marți, 30 aprilie 2013

Budinca de mei cu sfecla rosie

Este o budinca simpla, ceva in genul budincii cu dovleac de aici.
Am facut-o de cateva ori bune pana acum si ma declar satisfacuta pentru o vreme :)
Sfecla rosie este ultima gaselnita a mea si a fost foarte apreciata atat in salata roz cat si in prajitura cu tapioca. Tot cu sfecla rosie vom rosii ouale anul acesta  :)
Budinca e foarte usor de preparat insa necesita pregatirea ei cu ceva timp inainte.


 Pentru budinca de mei:

~ mei
~ banane
~ sfecla rosie

 Sos de ciocolata:

~ pudra de carob
~ miere
~scortisoara

Meiul se spala si se lasa in apa de cu seara sau macar cateva ore inainte.
Apoi se scurge, se clateste si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Sfecla rosie curatata se da pe razatoarea mica si se amesteca cu bananele. Eu ultima oara le-am blenduit si a rezultat o crema rosie, frumoasa, care dupa ce am amestecat-o cu meiul, a aratat asa.


Fiica mea a luat lingurita si s-a servit generos din ea pana am uns eu o forma cu unt. Pe fundul formei am pus o coaja de ou, de jumatate de ou mai bine zis, cu partea convexa in sus. Am rasturnat compozitia inauntru peste coaja de ou, avand grija ca aceasta sa ramana in centru, astfel incat dupa coacere sa arate asa.
Am scos cu grija coaja de ou si a ramas o gaura in locul ei :)
Acolo am turnat ciocolata: mierea amestecata cu pudra de carob si pudra de scortisoara

Noua ne-a placut foarte mult aceasta budinca de fiecare data cand am facut-o. insa deja ne-am reprofilat pe inghetate si pe tapioca :)

Ce parere aveti? v-am facut pofta?
Daca gatiti si voi preparate cu mei, mi-ar placea sa impartasiti cu mine retetele voastre.
Iar daca faceti acesta budinca sa imi spuneti cum vi s-a parut.
Va doresc o zi frumoasa in care inimile voastre sa caute adevarata lumina si adevarata iubire

L E ~la cererea publicului, o poza cu ultimele cumparaturi din magazinul Miracolul Plantelor din Piata Unirii. Asa arata pudra de roscove (carob)

4 comentarii:

  1. Eu nu imi dau seama ce gust are meiul, si nici nu sunt curioasa. Vreau doar sa imi spui de unde iei tu pudra de carob si cum arata.
    E a mia oara cand aud despre el dar nimeni nu specifica si alte amanunte :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am adaugat o poza unde poti vedea pudra de carob si alte chestii bune pe care le-am cumparat acum cateva zile.

      aici poti citi o comparatie intre cacao si carob http://drcalinmarginean.blogspot.ro/2011/06/paralela-intre-pudra-de-roscove-carob-k.html

      Ștergere
  2. pofta? daaaa foarte mare!Mai ales ca in afara de sfecla. am toate ingredientele in casa. maine sigur o incerc! Revin.
    Angi

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai spus ca ai copt budinca ? Dar ,nu pare copata ...." Am rasturnat compozitia inauntru peste coaja de ou, avand grija ca aceasta sa ramana in centru, astfel incat dupa COACERE sa arate asa..."

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...