pentru episoadele din show-ul “Ligia’s Kitchen” care sunt in limba engleza, puteti selecta subtitrarea in limba romana apasand pe butonul rosu CC de sub video.

Ce-mi place mie la sotii Pop este ca ei amandoi sunt pe drumul acesta impreuna si se sustin unul pe celalalt. De obicei Ligia e cea care care executa minunatele retete si Raoul e in spatele camerei de filmat insa in ultimul lor episod Raoul ne onoreaza cu prezenta si cu iscusinta

Sper sa va incumetati si voi sa faceti acest desert raw-vegan sau chiar altul,
de ce nu.

duminică, 18 decembrie 2011

Dragostea şi sărbătoarea

1 CORINTENI 13

VERSIUNE DE CRĂCIUN (sau, de ce nu, în ajun de orice mare sărbătoare!)

(autor necunoscut)

Dacă îmi împodobesc casa ca nimeni altcineva, cu panglici de mătase, cu seturi de beculeţe ce-ti iau ochii cu pâlpâirea lor sau cu baloane vesele ce-ţi aduc zâmbetul pe buze, dar nu-mi exprim dragostea faţă de familia mea, nu sunt decât un alt decorator, mai mult sau mai puţin talentat.

Dacă robotesc până la epuizare în bucătărie, pregătind mese îmbelşugate, frământând cozonaci pufoşi si înmiresmaţi şi aranjând apoi ca nimeni altcineva masa de sărbătoare, dar nu-mi exprim dragostea faţă de familia mea, nu sunt decât un simplu bucătar.

Dacă mă ofer să ajut la cantina socială, să duc Vestea Bună la azilul de bătrâni şi dacă dau tot ce am în scopuri caritabile, dar nu-mi exprim dragostea faţă de familia mea, nu-mi foloseşte la nimic.

Dacă împodobesc bradul cu îngeraşi argintii şi fulgi de zăpadă confecţionaţi cu migală (sau masa cu aranjamente florale inspirat si iscusit alcătuite), dacă particip la o serbare după alta, onorând nenumăratele invitaţii ce mi se fac, dacă nu lipsesc la nici o repetiţie de cor pentru marea Sărbătoare, dar în toate acestea nu mă concentrez în primul rând asupra lui Cristos, nu-mi foloseşte la nimic şi nu am pătruns adevăratul sens al Sărbătorii.

Dragostea se opreşte din gătit ca să îmbrăţişeze copilul.

Dragostea se opreşte din împodobitul casei ca să-i dea un sărut soţului şi să-i spună te iubesc.

Dragostea este plină de bunătate, deşi grăbită şi obosită.

Dragostea nu pizmuieşte casa celui care a pus pe masa împodobită festiv farfuriile din cel mai fin porţelan şi tacâmurile de argint.

Dragostea nu ţipă la copii să nu-i stea în cale, ci este plină de mulţumire că îi are, chiar dacă i se împletesc printre picioare.

Dragostea nu le face daruri numai celor care pot să dăruiască la rândul lor, ci se bucură să le pregătească daruri în primul rând celor care nu au din ce să dăruiască.

Dragostea acoperă totul, crede totul, nădăjduieste totul, suferă totul.

Dragostea nu va pieri niciodată.

Suesa heartstrings

sâmbătă, 17 decembrie 2011

Castigatoare giveaway natural soap by Amitha

Lista cu participantele:
1. cathysava
2. Oana Catalina
3. Simona
4. ank_adaus
5. coshuletzul_colorath
6. Cristina
7. RoCoco
8. Us
9. Adela
10.mariana
11.bella
12.casty
13.Alexandra
14.Radu Marilena
15.Radu Adina
16.Ionela Pascu
17.Oana Vasile

And the winner is...
Adina Radu felicitari. Te astept cu un mesaj pana poimaine adica 19.12.2011

Va multumesc tuturor pentru participare. Va doresc la toate sarbatori binecuvantate, sa aveti parte de oameni dragi langa voi, sa primiti cadouri frumoase si sa daruiti si voi la randul vostru.
Nasterea Mantuitorului nostru sa va umple inimile de bucurie.

Sper ca la inceputul anului ce vine sa va mai pregatesc o surpriza ;)

Concurs de Crăciun

Un concurs cu tematică de Craciun se desfăşoară pe blogul Laurei Frunză.
Nu numai unul :) dar eu mă opresc doar la acesta.
Sponsorul concursului este Iaşi Comandă care oferă două vouchere pe site-ul propriu pentru doi paticipanţi la acest concurs despre cărţi.
Cartea de Crăciun care mi-a marcat mie copilăria este fetita cu chibrituri de Hans Christian Andersen. Cred că o ştiţi cu toţii şi nu sunt singura care a plâns de fiecare dată când a ascultat-o sau a citit-o. Culmea este că atunci, în copilărie nu aveam nimic împotriva finalului poveştii; mi se părea că e normal aşa ceva, nici nu-mi imaginam că se putea sfârşi altfel. Însă după ce am crescut mi-aş fi dorit să aibe alt final.

Dar, asta a fost odată.. aproape ca niciodată...
Ceea ce mă face ca pentru copiii mei să aleg alte carţi de Crăciun.
Povestea primelor daruri de Crăciun o carte pe înţelesul copiilor despre ceea ce ar trebui să ne anime pe toţi de crăciun.


Dum-Dum şi păţaniile lor. Povestea de Crăciun o alta carte excelentă despre semnificaţia Craciunului pe inţelesul copiilor.

Sper să vă placă aceste cărţi şi să aveţi parte de multe alte lecturi interesante alături de copiii voştri

vineri, 16 decembrie 2011

Învăţăm de la copii

Am 2 filmuleţe faine pentru voi azi. Amuzante şi educative.
Nu scriu prea mult pentru că sunt pe fugă dar promit să răspund la toate comentariile (şi la alea restante) când mă întorc.

Ştiu că sunt unii oameni care nu acceptă sub nici o formă că pot lua lecţii de la un copil. pe mine experienţa m-a învăţat altceva.
Nouă, băieţelul nostru ne-a oferit adevărate lecţii de viaţă în anii aceştia.

Voi ce credeţi? Putem învăţa de la copii?


sâmbătă, 10 decembrie 2011

Wishlist for Christmas - leapsa in imagini

Tot citind pe bloguri postări despre ce cadouri le-ar place unora să primească de Crăciun mi-a venit ideea unei leapşe în imagini.
Leapşa presupune să enumerăm 5 cadouri care ni le dorim de Crăciun.
M-am gândit că 1 cadou, e prea puţin, 3 e prea conformist, 10 e prea mult aşa că 5 e cel mai potrivit. Apoi dăm leapşa mai departe la minim 5 persoane.

Cam aşa arată lista mea de dorinţe pentru Crăciun
Numarul 1
Ptr mine deshidrator Excalibur sursa

Numarul 2
Ptr al meu sot DSLR Nikon D90 sursa

Numarul 3
Body-uri Bodybebe cu mesaje de Natural Parenting sursa

Numarul 4
Set multiconstructii sursa
Astea ultimele doua pentru copiii mei

Numarul 5

Sa se stranga banii necesari ptr Bibi

Dau leapsa mai departe la
Adela
Blueroses
Cuvinte ratacite
Dia
Gabi
Gabriela
Geta
Irena
Raluca
Sabina
Simona
Dedi
Iulian
Makaweyus

vineri, 9 decembrie 2011

O leapşă

Am primit de la Blueroses urmatoarea leapşă care tot m-am fofilat s-o fac. dar, today it's the day

1. Îmi poţi spune: sakura
2. Mi-ar plăcea să mă numesc: ...007
3. Dacă aş fi un personaj de carte, aş fi: Forest Gump :)
4. Melodia mea preferată este: Amazing grace
5. Ziua preferată a săptămanii pentru mine: Duminica
6. Mi-e dor de: zilele petrecute la mare
7. Dintre actorii din întreaga lume azi îl plac pe: Will Smith
8. Urăsc şcoala pentru că: o uram pe cand eram şcolariţă; din mai multe motive
9. Îmi place şcoala pentru că: e unul din factorii care contribuie la depăşirea limitelor mele
10. Culoarea mea preferată e: turcuoaz, verde, mov, rosu
11. Partea preferată a zilei pentru mine e: seara
12. Vampiri, vârcolaci, fantome sau extratereştri? no way
13. Mi-ar plăcea să locuiesc: pe o insulă tropicală
14. Azi sunt fericită pentru că: am scos coletul cu cărţi de la poştă
15. A fost un cosmar sa vad: ( ... ) copii bolnavi, suferinzi
16. Aş vrea să: vină cineva şi să facă curat la mine în casă ACUM
17. Mi-ar plăcea să existe: 4 ani de concediu maternal
18. Aş vrea să lucrez în domeniul: consilierea copiilor
19. Dacă aş avea o putere ar fi: să pot vindeca orice boală
20. Îmi place numele: Gloria
21. Cred că prietenii adevaraţi sunt cei care: deşi te cunosc, te iubesc aşa cum eşti
22. Citatul meu preferat este: Pot totul în Cristos care mă întăreşte
23. Cred că cel mai frumos sentiment e: iubirea.
24. Aş vrea să pot: să mă teleportez.
25. Viaţa e frumoasă pentru că: e un dar
26. Planul meu secret e să: if I tell you I must kill you :)
27. Îmi place serialul: îmi plăcea La Piovra
28. Aş vrea să scriu despre: oamenii care îi iubesc; dragostea care vindecă totul
29. Vreau sa îţi spun că: eşti o persoană importantă
30. Cum ţi s-a părut acest chestionar? Ce ai vrea să îi mai pui? Lung, soro, lung :)

Îl dau mai departe persoanei care a avut răbdare să citească tot ce-am scris.

Dacă nu îl citeşte nimeni .... o să nominalizez eu pe cineva :) până la urmă ;)

miercuri, 7 decembrie 2011

Take Time to Be a Dad Today

Anul acesta în perioada care a trecut vară - toamnă am avut ocazia să văd o scenă frumoasă dintre un tată şi fetiţa lui. Mi-amintesc că treceam cu soţul pe lângă ei şi tăticul acela îi împletea părul fetiţei ţinând în gura un elastic colorat în timp ce fetiţa îi povestea cum ştie ea sa împletească părul papuşilor fără să le tragă de păr :) Când ne-am îndepartat puţin şi ne-am uitat în urmă cei doi erau deja în nisip, desculţi se fugăreau unul pe celălalt şi râdeau.
Într-altă zi am constatat cu bucurie că parcul era plin de tătici cu copii şi foarte puţine mămici; eram doar vreo 3, 4 mămici şi nu ne simţeam în inferioritate :))
ba chiar ne uitam toate cât de implicaţi sunt tătici din jur în joaca copiilor.
Asemenea scene aveau loc sâmbăta în parcul din faţa blocului meu, când probabil mămicile se relaxau în casă sau fiecare pe unde vrea. aşa îmi place mie să cred, deoarece sâmbăta e una din zilele mele de masaj ;)

Tot cam prin vară din câte îmi amintesc eu am descoperit pe fatherhood.gov nişte filmuleţe foarte drăguţe pe care m-am gândit să le împart cu voi. astăzi am constatat că lipsesc filmuleţele de pe site, dar le-am găsit pe you tube.
Este vorba despre o campanie de sensibilizare a taţilor, de provocare a taţilor la implicarea acestora în viaţa şi cresterea copiilor lor.







Despre importanţa tatălui in viaţa copilului am mai menţionat aici şi aici

marți, 6 decembrie 2011

Concurs pe Nervi De Toamna

Nu va speriati, nu e nimeni nervos :) asa se numeste blogul care organizeaza un concurs unde puteti participa si voi daca scrieti un citat preferat.
Mai multe detalii aici

"Aveam toate motivele sa stiu cand Jenny vorbeste serios. Am capatat invoirea sa raman, spunand o minciuna
- Te cred , am raspuns
- Asa da, mai merge, a zis ea. Si acum, am sa te rog foarte mult sa-mi faci o favoare, da?
Simteam cum undeva in mine urca iarasi valul acela cotropitor, de lacrimi. Dar m-am tinut tare. N-aveam sa plang. Aveam pur si simplu sa-i indic lui Jennifer printr-o miscare aprobatoare a capului ca sunt intr-adevar fericit sa-i indeplinesc orice dorinta. da
- Te rog sa fii bun. strange-ma o data, foarte tare, in brate, mi-a spus.
I-am atins bratul. Dumnezeule! cat era de slaba - si am strans usor
- Nu, Oliver. Te rog strange-ma de-adevaratelea in brate, foarte tare.
Cu multa bagare de seama la tuburi si la toate celelalte - m-am urcat atunci in pat langa ea, si am cuprins-o in brate.
- Multumesc Ollie.
Acestea au fost ultimele ei cuvinte."

Acesta este citatul meu. Prietenii stiu de ce.

sâmbătă, 3 decembrie 2011

Delicii cu dovleac

Astazi dupa atata pauza de la calculator mi-am adus aminte sa va spun ca in toamna asta am redescoperit gustul natural al dovleacului. Spun asta deoarece eu eram obisnuita sa-l mananc doar copt in cuptor sau in placinta.
Dar acum pe langa sucurile facute din dovleac cu mar, morcov, telina sau gutuie, am mai incercat niste retete noi. Pofta mi-a starnit-o Ina cu al ei desert
Initial eram in cautare de caju si fistic insa am ajuns sa cumpar mei si seminte de in :)) Si asa in loc de tort am facut budinca si prajitura

Budinca de mei cu dovleac

~300 gr mei am pus la inmuiat cu o seara inainte. A 2-a zi l-am fiert si l-am amestecat cu
~o bucata de dovleac data pe razatoare (mica/mare, iese bun oricum)
Am pus intr-o forma de yena unsa cu unt de cocos si am dat la cuptor. In 15-20 min e gata. Cand s-a mai racit putin am rasturnat-o pe farfurie unde copiii mei au facut-o ko in cateva minute.
Am uitat sa spun ca deasupra am pus dulceata de mure data prin sita sa nu mancam si semintele acelea mici sau sos de ciocolata facut ca aici


Prajitura Happy Hour
:)
Aceasta intra la categoria raw :)

Prima data am vrut sa fac aluatul de la galuste dar cum nu aveam migdale inmuiate a trebuit sa improvizez.
~5 linguri nuci
~5 linguri seminte susan
~5 linguri fulgi de ovaz
~5 linguri pulpa de nuca de cocos/fulgi de cocos
nucile rasnite+susanul rasnit+ fulgii de ovaz rasniti+ cocosul se amesteca bine cu
~2 linguri miere
Se lasa sa se impreuneze bine toate astea, pe urma se intinde intr-o farfurie cu mana blatul respectiv.
Cu un cutit taiem aluatul in 6 parti egale (sau cate doriti voi) ca in fotografie
Acestea vor fi petalele

ne apucam de o petala si ridicam colturile exterioare in sus. cu grija ca sa formeze o petala frumoasa asa.

Facem la fel cu fiecare petala pana cand floricica noastra va arata asa
O bucata de dovleac, cat de mare vreti voi, o dati pe razatoarea mica si lasati putin la scurs. Zeama care se aduna se bea iar pulpa o amestecati cu putina miere, insa sa aveti grija ca compozitia sa fie tartinabila :)
La noi s-a mancat jumate din compozitie asa ca ce-a ramas am intins peste blat cu grija

Lipiti varfurile petalelor peste compozitie ca sa arate ca o floare. asa
Puteti sa o lasati asa nivetala frumos,



sau puteti sa-i puneti in mijloc o smochina hidratata zdrobita cum am facut noi
Se baga la frigider pana la servire sau se mananca pe loc :)
E foarte gustoasa. se mananca repede. se repeta operatiunea a 2a zi :)

Mi-am adus aminte sa va spun ca azi e o zi importanta ptr Diana si al ei baietel.
Asa ca prajitura asta e dedicatia mea ptr ei :)

Castigatoare giveaway Bijuterii- arta

Am primit urmatorul email de la Corina inainte de ora 12 dar eu abia acum am avut timp sa-l scriu:

Alegerea noastra este:

Samoila Diana-Eugenia
http://diathings.blogspot.com/2011/11/printre-nori-giveaway-cu-bijuterii-arta.html

Multumim tuturor participantilor.
Apreciem comentariile si postarile voastre, insa textul Dianei se califica cel mai mult...
1. Este cel mai lung.
2. Este atent scris.
3. Contine linkuri spre site.
4. A respectat si celelalte reguli.

Maine lansam un nou concurs pe site.
Deci stati aproape. Vor fi mai multe premii.
Multumim Sakura.
Castigatoarea va posta o poza pe pagina de facebook cu premiul primit.


Asadar Dia poti sa sarbatoresti :)
Te astept cu un mesaj.

Va multumesc tuturor participantelor.
Napte buna

miercuri, 30 noiembrie 2011

Despre copii şi violenţă

Zilele trecute a fost ziua internaţională împotriva violenţei domestice. Recunosc că eu m-am gândit cel mai mult la copii şi la violenţa asupra lor aşa că am hotărât să scriu ceva pe tema asta până nu trece prea mult timp.
Înainte de a trece mai departe vă rog să citiţi pe blogul Ralucăi un articol tulburător. Selectez doar următorul fragment:

"Incetul cu incetul iesirile mele deveneau tot mai justificabile si tot mai accentuate. Ajunsesem sa cred ca orice neascultare imi dadea dreptul sa ma port asa. Ca doar eu sunt parintele si nu tolerez neascultarea, nu? Adevarul e ca nu imi pasa de ce nu ma asculta sau de ce are un anumit comportament ci imi pasa doar sa-mi exercit eu rolul de corector."

V-am recomandat să citiţi postarea Ralucăi înainte de a viziona filmuleţele pentru că scenele care urmează sunt mai dure decât povestea acelei mămici.
Filmuleţele sunt luate de pe salvaticopiii.ro organizaţie neguvernamentală unde în anul 1 de facultate am fost la practicî. Pe atunci nu eram atât de atentă la ce se întamplă în jurul meu, toată atenţia era acordată copilului meu ţi nevoilor lui. Citeam materialele celor de la asociaţie şi ascultam ce spuneau însă nu acordam prea mare interes acestui fenomen. Poate pentru că nu era aşa mediatizat. sau pentru că trăiam eu prea în lumea mea. Între timp părerea mea asupra acestui lucru s-a schimbat. Mi-am dat seama că importanţa creşterii şi educaţiei pozitive a copilului este esenţiala şi nu este îndeajuns mediatizată. nici însuşită.

Statisticile deşi nu reprezintă exact cifra reală (ea este mult mai mare) arată aşa
~86% dintre copiii cu vârste cuprinse între 2-14 ani sunt dispiciplinaţi prin utilizarea de tehnici violente (pedeapsă corporală, abuz psihologic) de către parinţi sau alţi aparţinători. 2 din 3 copii sunt bătuţi acasă.
~17% dintre copii sunt victimele măsurilor severe de disciplinare corporală (bătăi repetate, lovire peste cap, urechi şi faţă în mod repetat, lovire cu obiecte).
Poate unii dintre voi nu cred asta dar de-abia când intri în contact cu acest fenomen ajungi să cunoşti amploarea lui.

Unii părinţi se plâng de oboseală, stres, sărăcie, lipsă de timp, probleme de sănătate, etc, şi folosesc asta drept scuză pentru a se purta violent faţă de proprii copii. sau faţă de ai altora. Nu neg că acestea nu sunt motive reale care dau bătaie de cap parinţilor, însă bătaia nu este o soluţie pentru educarea şi disciplinarea copiilor. Zicem că iubim dar nu manifestăm dragostea faţă de cei care au nevoie mai mult. Adevarul este ca noi toţi avem nevoie de dragoste pentru a trăi frumos indiferent că suntem mari sau mici. Numai că noi, adulţi, pe măsură ce am crescut ne-am dezvoltat un sistem propriu de ignorare a acestei nevoi. am îngropat-o undeva sub celelalte griji, motivaţii, valori, sau am găsit tot felul de substitute ptr această dragoste. Dar nu e totul pierdut. Mai există oameni care sunt dedicaţi recuperării celor ce suferă. Există programe de consiliere a părinţilor, servicii de parenting, si pe site-ul lor puteti citi mai multe despre educatia pozitiva a parintilor, copiilor, invatatorilor.
Salvati copiii au initiat si un manifest din care o sa copiez aici principiile de baza

* Copiii sunt buni - eventuale comportamente nepotrivite sunt de fapt expresia unor nevoi, frustrări, stări pe care altfel el nu ştie să le exprime.
* A creşte un copil înseamnă a construi un destin şi a forma un adult - aşadar metodele violente şi agresive de creştere a copiilor le afectează evoluţia şi comportamentul lor ca viitori oameni maturi.
* A creşte un copil este o Responsabilitate – iar aceasta revine tuturor adulţilor şi membrilor societăţii.
* A educa un copil înseamnă a-l învăţa cum să trăiască printre oameni, astfel încât să fie în pace cu sine însuşi şi să-şi găsească locul care i se potriveşte în societate: Bătaia, umilirea, agresivitatea verbală şi emoţională, lipsa respectului nu educă un copil. Doar îi distrug sufletul. Violenţa nu corectează niciodată un comportament negativ, ci inhibă reacţiile fireşti. Copilul ajunge să experimenteze dezechilibre în relaţia cu sine şi cu ceilalţi.
* Un copil porneşte în viaţă fără un bagaj de cunoştinţe, el urmând să înveţe pas cu pas de la adulţi cum să se comporte. >>>






O să continui cu alte forme de violenţă: violenţa psihologică, verbală, emoţională. Care unii parinţi o consideră acceptabilă: insultele, ţipetele, ameninţările, critica neconstructivă, umilirea, învinuiri şi reproşuri repetate, manipulare emoţională, discreditarea. Toate acestia îşi pun amprenta în formarea copilului, în stima lui de sine, în relaţiile lui.
Imaginile mi-au sfâşiat inima. E necesar aşa ceva? Vă spun că nu. Dragostea e ingredientul absolut necesar în creşterea copiilor noştri.
Noi adulţii nu suportăm ca cineva să se poarte aşa cu noi. Copiii de ce ar suporta?
Copiii care trec prin asemenea experienţe ajung la rândul lor să se comporte la fel ca adulţi. Uneori nici nu e nevoie să ajungă adulţi ci umările se văd încă din şcoală: comportament agresiv, abandon şcolar, delicvenţă, sau depresie, anxietate, comportamente auto-distructive, tulburări de alimentaţie, de relationare, psihice ...
Despre forma de violenţă numită neglijare o să vorbesc altă dată deoarece pentru astăzi mi-a fost de-ajuns.

marți, 29 noiembrie 2011

Giveaway natural soap by Amitha

Dragii mei azi dau startul unui nou giveaway care sigur o să vă placă.
Pe sponsorul concursului de astăzi l-am descoperit cu ceva timp în urmă şi de când am intrat pe blogul Amitha apiterapie prin cosmetică cu greu am mai putut ieşi de acolo :)
Sabina pe numele ei cel frumos este un multitalent pe care mă bucur ca l-am descoperit, mă bucur că beneficiez de produsele ieşite din mâinile ei, şi că împreună colaborăm pentru acest giveaway.

Vroiam să vă spun câteva lucruri despre ea însă mi-a fost greu să selectez doar un fragment din interviului ei care m-a încântat nespus, aşa că vă las să îl citiţi personal.
Vă mai spun doar că Sabina foloseşte pentru realizarea cosmeticelor ei doar ingrediente naturale, plante, uleiuri în combinaţie cu produse apicole din producţia stupilor proprii.
Premiul oferit este un săpun natural Infuzie Orientală eu l-as numi săpun 2in1, excelent pentru păr şi corp.
Acest giveaway este pentru toată lumea; veţi observa asta din reguli:
1.
~Cei cu blog: urmărire prin GFC a blogului Amitha, postare pe blogul personal, separată, despre giveaway
~Cei cu facebook: like paginii facebook, share pe facebook despre giveaway
Deci: daca aveti doar una din acestea doua puteti participa; e de-ajuns sa postati pe una dintre ele

2.
Spuneţi ce reteta/sfat cosmetic de pe blogul Sabinei vă este de folos, sau ce produs din magazinul ei vă place. Specificaţi asta în postarea de pe blogul personal sau facebook şi puneţi link activ către ce aţi ales.
3. Urmărirea prin GFC a blogului meu.
4 Lăsaţi aici un comentariu cu următoarele date
numele GFC,
link postare blog
numele facebook
link postare facebook

Giveawayul e valabil doar pe teritoriul României şi e deschis până în 16 decembrie ora 23:59
Câştigătorul va fi anunţat pe 17 decembrie şi va fi extras cu random.org
Vă îmbrăţişez şi vă aştept să vă înscrieţi în număr cât mai mare.

Nu uitaţi că mai am un giveaway care mai este valabil doar până în 30 noiembrie, adică până mâine

luni, 28 noiembrie 2011

Giveaway de la Blueroses

De cand imi propusesem eu sa imi anunt participarea la giveawayul ei.. offoff
In sfarsit in seara asta tocmai cand mi s-a stricat prelungitorul si nu mai pot folosi calculatorul sunt nevoita sa vin prin vecini sa ma inscriu si eu la concursul ei :)
Asadar Blueroses ne ofera trei premii cu 3 carti, 3 filme si 1 ceas
Termanul limita este 30 noiembrie si va puteti inscrie aici

Poveste cu nuci de săpun

"A fost odată, nu chiar demult, cam anul trecut, o mămică grijulie care căuta informaţii despre detergenţi. buni si nu prea scumpi :) asa cum vrea toată lumea :)
Dar toate informaţiile sugerau că detergenrţii buni sunt scumpi iar cei nu prea scumpi nu sunt buni :(
Aşa că mămica cea grijulie era cam dezamagită în această privinţă. Într-o zi, sătulă de privit în ofertele marilor magazine a descoperit pe internet o alternativă ecologică la detergenţii din comerţ. Pentru prima dată afla despre nucile de săpun. Aşa că a început să testeze şi ea eficacitatea acestor nuci şi a fost foarte foarte mulţumită."

Aşa ar începe povestea spusă de mine celor care caută o alternativă economică, ecologică şi mai ales sănătoasă la ceea ce astăzi ni se prezintă ca cei mai buni detergenţi din comerţ. Nu dau nume că nu vreau să le fac reclamă.
Câţi dintre voi ştiu că majoritatea detergenţilor sunt de origine petrochimică? Sau că surfractanţii anionici, cei mai utilizaţi în detergenţi, nu sunt biodegradabili? Sau că fosfaţii dăunează grav sănătăţii oamenilor şi animalelor, solului, apelor? Desi UE a propus interzicerea utilizării fosfaţilor în compozitia detergenţilor, din noiembrie anul trecut, iniţiativa a rămas fără ecou.
Despre înălbitori optici (fluorescenţi) ştiaţi că nu albesc rufele? Ei doar creează impresia de albire şi strălucire, datorate convertirii razelor ultraviolete în lumină.

Daca aveţi impresia că la clătire toate astea pleacă aşa cum au venit eu vă spun (şi nu doar eu) că particulele de detergenţi nu sunt îndepărtate în totalitate în procesul de limpezire a maşinilor automate.

Şi ne mai mirăm de faptul că un copil din 5 suferă de diferite forme de astm, sau că 20% dintre copii suferă de dermatite sau alte afecţiuni ale pielii, iar creşterea bolilor alergenice din România şi de pe plan internaţional este în creştere?
Şi asta ptr că ne rezumăm doar la ieftin sau bun, şi nu luăm în calcul şi sănătos.

Pentru că v-am plimbat prin lumea poveştilor şi cea a chimiei acum vă aduc la realitatea prezentă. Toate aceste lucruri scrise mai sus, şi multe altele eu le-am aflat de-abia târziu, dupa ce copilul meu fusese diagnosticat cu astm, şi spitalul devenise o a 2a casă ptr noi.

Aşa că pentru mine experienţa nucilor de săpun a venit chiar la fix în căutarea mea de-a înlocui anumite produse alergene. şi datorită eficienţei acestora nu am mai renunţat la ele.
De mai mult de un an nu mai folosesc detergenţi din comert, n-am mai cumpărat nici balsam de rufe, nici clor.
Am ajuns să scriu acum despre ele deoarece am participat la o campanie de testare a nucilor de săpun la care am mai primit şi alte produse de care oricum eram curioasă şi care mi-au produs încântare şi ele. Deci să le iau pe fiecare în parte.

Nucile de săpun le-am folosit ca detergent de rufe, punând 8-10 bucăţi în săculeţul primit sau într-o şoseată de-a copiilor. Spăl cu ele la 40 de grade, spalare scurtă/lungă hainele copiilor, ale noastre, lenjerie, scutece; la 50 grade spălare scurtă, aceleaşi rufe, sau la 60 grade doar scutecele fetiţei şi atunci pun întotdeauna bicarbonat/inălbitorul ecologic în compartimentul de detergent sau le ţin înainte în lighean cu aceast înălbitor. Pentru rufele albe pun întotdeauna bicarbonat. Cu aceste nuci nu e nevoie de balsam de rufe. Ar fi şi culmea să stricam toată treaba asta naturală adăugând balsamul ptr mirosul lui special sau senzaţia de catifelare care poate fi obţinută la fel de bine însă mult mai ieftin şi mai sănătos cu o lingură de otet.

Folosesc acelaşi săculet cu nuci doar de două ori Pe urma scot nucile acestea folosite la două spălări şi le pun într-o cutiuţă. Acolo aşteaptă cuminţele să se mai adune şi alte nuci folosite tot de două ori ca să fie transformate într-o pastă abrazivă.
Nucile de sapun işi eliberează saponinele la peste 40 de grade însă sa nu vă aşteptaţi să facă multă spumă. Pentru cineva obişnuit cu consistenţa produselor din comerţ poate va fi aceasta un motiv de neplăcere dar ele spală foarte bine aşa, chiar daca noi am fost invăţaţi că doar dacă se face spumă multă înseamnă că se spală bine. cum le-am mai folosit:
-soluţie concentrată de nuci.
Pentru a spăla temperaturi mai joase e nevoie de această soluţie:
În jumătate de litru de apă se pot pune 6-7 bucăţi de nuci şi se pune la fiert. După ce s-a evaporat cam un sfert din lichid luaţi de pe foc şi lăsaţi la răcit apoi strecuraţi. Păstraţi în frigider şi folosiţi soluţia în următoarele zile deoarece nu rezistă prea mult.
-pasta de nuci. Din soluţia de mai sus nucile care rămân le-am blenduit împreună cu cojile rămase de la lămâie sau cu sare grunjoasă. mie mi-a ieţit o spumă abrazivă dacă pot spune aşa, cu care am curăţat ghiuveta, oalele, aragazul, măsuţa copilei, vana.
-şampon hhahha aici prima impresie a fost că mă spăl cu apă, nu era spumă simţeam că frec în gol, dar ulterior am amestecat soluţia din nuci cu glicerină şi infuzie de plante şi i-am spălat pe copii pe cap.
-soluţie de curatat universala am pus ăn apa din găleată o parte din soluţia concentrată şi câteva picături de ulei esenţial şi am spălat cu mopul gresia. nu necesită clătire.
Pe o lavetă de bucătărie e deajuns să pun lichid concentrat şi şterg cu ea mobila de bucătărie şi faianţa, robinete şi alte accesorii.
La spălatul geamurilor sau a covoarelor n-am folosit-o, în schimb a spălat bine oglinzile cu ea.

Detergent universal concentrat din nuci de săpun Citrus
este aplicarea mai uşoara a tuturor utilizărilor ce le-am scris mai sus.
Eu l-am folosit direct pe petele de mâncare, cu care copiii îmi împodobesc hainele zilnic, la spălatul pe jos, a bucătăriei, a băii, şi la spălatul cu mâna a scutecelor.

Detergent de rufe lichid din nuci de săpun.

Nu l-am folosit. M-am gândit să-l fac cadou unei mămici împreună cu câteva nuci de săpun ascunse într-o şoseată de-a lu' moşu' :)

Înălbitor ecologic de rufe
Ăsta da. De-abia am aşteptat să văd ce ştie să facă. Prima utilizare a fost în ligheanul cu scutece lăsat peste noapte. Am pus 2 linguri ca să fiu sigură :) şi dimineaţa am cercetat scutecele. Mi se păreau mie mai albe dar le-am bagat apoi şi în maşina de spălat împreună cu celelalte hăinuţe ale copiilor. Într-adevăr s-a văzut diferenţa dintre scutecele acestea lăsate la înmuiat şi cele care le-am pus direct în cuva maşinii. N-au reuşit să scoată chiar şi petele vechi însă ptr mine a fost foarte important. fapt pentru care am apelat la folosirea lui şi pentru anumite haine mai pretenţioase care după spusele unora doar cu vanish mai puteau fi curătate. Sunt încântată de acest produs şi spun la toată lumea. nu ştiu care e numele lui ca aş pune link şi către el.

Acestea sunt produsele care le folosesc în prezent la curaţenia acasei şi n-am de gând să ma mai întorc niciodată la detergenţii din comerţ. Am luat decizia asta împreună cu soţul meu acum mai bine de un an şi nu regretăm alegerea făcută. Pentru noi sănătatea copiilor, de fapt a tuturor, a fost un motiv în plus de cântărire mai amanunţită a tuturor opţiunilor.
Iar cine mă cunoaşte ştie că eu înainte eram obsedată nu de spălatul lucrurilor bine ci de clătirea lor. Când spălam vasele nu insistam cu spălatul cât insistam cu clătitul lor. Consumam multă apă pentru că nu eram convinsă că am îndepărtat orice urmă de detergent si copiii mei vor pune gura pe vase. la fel cu hainele. Puteţi să faceţi chiar voi o încercare. După ce scoateţi hainele din maşina, bagaţi una sau două în apă caldă curată şi purtaţi-vă cu ele ca şi cum le-aţi spăla. Aşa puteţi observa dacă mai au rămas urme de detergent sau nu.

În încheiere. mămica grijulie a descoperit secretul combinaţiei perfecte bun şi nu prea scump însă cel mai mare beneficiu este termenul de sănătos.
Şi cu un saculet de 1 kg de nuci, această mămică a spălat un an întreg.
Găndiţi-vă la asta atunci când urmăriţi reclamele extraordinare făcute de vedete anumitor detergenţi la televiziune.
Pentru mai multe informaţii despre aceste produse, sfaturi, promoţii, reduceri, vă invit să vizitaţi nucidesapun.ro căruia îi şi mulţumesc de această oportunitate.

În scrierea acestui articol m-am inspirat de aici în ce priveşte partea de compoziţie a detergenţilor.

duminică, 27 noiembrie 2011

Free Hugs for everyone

Ştiu că filmuleţul este cam vechi dar eu de fiecare dată când îl vizionez mă emoţionez şi îmi vine să îmbrâţişez pe toată lumea.

Aşa că, cine are nevoie de o îmbrâţişare să vină la mine :)



Şi nu uitaţi de giveawayul cu bijuterii.

vineri, 25 noiembrie 2011

Paine floarea soarelui - 3

Painea aceasta o declar cea mai cocheta paine pe care am facut-o eu pana acuma si este de fapt sora cea mare din familia painilor floarea soarelui deoarece pe ea am facut-o inaintea celorlalte. Am primit provocarea de a face aceasta paine de la o prietena care mi-a trimis poza pe email stiind cat imi place mie sa experimentez diferite chestii noi.

Mi-aduc aminte ca am ramas ca la surprize-surprize nevenindu-mi a crede ca doua maini de om pot face asa ceva. Insa va asigur ca se poate. N-am facut-o numai eu ci am dat provocarea mai departe la Ioana care si ea a reusit s-o faca si mi-a aratat si pozele. Reteta originala o gasiti pe blogul Laurei

Desi e un pic mai mult de munca la ea, mi-a fost tare draga aceasta paine si am facut-o la diverse ocazii care mai de care mai festiva, incantandu-i pe cei prezenti. si primind complimente de fiecare data.

Daaar... in urma cu 2 saptamani a fost ultima oara cand am mai facut-o deoarece am renuntat la folosirea drojdiei din comert si am inceput sa-mi fac maia. Asa ca de acum incolo painile mele, din ce in ce mai rare, vor fi simple, nemodelate deoarece aluatul cu maia are o consistenta diferita de celelalte aluaturi.
Ptr aceasta paine floarea soarelui am folosit:
pentru aluat

~500 gr faina integrala grau
~100 gr faina ovaz
~250 ml lapte
~1 ou
~5 linguri ulei
~1 lingura sare
~20 gr drojdie
~1 lingurita zahar
ptr finisat
~3 linguri lapte
~1 galbenus creud
~ seminte de susan, in
Am dizolvat drojdia in putin lapte caldut impreuna cu zaharul. Am facut o adancitura in mijlocul fainii si am pus acolo oul, laptele, uleiul, si drojdia umflata. Am framantat si l-am lasat la crescut cam 1 ora- mai mult sau mai putin depinde de cat m-am jucat intre timp cu copiii :) Baietelul meu in ultimul timp orice fac in bucatarie vrea si el sa faca, insa placerea lui cea mai mare e sa modeleze aluatul.
Dupa ce acrescut am rasturnat aluatul pe masa unsa cu ulei si l-am impartit in 2 parti egale.
Am luat prima parte si am facut din ea 5 mingiute egale. Am intins fiecare mingiuta pana a devenit o lipie :) pe care am uns-o cu ulei de masline/unt topit alte dati.


Le-am suprapus una peste alta presarand si susan intre ele,

Pe cea de deasupra facand-o mai mare astfel incat sa treaca peste marginile celorlalte si lasand-o neunsa.

Cu un cutit am facut 4 taieturi perpendiculare incepand cam de la 1 cm de margine, ca in poza de mai jos


Am trecut apoi la cea de-a 2a parte care am impartit-o in 6 mingiute. Una am pus-o deoparte sa creasca linistita,cu restul de 5 am facut exact ca la prima parte doar ca au iesit foile mai mici. taiem la fel cu cutitul

Acuma, cu mare atentie am asezat prima parte, (deci cea mare) peste partea a2a (cea mica) avand grija ca varful tringhiurilor partii celei mari sa fie pe laturile tringhiurilor bucatii mici. ca in imagine

Am rasfrans in exterior petalele formate incepand cu cele din partea cea mare. Apoi pe cele din partea mica, iar in mijloc am pus mingiuta care ramasese la crescut. La sfarsit aratand asa.

Cam dupa vreo jumate de ora de crescut singurica intr-un loc cald, am unso cu amestecul de lapte si galbenus, am presarat restul de seminte, si am bagat-o in cuptorul incins pentru inca o jumatate de ora.
Ia priviti-o ce frumoasa e desi cineva, nu spunem cine, i-a rupt cateva petale inainte de sedinta foto :))
Si prim-planul :)


Prima poza, cea din colt dateaza chiar din ziua cand am facut aceasta paine ptr prima oara. Exact cu un an in urma :)
Sunt sigura ca o sa va placa si voua de ea asa ca astept sa vad cine se mai incumata sa o faca.
Va doresc un weekend fain fain si va aduc aminte ca am un giveaway activ asa ca va astept sa va inscrieti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...