marți, 30 aprilie 2013

Felicitare de Pasti - Easter Christian Card

Felicitare realizata azi cu copiii mei. revin cu detaliile
Am vrut sa cuprind in ea cele 3 scene legate de invierea Domnului: rastignirea, invierea si inaltarea la cer, pe o singura felicitare. Insa  dupa doua incercari nereusite am decis ca felicitarea sa contina crucea, mormantul gol, si un cer senin
Felicitarea este usor de realizat. Se pliaza o hartie A4 in 3 parti (apriximativ) egale, lateralele suprapunandu-se peste partea din mijloc. Am vrut sa fac decupaje insa copiii erau nerabdatori, eu nu gaseam doua foarfeci si asa am hotarat ca doar desenam si coloram

Mie mi-a placut cum a iesit. Am lucrat pe fiecare parte individual, desfaurand felicitarea pe masa, fiecare colorand cate ceva :)
Desi ideea o aveam de anul trecut si am fost tentata de cateva ori la anumite evenimente sa o pun in practica, imi dau seama ca cel mai bine se potriveste pentru perioada acestor sarbatori.

Azi sau maine mai am in plan o felicitare in genul acesta dar cu decupaje.

Fie ca in Saptamana Patimilor fiecare sa ne amintim ce a insemnat jertfa lui Cristos pentru omenirea intreaga si pentru fiecare individual

Budinca de mei cu sfecla rosie

Este o budinca simpla, ceva in genul budincii cu dovleac de aici.
Am facut-o de cateva ori bune pana acum si ma declar satisfacuta pentru o vreme :)
Sfecla rosie este ultima gaselnita a mea si a fost foarte apreciata atat in salata roz cat si in prajitura cu tapioca. Tot cu sfecla rosie vom rosii ouale anul acesta  :)
Budinca e foarte usor de preparat insa necesita pregatirea ei cu ceva timp inainte.


 Pentru budinca de mei:

~ mei
~ banane
~ sfecla rosie

 Sos de ciocolata:

~ pudra de carob
~ miere
~scortisoara

Meiul se spala si se lasa in apa de cu seara sau macar cateva ore inainte.
Apoi se scurge, se clateste si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Sfecla rosie curatata se da pe razatoarea mica si se amesteca cu bananele. Eu ultima oara le-am blenduit si a rezultat o crema rosie, frumoasa, care dupa ce am amestecat-o cu meiul, a aratat asa.


Fiica mea a luat lingurita si s-a servit generos din ea pana am uns eu o forma cu unt. Pe fundul formei am pus o coaja de ou, de jumatate de ou mai bine zis, cu partea convexa in sus. Am rasturnat compozitia inauntru peste coaja de ou, avand grija ca aceasta sa ramana in centru, astfel incat dupa coacere sa arate asa.
Am scos cu grija coaja de ou si a ramas o gaura in locul ei :)
Acolo am turnat ciocolata: mierea amestecata cu pudra de carob si pudra de scortisoara

Noua ne-a placut foarte mult aceasta budinca de fiecare data cand am facut-o. insa deja ne-am reprofilat pe inghetate si pe tapioca :)

Ce parere aveti? v-am facut pofta?
Daca gatiti si voi preparate cu mei, mi-ar placea sa impartasiti cu mine retetele voastre.
Iar daca faceti acesta budinca sa imi spuneti cum vi s-a parut.
Va doresc o zi frumoasa in care inimile voastre sa caute adevarata lumina si adevarata iubire

L E ~la cererea publicului, o poza cu ultimele cumparaturi din magazinul Miracolul Plantelor din Piata Unirii. Asa arata pudra de roscove (carob)

duminică, 28 aprilie 2013

Arsenie Boca - Rugaciune

O, iartă-mi Doamne atâtea rugăciuni
Prin care-Ţ cer doar pâine şi pază şi minuni,
Căci am făcut adesea din Tine robul meu
Nu eu ascult de Tine, ci Tu, de ce spun eu
În loc să vreau eu, Doamne, să fie voia Ta
Îţi cer într-una să faci Tu, voia mea
 Îţi cer s-alungi necazul, să nu-mi trimiti  ce vrei
Şi să-mi slujeşti în toate, să-mi dai fără să-mi iei,
Gândindu-mă că dacă îţi cant şi Te slăvesc
Am drept să-ţi cer într-una să faci tot ce doresc.
 O, iartă-mi felu-acesta nebun de-a mă ruga
Şi-nvaţă-mă ca altfel să stau în faţa Ta,
Nu tot cerându-ţi Ţie să fii Tu robul meu,
Ci Tu, cerându-mi mie, iar robul să fiu eu.
Să înţeleg că felul cel mai bun de-a mă ruga
E să doresc în toate să fie voia Ta.

Cam asa am constatat eu azi, in timp ce ascultam predica din biserica. De prea multe ori ne purtam cu Dumnezeu de parca El ar fi duhul din lampa. sa ne ajute si cu aia, sa faca si ailalta, ca doar El e Dumnezeu si poate totul, nu?
Si cand nu e la dispozitia mea, cand nu se intampla ce imi doresc eu, ma supar si ma zburlesc, ca ce fel de Dumnezeu esti Tu, Doamne, de nu imi razpunzi cand te solicit...? si cum imi arati Tu mie ca ma iubesti? lasandu-ma sa trec prin asta?

Oare asta e relatia  care ne face pe noi sa traim in lumina?
Adevarul e ca prea putin ne pasa ce parere are El despre faptele si alegerile noastre si ce are El sa ne spuna despre viata noastra. Sa fie doar cum vrem noi.
Daca e bine sau rau... vom afla mai tarziu

Pana la urma, frumusetea stiti care e? Ca El ne poarta de grija si ne da lucruri bune pentru ca ne iubeste. si de cele mai multe ori ne scapa din lucrurile in care am intrat singuri pentru ca asa am ales. 
Chestia e, ce facem noi cand intelegem lucrurile astea..?

sâmbătă, 27 aprilie 2013

Cum a fost la Piata Lucrurilor Libere - Timisoara editia a 3-a

Tocmai ne-am intors de la Piata Lucrurilor Libere ce a avut loc azi pe o straduta din Unirii



Initiativa acestui eveniment apartine celor de la Timisoara in tranzitie, dincolodebani, si Comunitatea Stanciova. Am avut placerea sa cunosc si sa intalnesc la eveniment cativa dintre acesti oameni minunati care au darul de a influenta vietile celor din jur. nu numai ca il au dar il si folosesc.
S-au oferit tot felul de lucruri si servicii. haine, mancare, carti, cd-uri,
Va las cu poze de la eveniment
 Ceaiuri de diferite soiuri, foarte bune, indulcite cu rapadura sau cu miere; mai tarziu cand soarele si-a aratat , s-a servit limonada. proaspata. facuta pe loc de patru manute harnice si frumoase carora n-am apucat sa le fac poza.

 O formatie ad-hoc ne-a oferit muzica liva
 Coltul copiilor a fost plin nonstop :) coltul copiilor si mamicilor of course. cateva doamne dragute au pus la dispozitie materiale de lucru pentru desen, puzzle-uri si carti cu povesti


Seminte de plante si sfaturi pentru gradinarit, bonsai.
 Am gustat din fiecare dintre aceste unatati: sacusca, dulceata de trandafiri, de merisoare de corcoduse, painici din seminte cu pasta de leurda, de spanac, sirop de urzici..
Pictura pe fata
Asa arata galeria cu creatii ale copiilor cand am plecat noi.
Mai multe informatii despre ce inseamna aceasta piata si posibilitatea de a se repeta in viitorul apropiat gasiti pe pagina evenimentului


vineri, 26 aprilie 2013

O minivacanta la Poiana Marului si plantarea pomisorilor

Am ramas in urma de-a binelea cu postarile.
O parte din ele sunt scrise pe jumatate, altele au doar titlu si o poza :)
Dar, nu-i nici o graba. nu-i asa? nu suntem la concurs si nici nu ma fugareste nimeni
Azi va servesc o postare cu multe poze si putine cuvinte. asa cum sunt impresiile din minivacante :)
Am plecat in excursia asta la aproximativ doua ore de la postarea despre tortul fluturas si partea buna a fost ca nimeni nu a vomitat pe masina. partea mai putin buna a fost ca n-am apucat sa fotografiez de pe drum peisajele minunate de care aveam parte.
Insa odata ajunsi la destinatie am prins un apus de soare cum la oras nu vezi
Aici ne-am cazat la Pensiunea Valeria, unde niste oameni inimosi si primitori ne-au pus la dispozitie tot ce aveam nevoie

A doua zi am pornit calare (fiecare in spatele cui a putut) si pe jos sa cercetam zona.
Decorul era ca in povesti: munti aproape, munti departe, padurice, poienita, un capat de satuc cu animale libere pe drum, aer curat si zgomote rustice






Zilele urmatoare am continuat: ne-am cocotat si ne-am avantat prin locuri care ne-au trezit curiozitatea. Am avut parte de o vreme frumoasa, 26 de grade ziua si cerul cu doar cativa norisori, atat cat sa avem parte i de umbra in drumetiile noastre.





Copiii mei au zburdat in voie si parca tot nu oboseau. la pranz nici nu au mai dormit cat am stat acolo. In incinta cabanei am gasit jocuri si pentru copii si pentru oameni mari, sotul meu le-a facut arcuri copiilor, deci a fost o idee buna sa nu luam jucarii cu noi, in afara de o minge si o mascota Minnie Mouse



SSC ul din poze in care se vede ca sta asa frumos fiica mea se numeste Nap Bag si l-am primit spre testare chiar in ziua plecarii. Il am de la Luci de pe Scutecele si voi scrie o postare separata despre cum ne-am inteles noi cu el. Daca mai sunt mame din Timisoara care ar vrea sa il testeze, ma pot contacta pe e-mail sau lasand un comentariu la postarea aceasta.

Copaceii primiti in urma recenziilor din campania vALLuntar si-au gasit locul in acest peisaj rustic.
Ajutoarele mele de nadejde m-au lasat doar prima groapa sa o sap singura, apoi au participat si ei.


Cineva de pe grup spunea ca a primit niste bete nu copacei. ei, sa-i vedeti pe ai mei :)
Slabuti, micuti, cu radacinile cam 50 % din lungimea lor :)
Dar le-am dat o sansa si am hotarat sa tin legatura cu cei de la pensiunea Valeria pentru a afla cum le merge copaceilor
 Pe drumul de intoarcere copiii au dormit bustean :) iar eu am ajuns la concluzia ca rezist foarte bine cateva zile fara acces imediat la internet.
Vom mai reveni aici deoarece ne-a placut si noua si copiilor si in plus vreau sa vad copaceii crescuti.

joi, 25 aprilie 2013

Cartile noastre cu dinozauri

Acestea sunt cartile noastre cu dinozauri din ultima vreme.
Celelalte doua sunt Descopera dinozaurii de la Editura All si  Misteriosii Dinozauri de la Whitcomb Ministries pe care le-am prezentat aici

Dinosaurs - write and wipe activity book 

este o carte de activitati pentru copii, in limba engleza, de tipul scrie si sterge, care a devenit una din preferatele fiului meu, mai ales ca o poate invata si pe surioara lui din ea :)


Am cumparat-o de la Laura, cumparata impreuna cu David si puiul de intuneric prezentata in articolul cu frica de intuneric, si cu altele despre care nu v-am zis inca nimic.


Imi place ca activitatile sunt variate: deseneaza pe contur punctat, completeaza desenul, numara si socoteste, labirint, gasirea diferentelor..


Carioca deja nu mai e functionala insa chiar aseara am primit markere colorate, deci va fi o surpriza pentru fiul meu


cartea are 23 de pagini cu 42 de activitati


foile lucioase se sterg usor, desenele sunt frumoase iar enunturile scurte si usor de inteles


Lumea Animalelor - Dinozaurii 

cea de-a doua carte, de la Didactica Publishing House face parte din Enciclopedia Pegasus

Are 32 pe pagini cu imagini frumoase si descriere concisa, paginile sunt lucioase, hartia de calitate


Este structurata pe capitole, 13 capitole scurte, ultimul dintre ele fiind testeaza-ti memoria


Ce nu imi place la ea, este ca foile se desprind la primul accident. si daca se desprinde una, se desprind toate :(  cel putin la cartea pe care o avem noi. n-am verificat in librarii sa vad daca mai sunt exemplare asa.


Acestea sunt cartile noastre cu dinozauri. deocamdata :)
Sotul meu are in plan sa mai achizitionam una, insa eu cred ca ar trebui sa insistam in alte domenii la care stam mai slabut.

Daca doriti sa cumparati carti, va reamintesc ca in saptamana aceasta sunt reduceri mari in librariile online Elefant si Libris
Noi plecam in parc sa ne bucuram de parfumul minunat al florilor de liliac :*


Acestea sunt de la fereastra noastra :)

miercuri, 24 aprilie 2013

Înţelege-ţi copilul

Copiii au nevoie să fie IUBIŢI

Prima și cea mai importantă nevoie a copilului tău este aceea de a fi iubit. Fiecare copil este asemenea unui pahar gol și singurul mod în care acest pahar poate fi umplut este acela de a-i arăta copilului dragoste. Doar atunci când paharul este „plin de dă peste el” copilul poate începe să dăruiască, la rândul său, dragoste. Copilul tău are nevoie să fie alintat, mângâiat și îmbrăţișat, să se simtă aproape de tine, să i se ofere căldură și confort emoţional, să se simtă dorit și înţeles. 

A-i împlini doar nevoile fizice, de hrană și de îngrijire, nu este suficient. Mulţi copii au stagnat din creștere sau chiar au murit, în ciuda îngrijirii fizice adecvate care li s-a oferit, pentru simplul fapt că le-a lipsit dragostea. Dragostea este atât de importantă, încât voi, părinţii, trebuie să împliniţi această nevoie înainte de oricare alta. Nu este suficient ca voi să simţiţi, să credeţi sau chiar să știţi că vă iubiţi copilul, ci copilul trebuie să perceapă el însuși această dragoste, altfel ea nu are nici o valoare. Este deosebit de important să-i arăţi copilului că este iubit, în special în primii ani de viaţă.

Dacă i-aţi întreba pe părinţi: „Vă iubiţi copiii?”, probabil că marea majoritate v-ar răspunde: „Bineînţeles că-i iubesc. Le ofer tot ce au nevoie; am grijă de ei…” Totuși, de multe ori, copiii nu simt că sunt iubiţi. Ei spun: „Părinţii mei mă iubesc doar atunci când iau note bune, când mă îmbrac singur sau când îmi fac curat în cameră. Când sunt bun, mă iubesc; altfel, nu!” Acești copii nu înţeleg că sunt iubiţi pentru ceea ce sunt ei, în mod individual, necondiţionat, independent de niște cerinţe. Ei simt că părinţii lor îi iubesc în mod condiţionat și există un mare pericol în acest fel de dragoste.

Este destul de ușor să iubești un copil atrăgător, sănătos, cu o fire plăcută. Dar nu toţi copiii se nasc cu asemenea trăsături și nu toţi au parte de timpuriu de experienţe care să-i modeleze, făcându-I să ajungă în niște persoane atrăgătoare și ușor de iubit. De fapt, pe la vârsta de doi, trei sau patru ani, în unii copii a fost deja imprimat un comportament negativ, deoarece au fost trataţi cu o așa lipsă de iubire, încât ajung să pară că resping orice manifestare de acest fel.


~Fragment din Înţelege-ţi copilul de Kay Kuzma ~

joi, 18 aprilie 2013

Tort fluturas

Tortul acesta a fost cel mai amanat tort din viata mea.
Prima data l-am facut in varianta cu blat copt cand a facut fiica mea 1 an,  si de atunci mi-am tot promis ca il fac si in varinata cruda.
Asa ca aseara mi-am facut planuri mari pentru azi :) Mi-am pregatit nucile, semintele, fructele congelate si de-abia am steptat sa vina dimineata :)


Pentru blatul acestui tort am pus asa:
~ nuci maruntite
~ seminte de floarea soarelui incoltite
~ seminte de susan integral
~ nuca de cocos razuita
~ fulgi de ovaz rasniti
~ stafide hidratate
~ pudra de carob
~ miere din borcanul cu miere si catina
Le-am amestecat pe toate si am format un fluturas. nu am forma speciala ca sa fi iesit perfect, insa asa modelat cu mainile eu zic ca arata a fluturas. nu-i asa?
Am gagat fluturasul in frigider sa se mai intareasca pana m-am ocupat de crema
~ fructe de padure
~ banane
~ migdale hidratate si macinate rezultate din laptele de migdale
Toate le-am amestecat si a rezultat o crema roz. Am sos blatul si l-am acoperit cu  crema cea roz iar deasupra am ornat cu fructe de padure si banane

Si s-a mancat foarte repede. am mai pastrat o portie mica pentru sotul meu care tocmai acum vine de la serviciu :)

L E. cel mai proaspat tort fluturas, tort cu care am incheiat ziua violet din saptamana curcubeului.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...